Spoločnosť si na december rezervovala termín, kedy by mala odprezentovať svoje tri tajomné novinky.

Konferenciu oznamuje čierny plagát so siluetami smartfónov. Dokonca ani zástupca spoločnosti, Juho Sarvikas, neposkytol viac informácií o pripravovanej akcii a ani to, aké smartfóny budú v decembri predstavené. Jediná pridaná informácia je #ExpectMore (očakávaj viac).

Pôvodný plagát odhalil svoje tajomstvo až po zjasnení pozadia. Na jasnejšej verzii je tak vidieť dve zariadenia s výrezom (naľavo a v strede) a jedno bez výrezu. Pred koncom roka sa očakáva predstavenie modelu Nokia 8.1 s výrezom a Nokia 7.1 Plus by sa mala dočkať globálneho uvedenia. V súčasnosti je k dispozícii iba čínska verzia – Nokia X7. V dohľadnej dobe by sa mal predstaviť aj ďalší model s výrezom – Nokia 2.1 Plus, takže na výber je viacero adeptov, ktorí by mohli vyplniť miesto na plagáte.

Podľa nedávnych špekulácií, by sme sa mohli pred koncom roka mohli dočkať aj modelu Nokia 9. Práve tento smartfón by mohol byť tajomným zariadením z plagáta, ktoré nemá výrez. Po konštrukčnej stránke tomu napovedajú aj dávnejšie CAD obrázky.

Pripravovaná konferencia Nokie je veľmi neštandardne naplánovaná, pretože po predstavení bude veľmi malý časový priestor pre uvedenia na globálny trh, čo by mohlo mať negatívny dopad v prípade blížiaceho sa konca roka a času dovoleniek. Tak by vznikla časová medzera medzi predstavením a uvedením. Je preto aj prevdepodobné, že zavádzanie bude postupné.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 sa ukazuje na nových renderoch a v 360-stupňovom videu. Päť fotoaparátov ako základ?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.