Hisense 65U8GQ predstavuje klasický QuantumDot televízor s technológiou DirectLED, ktorý nás zaujal kvalitou obrazu. Kvalitu tohto televízora sme ocenili aj v rámci organizácie EISA, je to typický televízor pre rodiny.

HiSense 65U8
Hisense 65U8 sme detailne otestovali a prekvapil nás kvalitou obrazu

Základné parametre

Testovali sme ho v 65-palcovom vyhotovení (164 cm) a je to hrdý člen modernej obývačky. Má rozlíšenie 4K, pričom obraz z nižšieho rozlíšenia dokáže prepočítať na 4K. Udávaný jas obrazu je 1000 nitov.

Frekvencia panelu je 120 Hz a ide o podsvietenie DirectLED. Ako vidíte na našich fotografiách, obraz vyniká kvalitnou čiernou farbou a vysokým kontrastom (výrobca udáva 1200:1). Výsledkom je obraz s prirodzenými farbami, vysokým kontrastom a ostrosťou. Súčasťou je aj 2.1.2 reprosústava so zvukovou technológiou Dolby Atmos, jeden z reproduktorov smeruje do stropu.

HiSense 65U8
Reproduktor smerujúci do stropu

Kvalitný obraz

Z hľadiska obrazu je tu podpora štandardu Dolby Vision IQ s optimalizáciou podľa okolitého svetla, pre ktorý je tu k dispozícii špeciálny snímač. Využiť sa dá filmový alebo herný režim. Za kvalitou obrazu je  technológia Full Array Local Dimming PRO, ktorá pri tomto televízore rozdelí obrazovku na 120 zón, ktoré sa ovládajú nezávisle od seba.

HiSense 65U8 - kvalita obrazu
Hisense 65U8 – kvalita obrazu v prípade Netflix

Vlastný operačný systém

Operačný systém je VIDAA U5.3, potrebujete na jeho použitie používateľské konto, ktoré vytvoríte zadarmo. Páči sa nám, že k dispozícii je viacero aplikácií ako YouTube, Netflix (v plnom rozlíšení), Facebook Watch, firemná UEFA.TV. Z lokálnych aplikácii je to VOYO, TV Seznam, Lepšia.TV, Sledovánie.TV a pod.

HiSense 65U8
Hisense 65U8 a jeho operačný systém a aplikácie

Portová výbava

Televízor prichádza s digitálnym tunerom DVB-T2, tiež je tu satelitný tuner DVB-S2 a tiež káblový tuner. Z hľadiska portov sú tu dva porty HDMI 1.4, jeden USB 2.0 a jeden USB 3.0. Rovnako je tu sieťový vstup Ethernet RJ45, podpora je tu pre Wi-Fi a Bluetooth. Z hľadiska rozmerov upozorňujeme na podstavec – treba naň o niečo väčší stolík.

HiSense 65U8
Podstavec pre Hisense 65U8

Hardvérová inštalácia televízora je jednoduchá, z hľadiska rozmerov je lepšie to robiť vo dvojici. Softvérová znamená prihlásiť sa k operačnému systému a doinštalovať si niektoré lokálne aplikácie.

Diaľkové ovládanie

Na diaľkovom ovládači sú priame tlačidlá pre YouTube, Netflix, Facebook Watch, Prime Video a Rakuten TV. Dobre sa drží v ruke.

HiSense 65U8 a diaľkové ovládanie
Hisense 65U8 a diaľkové ovládanie

Cena: 1199 eur

Zapožičal: Hisense

Zdroje: vlastné, Hisense

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.