Najnovšia laserová TV Hisense TriChroma 100L9G a 120L9G pre náročných divákov práve mieri na trh.

Vo svojej väčšej verzii má zobrazovací panel s uhlopriečkou viac ako tri metre (presne 120 palcov). Využíva pokročilú projekčnú technológiu na ultrakrátku vzdialenosť s tromi laserovými lúčmi.

Hisense U9G
Hisense U9G

Dosahujenajvyššie hodnoty pokrytia farebného spektra (107 % BT2020) a špičkou v kategórii je aj jas s hodnotou až 420 nitov. Vďaka podpore Dolby Atmos a reproduktorom s výkonom 40 W si film vychutnáte naplno. Vďaka rýchlemu operačnému systému VIDAA Smart OS budete sledovať športové prenosy alebo hrať streamované hry plynulo.

Tri laserové lúče

Hisense uvádza na trh novú generáciu laserových televízorov s inovovanou obrazovou technológiou TriChroma. Tento televízor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou (len 30,3 cm) využíva RGB architektúru s tromi laserovými lúčmi a prekonáva hranice pre živé a jasné farby.

Hisense U9G
Hisense U9G

Farby a jas ako v kine

Ako prvý televízor pokrýva viac ako 90 % farebného spektra viditeľného ľudským okom a v súčasnosti predstavuje najvyšší štandard v kategórii veľkých televízorov. Farebný gamut tohto televízora presahuje najnovší farebný štandard pre televízne vysielanie o 7 % a najlepšie kino o 50 %. Dosahuje totiž 107 % štandardu BT2020 pre farebné  TV vysielanie a dokonca 151 % štandardu DCI-P3 pre filmové farby.

V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi má o 20 % vyšší aj jas, ktorý dosahuje až 420 nitov a prevyšuje jas niektorých bežných televízorov. Svetelný tok je až 3000 lúmenov.

Obrovské projekčné plátno pre výnimočné zážitky

Nezaostáva ani veľkosť projekčného plátna. Začína na 100 palcoch, na trhu bude aj verzia s uhlopriečkou viac ako tri metre. Vďaka HDR ponúkne veľký zobrazovací panel skvelý obraz s verným podaním farieb a vykreslenými detailmi v tmavých aj svetlých častiach obrazu súčasne. Tak to to možno ešte poznáte z kina – ale teraz v pohodlí domova. A nie je ani potrebné, aby bola v miestnosti úplná tma.

Hisense U9G pri športovom prenose

Šetrný k očiam

Televízor má nízke emisie modrého svetla a vďaka svojmu technologickému riešeniu nežiari do očí. Preto je šetrnejší k očiam aj pri pozeraní zblízka.

Nová laserová TV TriChroma L9G využíva RGB architektúru a výkonnú čipovú súpravu s projekčnou technológiou DLP od spoločnosti Texas Instruments.

Kompletné centrum zábavy

Inteligentná laserová TV TriChroma využíva vlastnú inteligentnú platformu VIDAA, ktorá je intuitívna, rýchla a ponúka podporu streamovacím službám, ako sú YouTube, Netflix a Amazon Prime. Na diaľkovom ovládači je aj tlačidlo na rýchly prístup k Facebook Watch. Umožňuje využívať veľké množstvo predinštalovaných aplikácií vrátane slovenských a českých alebo aplikáciu uefa.tv pre futbalových nadšencov. Filmových fanúšikov poteší FilmMaker Mode na prehrávanie filmov presne tak, ako ich zamýšľal režisér.

TV má zabudované rozhranie Bluetooth a rýchlu dvojpásmovú Wi-Fi. Samozrejmosťou je ovládanie a zdieľanie obsahu prostredníctvom aplikácie RemoteNow v telefóne alebo tablete.

Zdroje: https://sk.hisense.com, global.hisense.com/

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.