Agent 47 sa vrátil na obrazovky monitorov a televízorov v treťom diele vynovenej série HITMAN.

Novinka výraznejšie nemení zaužívané herné mechaniky, ktoré boli špecifické pre HITMAN aj HITMAN 2, avšak prináša podľa nás doteraz najlepší dizajn herných úrovní. V tomto smere si HITMAN 3 a aj celá trilógia zaslúži pochvalu, pretože takú hrateľnosť, akú ponúka tento titul, nikde inde nenájdete.

HITMAN je hra, v ktorej budete hrať za nájomného zabijaka, Agenta 47. Vašou úlohou bude zneškodniť určené osoby, pričom hra vám dá vysokú mieru voľnosti, ako to môžete spraviť. A práve v tom spočíva čaro tejto hry – hoci je k dispozícii iba 6 misií, tie ponúkajú vysokú mieru znovuhrateľnosti a hráča doslova nabádajú k tomu, aby ich detailne preskúmal, odhalil všetky ich tajomstvá a eliminoval zadané ciele. Je zrejmé, že ak preferujete rýchlu FPS akciu, HITMAN 3 vás asi nezaujme. Pokiaľ však radi skúmate herný svet a premýšľate, ako riešiť situáciu, HITMAN 3 by vás mohol zaujať.

Kruh Agenta 47 sa uzatvoril

Na spomenutom koncepte boli postavené aj prvé dva diely, trojka ho však doviedla do dokonalosti, a to aj v kombinácii so spomenutým prvotriednym dizajnom herných úrovní. Trilógia sa uzavrela aj z pohľadu vývojárov, ktorí umožňujú prepojiť digitálne verzie hier a všetky si ich zahrať priamo z HITMAN 3. Ak ste hrali predchádzajúce diely a zaujali vás, trojka vás nesklame. A pokiaľ ste so sériou HITMAN ešte nemali tú česť, odporúčame vyskúšať cloudové hranie Google Stadia. Počas 30 dní môžete využívať službu Stadia Pro bezplatne a v rámci nej si môžete zadarmo zahrať prvý diel série HITMAN.

Hodnotenie: 4,5/5, 90 %

Cena: 69,99 €

Hru poskytol na test Google

Prečítajte si aj:

Google Stadia napína svaly: Zahrali sme si Cyberpunk 2077

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit