Ponúkajú atraktívny pomer cena/výbava.

Slúchadlá OMEN by HP Mindframe Prime predstavujú druhú generáciu herného headsetu, ktorý prináša unikátnu funkciu – chladenie uší. Túto funkciu pôvodne priniesol ich predchodca, model Mindframe a v prípade konkurenčných značiek sme sa s ňou doteraz nestretli.

Chladenie uší je praktická funkcia, ktorá môže pre niektorých používateľov predstavovať pridanú hodnotu a to najmä počas letných mesiacov. Vtedy je teplota v izbe obvykle vyššia a tak niekoľkohodinové hranie môže spôsobiť nepohodlie, ktoré súvisí s potením uší.

OMEN by HP Mindframe Prime

OMEN by HP Mindframe Prime

Slúchadlá Mindframe Prime eliminujú tento diskomfort aktívnym chladením uší, pričom novinkou druhej generácie sú pasívne chladiace vankúše, ktoré odvádzajú teplo priamo z pokožky. Detaily, ako presne funguje táto technológia, som neskúmal – dôležité je, že to v praxi funguje a to veľmi dobre. K dispozícii sú tri stupne chladenia, pričom si funkciu môžete v prípade potreby aj vypnúť.

Ignorujúc aktívne chladenie uší, čo je skutočne unikátna funkcia, sa Mindframe Prime výraznejšie neodlišujú od ostatných herných headsetov na trhu. Dizajn je tradičný a plastový most cez hlavu dopĺňa pomocný mostík, ktorý pomáha efektívne rozložiť hmotnosť slúchadiel. Tá je aj vďaka technológii chladenia trochu vyššia v porovnaní s konkurenciou, avšak počas nosenia slúchadiel mi to neprekážalo.

Pravé slúchadlo obsahuje koliesko na reguláciu hlasitosti, k ľavému slúchadlu je pripojený mikrofón. Ten aktivujete vyklopením. Slúchadlá sa k počítaču pripájajú pomocou USB kábla, ten neobsahuje žiadne diaľkové ovládanie. Nechýbalo mi, osobne vyžadujem iba reguláciu hlasitosti a tá je na pravom slúchadle, ako som už spomenul.

OMEN by HP Mindframe Prime

OMEN by HP Mindframe Prime

Ekvalizéry, mikrofón s potlačením šumu aj 7.1-kanálový priestorový zvuk

Kvalita zvuku je na veľmi dobrej úrovni. Slúchadlá využívajú 40 mm meniče a ponúkajú veľmi dobrú reprodukciu zvuku nielen pri hraní, ale aj pri počúvaní hudby či sledovaní filmov. Z tohto hľadiska považujem OMEN by HP Mindframe Prime za všestranný headset. Nastavenie zvuku si môžete meniť pomocou aplikácie OMEN Command Center, ktorá sa do počítača so systémom Windows 10 automaticky stiahne pri prvom pripojení slúchadiel k počítaču.

Spomenutý softvér obsahuje viacero predpripravených ekvalizérov, ktoré sú určené pre jednotlivé herné žánre. Špecialitou sú ekvalizéry ako Footsteps Enhancer, ktoré zvýrazňujú kroky ostatných hráčov, čo využijete pri hraní FPS titulov. Bez aktivovaného ekvalizéra ponúkajú slúchadlá dobré basy a detailné podanie zvukov.

Z funkcií, ktoré slúchadlá OMEN by HP Mindframe Prime ponúkajú, dávam do pozornosti aj virtuálny 7.1-kanálový priestorový zvuk a funkciu potlačenia šumu prostredia. Tú využijete pri hlasovej komunikácii. S kvalitou mikrofónu som spokojný. S aktívnym potlačením šumu prostredia môže znieť váš hlas trochu plechovo, avšak headset bude filtrovať okolitý hluk, ako je hluk klávesnice či ľudia, ktorí sa rozprávajú vo vašom okolí. Otestovali sme to priamo v redakcii a odhlučnenie bolo výborné.

Pomocou aplikácie OMEN Command Center si môžete nastaviť aj svetelné efekty a už spomenuté chladenie.

OMEN by HP Mindframe Prime

OMEN by HP Mindframe Prime

Verdikt

OMEN by HP Mindframe Prime je všestranný herný headset. Na Slovensku sa aktuálne predáva za cenu na úrovni 126 eur a v tejto cene ponúka zrovnateľnú výbavu ako konkurenčné herné headsety s unikátnou pridanou hodnotou vo forme aktívneho chladenia uší. Nakoľko je pomer cena/výbava atraktívny, tento headset odporúčam aj v prípade, že nie je pre vás funkcia chladenia prvoradá.

OMEN by HP Mindframe Prime

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Chladenie uší funguje skvelo a predstavuje pridanú hodnotu
  • Kvalita reprodukcie zvuku
  • Množstvo predpripravených ekvalizérov
  • 7,1-kanálový priestorový zvuk
  • Kvalitný softvér OMEN Command Center
  • Atraktívny pomer cena/výbava

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Trochu vyššia hmotnosť slúchadiel v porovnaní s konkurenciou
  • Vonkajšie pasívne chladiče môžu byť na dotyk teplé

Cena: 126 eur

Zapožičal: OMEN by HP

Prečítajte si aj:

OMEN by HP Mindframe Headset: Herné slúchadlá s aktívnym chladením

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit