Prvé smartfóny značky HMD spoznáme o pár dní.

Koncom januára sa začali objavovať prvé správy o novej značke smartfónov, za ktorou stojí spoločnosť vyrábajúca smartfóny Nokia. V tom čase sa v IMEI databáze objavil aj prvý telefón HMD, ktorý má označenie N159V. Okrem neho sa však objavil aj ďalší model, ktorý nesie označenie TA-1585. Aj napriek tomu, že nie je známy dátum vydania prvého HMD telefónu, očakáva sa, že HMD Global o ňom viac prezradí už koncom februára počas veľtrhu MWC 2024 v Barcelone, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Informácie z prostredia spoločností HMD a Nokia naznačujú, že smartfóny oboch značiek budú existovať súbežne. Niektoré fámy dokonca naznačili, že HMD má v pláne v blízkej budúcnosti predstaviť až 6 rôznych smartfónov, pričom najnovší výpis z porovnávacej platformy Geekbench naznačuje, ktoré z nich spoznáme ako prvé.

Nokia (HMD Global)Zdroj: TOUCHIT
Nokia (HMD Global)

Platforma Geekbench odhalila dve zariadenia pod značkou HMD. Obidva testované smartfóny majú základnú frekvenciu osemjadrového procesora na úrovni 1,6 GHz a GPU Mali G-57. Predpokladá sa, že ide o čipset Unisoc T606.

Model HMD Legend v single-core teste získal 379 bodov a v multi-core teste 1370 bodov. Model Legend Pro v single-core teste získal 373 bodov a v multi-core teste 1384 bodov.

Výpis z databázy porovnávacej platformy Geekbench prezrádza, že obidve zariadenia budú mať nainštalovaný Android 14. Zatiaľ čo model HMD Legend má 4 GB pamäte RAM, tak model Legend Pro využíva až 8 GB pamäte RAM.

Hoci ide o výpis z porovnávacej platformy, ktorý odkrýva iba základné informácie o oboch telefónoch, tak na oficiálne predstavenie tejto dvojice vraj nebudeme čakať príliš dlho. Predpokladá sa, že modely Legend a Legend Pro budú predstavené počas veľtrhu MWC v Barcelone, ktorý sa bude konať od 26. – 29. februára.

Aj z tohto dôvodu sa o cenách týchto dvoch telefónov dozvieme viac až koncom februára, kedy bude upresnená aj ich dostupnosť. Očakáva sa však, že telefóny značky HMD budú dostupné globálne.

Zdroj: RMUpdate

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.