Model HMD Skyline bude nakoniec modelom Nokia Lumia v novom šate.

Spoločnosť HMD je v poslednej dobe pod drobnohľadom viacerých nadšencov do starších legendárnych smartfónov. Model Nokia Lumia má byť pritom ďalším smartfónom, ktorý sa má dočkať obnovenia, pričom vo výbave získa novú výbavu. Telo smartfónu má však pripomínať ikonickú Nokiu Lumiu, ktorá sa v minulosti vyznačovala najmä operačným systémom Windows Phone.

Telefóny s označením Lumia boli najskôr pod značkou Nokia, neskôr prešli pod Microsoft. Vždy však mali ikonický dizajn, vďaka ktorému si ich nešlo pomýliť s iným smartfónom. O tom, že spoločnosť HMD plánuje predstaviť takýto smartfón s aktuálnou výbavou sme vás už informovali. Rovnako sme však vedeli o tom, že v príprave je model HMD Skyline. Teraz sa však zdá, že pôjde o identický model.

Nokia Lumia pod označením HMD Skyline

Výbavu modelu HMD Skyline už teraz poznáme. Spoločnosť HMD by ho mala predstaviť už 10. júla, pričom cena tohto smartfónu má byť stanovená na 520 eur. Podľa výbavy sa však zdá, že pôjde o konkurencie schopný smartfón, ktorý si nájde miesto na trhu nielen pre spojenie s ikonickým modelom Nokia Lumia. V základe má mať čipset Snapdragon 7s Gen 2, takže nová Lumia bude modelom vyššej strednej triedy.

Okrem výkonného čipsetu má model získať vo výbave aj RAM s veľkosťou 8 a 12 GB, 256 GB interné úložisko či FHD+ AMOLED displej s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. Fotoaparát by mal mať 108 Mpx hlavný snímač s OIS, ktorý doplnia 8 Mpx a 2 Mpx snímače. Selfie fotoaparát bude mať 32 Mpx.

HMD Skyline ako obnovená Nokia Lumia však nebude bežať na systéme Windows Phone, ktorý už nie je podporovaný. HMD má zvoliť systém Android 14, pričom na úspechu telefónu bude mať svoj podiel aj aktualizačná podpora. Zatiaľ totiž nie je známe, ako dlho bude HMD takýto model podporovať.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.