Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2022? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme obľúbenú kategóriu gadget roka.

Mobil roka je tu s nami už 16. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2022 powered by O2.

Vlani vyhral túto kategóriu iRobot Roomba j7+. Zopakuje značka úspech s novým modelom? O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete iba vy, svojím hlasovaním. O vašu priazeň sa uchádzajú zariadenia rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Apple, Xiaomi, DJI, GoPro, iRobot, JBL, Samsung, Stadler Form či Xiaomi.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete navyše pošlete päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete už iba do 24. februára 2023.

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o bestseller Samsung Galaxy A53 5G, TWS slúchadlá Xiaomi Buds 3, špičkovú Motorolu Edge 30 Ultra, inteligentný zvlhčovač vzduchu Stadler Form KARL, robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2022 powered by O2 v kategórii Gadget:

Apple iPad Air M1 (2022)

Ikonický tablet, Apple iPad Air vybavený procesorom M1 prináša počítačový výkon aj do tohto prenosného zariadenia. iPad Air má bezrámčekový dizajn, odomknete ho pomocou Touch ID, ktoré má svoje miesto v tlačidle On/Off. Retina displej má uhlopriečku 10,9″ so 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Webkamera má rozlíšenie 12 Mpx a poteší funkciou Center Stage, ktorá automatický sleduje používateľa pred ňou. Vzadu sa nachádza 12 Mpx snímač, podporuje nahrávanie videa do 4K rozlíšenia.

Tablet je vybavený dvomi reproduktormi, na spodnej strane sa nachádza USB-C port. Vďaka podpore Apple Pencil 2. generácie a klávesnice Magic Keyboard sa z tohto kompaktného zariadenia stane praktická náhrada notebooku.

Apple iPad Air M1 (2022)Zdroj: Apple
Apple iPad Air M1 (2022)

DJI Mic

Značku DJI netreba azda nikomu zvlášť predstavovať. Známa je predovšetkým svojimi dronmi, no vo svojom portfóliu má aj množstvo ďalších výrobkov. DJI Mic je sofistikovaný mikrofónový systém, ktorý umožňuje nahrávať kvalitný zvuk v teréne. Toto výkonné zariadenie vám poskytne vynikajúcu kvalitu zvuku až do 250 m. Pomocou adaptéra si pripojíte prijímač k digitálnej zrkadlovke, kamere, alebo držiaku smartfónu a nasnímate zábery s bezkonkurenčným zvukom.

Systém DJI Mic pozostáva z dvoch vysielačov, pričom každý má vstavané mikrofóny. Oba vysielače podporujú všesmerový zvuk, sú teda ideálne pre rozhovory s viacerými osobami a malé štúdiové nahrávky. Vysielač je mimoriadne ľahký (30 g) a pripnúť si ho môžete prakticky na akékoľvek oblečenie.

DJI MicZdroj: DJI
DJI Mic

GoPro Hero11 Black

GoPro akčné kamery patria medzi referenčné zariadenia v tejto kategórií. Najnovšia, v poradí už 11. generácia, so sebou opäť prináša niekoľko vylepšení, ktoré posúvajú funkcionalitu a využiteľnosť kamery na vyššiu úroveň. GoPro Hero11 dostalo vylepšený 27 Mpx senzor s veľkosťou 1/1,9″, ktorý dokáže nahrávať 10-bitové video v rozlíšení 5K/60 fps. Vďaka tomu dokáže zachytiť až 64x viac farieb ako predošlá generácia a tak aj zlepšiť celkovú kvalitu záznamu.

Vylepšila sa stabilizácia HyperSmooth, okrem nej tu nájdete funkciu Horizon Lock, ktorá zabezpečí stabilný záznam aj v prípade, že sa kamera otočí o 360°. AutoBoost automaticky určí mieru stabilizácie podľa vašej rýchlosti a úrovne pohybu tak, aby sa zabezpečil čo najplynulejší a zároveň najširší možný záber. S novou generáciou zároveň prišla aj tzv. Enduro batéria, okrem lepšieho výkonu v chladnejších podmienkach ponúka o 38 % lepšiu výdrž.

GoPro Hero11 BlackZdroj: GoPro
GoPro Hero11 Black

iRobot Roomba Combo j7+

Roomba Combo j7+ je unikátny robotický vysávač a plnohodnotný mopovač v jednom. Na rozdiel od iných robotov typu 2v1 vysáva iRobot Roomba Combo j7+ najprv koberce. Potom súbežne vysáva a utiera pevné podlahy čím ušetrí čas, pretože vyčistí plochu v rámci jednej úlohy. V spodnej časti vysávača je viacero snímačov, vďaka čomu dokáže identifikovať rôzne druhy podláh. Keď sa Combo j7+ dostane ku kobercu a iným tkanivám, zdvihne ramená s podložkou, na ktorej je umiestnená mokrá utierka. Takto sa ochráni koberec pred vlhkom.

Robot rozoznáva viac ako 80 bežných predmetov, čo mu umožňuje upratovať na špecifických miestach, ako sú napríklad boxy na exkrementy pre mačky, WC misy, umývačky riadu a podobne. Vysávač sa ovláda a nastavuje cez aplikáciu, zvoliť si môžete dokonca aj intenzitu mopovania pre konkrétne časti, viete tiež určiť, koľko vody sa má na vybranú plochu minúť. Roomba Combo j7+ rozumie zhruba 600 hlasovým príkazom, nechýba podpora asistentov Alexa, Google Assistant a Siri.

iRobot Roomba Combo j7+Zdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j7+

JBL Flip 6

Posledná generácia odolného JBL Flip 6 prichádza s vylepšeným zvukom. O ten sa stará jeden výškový menič a dvojpásmové basové žiariče. Bezdrôtový reproduktor nezaskočí vlhkosť, dážď, či piesok na pláži (IP67). Pri prvých tónoch je však všetko jasné – áno, toto je ten tradičný a kvalitný zvuk JBL! Vstupný výkon je 20 W pre basové a 10 W pre výškové tóny pri frekvenčnej odozve 63 Hz až 20 kHz.

Na pogumovanej spodnej strane, ktorá slúži aj ako podstavec sa nachádza niekoľko tlačidiel. Naľavo je umiestnené tlačidlo Power, vedľa neho je párovanie cez Bluetooth (5.1.), kontrolka a USB-C port. Batéria vydrží na jedno nabitie 12 hodín, nechýba funkcia PartyBoost, pomocou ktorej spárujete Flip 6 s druhým kompatibilným reproduktorom JBL.

JBL Flip 6Zdroj: JBL
JBL Flip 6

Samsung The Freestyle

Mať so sebou vždy poruke projektor nie je vôbec zlý nápad. Najlepšou voľou je v tomto prípade  The Freestyle od Samsungu. Jeho silnou stránkou je, že ho využijete ako Bluetooth reproduktor, či náladové osvetlenie. Má tvar valca a hmotnosť 830 gramov, takže je ľahko prenosný. Konštrukcia umožňuje otáčať zariadenie až o 180 stupňov, dokáže tak premietať obraz odkiaľkoľvek potrebujete – zo stola, podlahy, poličky, alebo stropu.

Automatické zaostrovanie sa postará o ostrý obraz až do uhlopriečky 100″. Projektor je vybavený aj dvojitým bassreflexom. Okrem prevádzky na elektrickú energiu dokáže projektor fungovať aj na batérie. Tie podporujú rýchle nabíjanie podľa štandardu USB-PD s 50 W výkonom. The Freestyle má vstavané streamovacie služby, funkcie pre zrkadlenie a casting sú kompatibilné s mobilnými zariadeniami (Android, iOS). Spárovať sa dá so smart televízorom Samsung od série Q70, viete si tak prehrávať bežné TV vysielanie.

Samsung The FreestyleZdroj: Samsung
Samsung The Freestyle

Stadler Form Karl

Švajčiarska spoločnosť Stadler Form je dobre známa aj u nás. Minulý rok rozšírila svoje portfólio štýlových produktov do domácnosti o nové smart zvlhčovače Karl a Karl Big s extrémnym, no zároveň inteligentným výkonom. Sú vybavené Wi-Fi modulom, takže ovládanie cez aplikáciu je pre každého brnkačkou.

Automatická regulácia prevádzky postavená na technológii Adaptive Humidity sa postará aj o nízku spotrebu, v prípade modelu Karl sa pohybuje na úrovni 1,4 až 30 W. Náklady na prevádzku týchto zvlhčovačov sú tak stále rádovo nižšie, než investície do rôznych medikamentov na potláčanie príznakov suchého vzduchu. Stadler Form Karl si poradí s priestorom do 100 m² a dokáže odovzdať do vzduchu až 690 g vody za hodinu.

Stadler Form KarlZdroj: Stadler Form
Stadler Form Karl

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro EU

Aký by to bol súčasný svet bez elektrickej kolobežky? Najlepším riešením je staviť na kvalitu overenej značky. Tušíte správne, je to Xiaomi. Model Electric Scooter 4 Pro je vyrobený zo silnej zliatiny leteckého hliníka, čo znamená dve veci – je veľmi odolná a pritom ľahká. Maximálny výkon je 700 W, poradí si s jazdou do kopca (max. 20 %) a vyvinie maximálnu rýchlosť 25 km/h.

Výrobca vylepšil pneumatiky, Xiaomi DuraGel majú 10″, využívajú bezdušovú konštrukciu a samotesniaci gél, takže prepichnutie pneumatiky v tomto prípade nehrozí. Rýchlosť si prepínate tlačidlom na riadidlách, na jedno nabite prejdete do 55 km, batéria má totiž až 446 kWh (12 400 mAh). Množstvo podrobných údajov o jazde vám zobrazí aplikácia Xiaomi Home App.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro EUZdroj: Xiaomi
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro EU

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec a peknému banskobystrickému projektu Neónka pošleme päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

Prečítajte si aj: