Spoločnosť Hisense, svetový líder v oblasti spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov, predstavila na prestížnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2024 budúcnosť zobrazovacích technológií.

Inovácie Hisense bezchybne ladia s každodennou existenciou vďaka riešeniam, ktoré pokrývajú všetky aspekty súčasného života.

Zdroj: Hisense

Televízory ULED X

TV Hisense 110UX

Televízor Hisense 110UX, s čestným ocenením CES Innovation Award Honoree, je Mini-LED TV, ktorá dosahuje špičkových 95 % farebnej palety BT.2020 (v porovnaní s inými poprednými obrazovkami, ktoré dosahujú len 80 % tejto hodnoty). 110UX stanovuje nové kritériá v presnosti a výkone zobrazenia – na obrovskej 110-palcovej obrazovke využíva viac ako 40 000 samostatne ovládaných zón stmievania, ktoré minimalizujú „halo efekt“ a poskytujú merateľne vyšší kontrast. Mimoriadne výkonná technológia Mini-LED dosahuje bezprecedentnú úroveň jasu až 10 000 nitov, čo výrazne zvyšuje kontrast a dynamický rozsah.

TV Hisense 98UX

Mini-LED TV Hisense 98UX ponúka špičkové funkcie vrátane pozoruhodných viac ako 10 000 lokálnych zón stmievania, ktoré zabezpečujú presné ovládanie svetla a pohlcujúci kontrast. Vďaka výkonnému špičkovému jasu 3 000 nitov je televízor 98UX navrhnutý tak, aby poskytoval bohaté vrstvy a vynikajúcu kvalitu obrazu. Integrácia X-Core Sensing Chip a 16-bitového Ambient Light Sensing PRO mení vnímanie obrazu, pretvára detaily a ponúka inteligentné ovládanie svetla. Okrem toho 98UX ponúka audio možnosti novej úrovne s technológiou Dolby Atmos® FlexConnect pre bezkonkurenčný zážitok z počúvania.

Dolby Atmos FlexConnect sprístupňuje rozsiahlejší a pohlcujúci zvukový zážitok Dolby Atmos vďaka možnosti bezproblémového prepojenia ďalších bezdrôtových reproduktorov so zvukovým systémom televízora a zároveň ponúka flexibilitu pri umiestňovaní jednotlivých reproduktorov na ľubovoľné miesto. Po pripojení systém inteligentne optimalizuje zážitok z Dolby Atmos, a to pre akékoľvek usporiadanie miestnosti a nastavenie reproduktorov – každé sedadlo sa tak zmení na najlepšie miesto v dome, kde si môžete vychutnať predstavenie. Model 98UX tiež vyniká zabudovaným 3.1.2 viackanálovým audio systémom.

TV Hisense 75UX

75UX meria na hĺbku menej ako 14 milimetrov, čo z neho robí doteraz najtenší Mini-LED televízor Hisense. Ide o úplnú premiéru v tomto odvetví a odvážny počin, ktorý dokonale zapadá do súčasných trendov v oblasti bývania. Okrem ultratenkého profilu ponúka 5 000 zón stmievania pre bezkonkurenčný kontrast, zatiaľ čo čipset X-Core Sensing Chip prináša precízne vykreslený obraz. Okrem toho 16-bitová technológia Ambient Light Sensing PRO poskytuje inteligentné ovládanie okolitého svetla, čím zabezpečuje vizuálny zážitok s tými najjemnejšími detailmi, prispôsobenými aktuálnym svetelným podmienkam v miestnosti. K pohlcujúcemu zážitku prispieva aj zabudovaný zvuk 2.2.2, ktorý poskytuje priestorový zvuk pre pohlcujúcu domácu zábavu.

Laserová projekcia

AR Heads-Up projekcia (AR HUD). Automobilová laserová projekcia, ktorá simuluje zážitok z jazdy pomocou pokročilej laserovej technológie, získala čestné ocenenie CES 2024 Innovation Award Honoree. AR HUD integruje holografickú technológiu s trojlúčovou laserovou projekciou TriChroma™ a napriek kompaktnému dizajnu vyniká výnimočnými zobrazovacími schopnosťami. Tento inovatívny systém premieňa čelné sklo vozidla na informačné centrum, ktoré vodičom poskytuje simultánne zobrazenie virtuálnych obrazov a reálneho okolia prostredníctvom viacsmerových displejov, vysokého rozlíšenia a výbornej priehľadnosti. AR HUD nielenže prináša revolúciu do interiéru automobilu s pohlcujúcim vizuálnym zážitkom pre navigáciu a zábavu, ale rozširuje svoje možnosti aj do exteriéru – zahŕňa totiž aj zariadenia na projekciu svetlometov pre bezpečnostné upozornenia a zefektívňuje optickú dráhu pre lepší výkon AR HUD.

Sonický laserový 8K TV Hisense je prvý laserový televízor s technológiou 8K a ozvučenou plochou s pôsobivým rozmerom 3,4 m2. Vytvára optimálnu platformu pre ultra vysoké rozlíšenie 8K s presným ovládaním 33 miliónov pixelov – dosahuje tak neuveriteľne realistický obraz. Pôsobivý je aj zvuk, ktorý vychádza z najväčšej priamo ozvučenej plochy na svete pomocou viac ako 100 000 špeciálnych zvukových jednotiek. Sonická laserová TV nie je len plátnom, ale aj obrovskou zvukovou scénou. Či už ide o pretekárske auto prechádzajúce okolo alebo lietadlo letiace nad hlavou, zvuk je presne prispôsobený príslušnej časti obrazu, aby bol zážitok z filmu skutočne pohlcujúci.

Technológia Dynamic Light Steering je ďalšou prelomovou novinkou Hisense v odvetví televízorov, ktorá vytvára dokonalý zážitok zo sledovania s hlbokou čiernou a oslnivým jasom a skutočne vysokým dynamickým rozsahom obrazu. Dynamic Light Steering poskytuje dynamické rozdelenie svetelného zdroja na mikrónovej úrovni pre vysoký kontrast a výkon farebného gamutu, čo umožňuje riadenie distribúcie svetelného zdroja v reálnom čase, ktoré sa synchronizuje s obrazom. A to vďaka technológii Barco Light Steering, ktorá riadi smer svetla a moduluje distribúciu energie, znižuje svetelnú energiu tmavej scény o 50 % a naopak zvyšuje svetelnú energiu jasnej scény o 500 %. Dynamic Light Steering dosahuje pozoruhodný špičkový jas 2 000 nitov, čo je 10-krát viac ako pri tradičných laserových televízoroch, a tiež výrazne zvyšuje dynamický kontrast.

Rolovacia laserová TV je prvým neviditeľným laserovým televízorom v odvetví. Vďaka zakrivenému zobrazovaciemu panelu, ktorý dosahuje vysokú úroveň potlačenia okolitého svetla (90 %) a 200 % zvýšenie jasu, mení táto novinka možnosti sledovania domáceho kina. Inteligentné ovládanie umožňuje vysunúť alebo skryť zobrazovací panel jediným dotykom – domáce kino sa tak stáva luxusným zážitkom vrátane scény, v ktorej sa obraz zobrazuje synchronizovane s pohybom obrazovky. Modulárna konštrukcia hlavnej jednotky a obrazovky poskytuje nevídanú flexibilitu. Umožňuje jednoduchú inštaláciu a ľahké premiestnenie, takže obývaciu izbu alebo spálňu možno kedykoľvek a kdekoľvek premeniť na kino.

Ultra Slim laserová TV je najmenší 4K laserový televízor v tomto odvetví s konzolou o 70 % menšou ako jeho prvá iterácia. Hlavná jednotka s rozmermi približne ako 14-palcový notebook podporuje požiadavky na jas 88-palcového laserového televízora, zatiaľ čo nová tenká Fresnelova obrazovka zaručuje redukciu okolitého svetla (ALR) – to všetko v kompaktnom dizajne so šírkou rámu menej ako jeden centimeter a hmotnosťou 7,5 kg, takže táto novinka si ľahko nájde miesto v každej domácnosti, dokonca aj v tej veľmi malej.

Technológia Ultra-Black Screen od Hisense dosahuje najvyššiu úroveň kontrastu v celom odvetví vďaka špeciálne navrhnutej mikro-nano štruktúre filmu odolného proti svetlu. Televízor s touto technológiou poskytuje špičkovú 94 % mieru potlačenia okolitého svetla a 50 % zlepšenie využitia svetla, čím prekonáva existujúce Fresnelove obrazovky s až trojnásobným kontrastom. Výsledkom je, že Ultra-Black Screen vytvára realistický obraz ako nikdy predtým, s úžasnou hĺbkou a vernými farbami.

C1Pro, 4K laserový TriChroma projektor, sa môže pochváliť výnimočným jasom viac ako 2 300 lúmenov a špičkovými funkciami vrátane pokrytia 110 % farebného gamutu BT.2020. Okrem toho kontrastný pomer 1700 : 1 umožňuje projektoru C1Pro ponúkať úžasný obraz a bohaté detaily, zatiaľ čo obnovovacia frekvencia 2K 120 Hz zaručuje plynulý pohyb. Funkcie ako Zero Harmful Blue Light a Seamless AutoMagic Picture Adjusting System kladú do popredia zdravie a používateľský zážitok. Vďaka technológii Smart Edge Blending dokáže C1Pro dosiahnuť ultra široký obraz 21 : 9 pomocou dvoch projektorov – a dokonca je tu možnosť pridať ďalšie projektory pre ešte väčší obraz a dokonalejší zážitok. Projektor je doplnený ozvučením JBL Hi-Fi pre dokonalý a kompletný filmový zážitok doma aj na cestách.

Zdroj: Hisense

Ďalšie zobrazovacie zariadenia

Canvas TV predstavuje úplne nový prístup k dizajnu a funkčnosti domácnosti. Esteticky vydarený displej ponúka jedinečnú rovnováhu medzi technológiou, umením a možnosťou personalizácie. Prispôsobiteľné rámy s drevenou povrchovou úpravou zodpovedajú súčasnému trendu osobitých domácich priestorov a jedinečný nástenný držiak s nulovou medzerou umožňuje zavesenie v jednej rovine so stenou.

Ako obraz, ktorý sa bez problémov začlení do každého obytného priestoru – či už ako plátno na zobrazenie vybraného umenia, televízor na sledovanie obľúbeného obsahu alebo rám, ktorý nenápadne splynie s pozadím.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj: