Špeciálna verzia známeho NVMe úložiska so zabudovaným chladičom.

WD_BLACK SN850 je NVMe SSD úložisko, ktoré nie je novinkou na trhu. Western Digital však má v ponuke špeciálnu verziu tohto úložiska vo verzii pre konzolu PlayStation 5. Nazýva sa WD_BLACK SN850 NVMe SSD for PS5 Consoles a od základnej verzie sa odlišuje zabudovaným chladičom, ktorý je optimalizovaný pre potreby konzoly PlayStation 5.

Úložisko ponúka prenosové rýchlosti až do 7000 MB/s pre čítanie a 5300 MB/s pre zápis, takže v tomto smere má rovnaké parametre ako tradičná verzia. Maximálne rýchlosti dosiahnete cez rozhranie PCIe Gen4 x4, avšak disk ponúka spätnú kompatibilitu s PCIe rozhraním druhej a tretej generácie. Počas testovania sme nemali k dispozícii štvrtú generáciu rozhrania PCIe, takže sme nemali možnosť otestovať teoretické maximálne prenosové rýchlosti.

Verzia pre PlayStation 5 je dostupná vo veľkostiach 1 TB a 2 TB a má formát M.2 2280 S3-M. Disk môžete v prípade potreby použiť aj v počítači, avšak nie je určený pre použitie v NAS zariadeniach alebo v serveroch. Na 2 TB model sa vám zmestí v priemere až 50 hier pre PlayStation 5, ktoré môžete hrať priamo z tohto úložiska.

Cena: 141,90 eur (1 TB verzia)

Zapožičal: Western Digital

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit