Hráči ocenia novú verziu herného modelu veľkých slúchadiel. Ich plný názov znie Creative SB Tactic3D Rage v2 a majú prívlastok USB alebo Wireless. Podľa toho, aký variant si používateľ zakúpi. Inak sú identické a ponúkajú prakticky rovnaké možnosti.

121b36df-5eff-4583-9c56-57f106363eea._V333891010_nowat_

Variant s USB pripojením je možné používať s USB káblom. Má dĺžku 1,8 m a je dostatočne dlhý nato, aby ste ho prepojili aj so stolovým počítačom. Použiť sa však dajú aj prepojením cez audio kábel. Nato, aby ste naplno využili možnosti slúchadiel a najmä softvérového rozšírenia Sound Blaster Tactic3D, je treba použiť USB prepojenie. Vtedy slúchadlá na oboch mušliach aj svietia vďaka LED diódam. Funkcia sa nazýva SB Prism a cez grafický výber si volíte výslednú farbu z RGB zložiek. Svetlo môže svietiť vo vybranej farbe, pulzovať rýchlosťou, akú si zvolíte alebo cyklicky meniť farby. Je to detail, no toto je vec, ktorá sa každému hráčovi bude páčiť. Celkovo je možné využívať rozlíšenie až 16 mil. farieb.

Prism

Dizajn vychádza z osvedčeného návrhu Tactic3D a dostávate do rúk robustné circum aural slúchadlá, ktoré kompletne obopnú uši. Vo vnútri mušlí sú 50 mm širokospektrálne meniče. Polstrovanie je mäkké a zvýšený stupeň výplne je aj na spojovacom moste. Slúchadlá sa pohodlne nosia a sú určené na niekoľkohodinové používanie. Mikrofón je odnímateľný a tlačidlom na ľavej mušli sa dá vypnúť. Na opačnej strane mušle je zase potenciometrické koliesko na úpravu hlasitosti. V prípade, že potrebujete slúchadlá prenášať, dajú sa mušle otočiť o 90°.

Product_Tactic3DRageWL_USBDongle

Variant Wireless má na prepojenie s PC USB prijímač. Integrovaný akumulátor umožní až 12 hodinové prehrávanie a jeho stav sa dá kontrolovať cez vyššie uvedený softvér. Takisto je k nim dodávaný napájací USB kábel. Cez tento softvér nastavíte priestorové efekty technológie SBX ProStudio. Crystalizer na obnovu stratených frekvencií, Surround na vytvorenie efektu 7.1 priestorového zvuku, Bass na zvýšenie intenzity basov, Dialog Plus na zlepšenie prejavu vyšších tónov a Smart Volume na úpravu hlasitosti jednotlivých skladieb. Nechýba ani funkcia Voice FX, kedy sa počas chatu môžete stať niektorou z herných postavičiek alebo napríklad osobou opačného pohlavia.

Po zvukovej stránke majú veľmi dobrý prejav, hoci sme zaznamenali vyššiu intenzitu v oblasti stredných až vyšších tónov. Chválime stabilitu prejavu a aj pri vyšších hlasitostiach nebudú slúchadlá chrčať, už vôbec nie rezonovať. Navyše, úpravou cez dodávaný softvér dosiahnete požadovanú reprodukciu zvuku. Reprodukcia je vo frekvenčnom pásme 20 ÷ 20 000 Hz v oboch prípadoch.

Cena verzie USB: 79,99 EUR
Cena verzie wireless: 99,99 EUR
Zapožičal: Creative

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.