Multitooly dostali nový rozmer. Multifunkčný náramok Leatherman TREAD bol doplnený o pravý švajčiarsky hodinový strojček, a tak vznikli unikátne hodinky s 30 funkčnými nástrojmi.

Názov týchto hodiniek je Leatherman TREAD Tempo a treba povedať, že na ruke vyzerajú naozaj zaujímavo. Sklo majú odolné voči poškriabaniu, je vyhotovené zo zafírového kryštálu. Aj v tme vidíte, koľko je hodín, ručičky majú nanesený luminiscenčný materiál.

Hodinkami môžete okrem sledovania času teraz tiež skrutkovať, uťahovať, uvoľňovať, rezať, otvárať fľaše a robiť mnohé ďalšie operácie. Na náramok sa navyše vzťahuje záruka až 25 rokov, na hodinové diely ktoré sú vodoodolné až do hĺbky 200 metrov je tradičná záruka 2 roky. Hodinky sú k dispozícii v čiernej alebo striebornej farbe. Vyskúšali sme si, že ich môžete zobrať aj do lietadla, naozaj prejdú cez letiskovú kontrolu, aj keď pútajú veľkú pozornosť u letiskového personálu.

V krabici s produktom nájdete aj ďalšie nástroje, teda svoj náramok si môžete prispôsobiť tomu, čo budete asi najviac používať pri svojej praxi. V spodnej časti hodiniek je ešte vysúvací plochý skrutkovač Link Tool, ktorým sa dajú jednotlivé diely do náramku doplňovať.

Ako sme pri nosení zistili, hodinky sú pomerne ťažké (272 gramov). Je však výhodné, že keď používate skrutkovať alebo kľúč z náramku, dajú sa hodinky upraviť v ruke tak, že na väčšiu silu môžete použiť páku. Takto si poradíte aj s odolnými matkami alebo skrutkami. Súčasťou výbavy nie je ihla na výmenu SIM karty v telefóne (na rozdiel od náramku Tread), ale je tu rezač na papier, rozbíjač skla či štvorhranný násadec.

Tread Tempo sme skúšali asi 2 týždne a za ten čas sme používali aj nástroje z náramku. Nie je to také pohodlné ako keď máte samostatné nástroje, ale tieto máte akosi vždy poruke, a to sa počíta. A potvrdzujeme, že tieto hodinky lákajú pozornosť okolia.

Cena: 549 €

Zapožičal: Leatherman

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté