V sobotu 20. augusta sa naša redakcia presunie do Lučenca, kde sa uskutoční 1. ročník Majstrovstiev Slovenska v hode mobilným telefónom.

Možno takéto podujatie poznáte zo zahraničia, no na Slovensku sme ho ešte nezažili. Hlavným organizátorom je spoločnosť Mobilonline.

Majstrovstvá Slovenska v hode mobilným telefónom sa uskutočnia 20. augusta v čase od 10:00 do 15:00 na Futbalovom štadióne v Lučenci. Okrem samotnej súťaže je pripravený hudobný program, bohatá tombola, skákacie hrady, tvorivé dielne pre deti a vzdelávacie aktivity. Cieľom podujatia je nasmerovať verejnosť na zelenú cestu a naučiť ich niečo viac o ekologických témach.

Čakajú na vás hodnotné ceny

Generálny partner Samsung venoval do súťaže ceny v hodnote viac ako 3 000 eur. Súťažiť môžete v troch kategóriách – muži, ženy a deti. Cieľom je dohodiť mobilným telefónom čo najďalej. Mobily na hádzanie poskytne organizátor a o ich zodpovednú recykláciu sa postará jeden z partnerov, firma Natur-Pack. V každej kategórii budú vyhlásení traja víťazi, ktorým sa podarí dohodiť telefón najďalej. Súťažíte o mobilné telefóny, tablet, smart hodinky a bezdrôtové slúchadlá značky Samsung.

Za elektroodpad dostanete lístok do tomboly

Spoločnosť Mobilonline sa zaujíma o životné prostredie a toto posolstvo chce rozšíriť aj na unikátnom podujatí. Ak sa vám doma povaľujú staré telefóny, nabíjačky, batérie, kryty na mobily alebo iný drobný elektroodpad, prineste ich na Majstrovstvá. Za každý odovzdaný kus získate jeden lístok do tomboly (na jednu osobu je možné získať maximálne 5 lístkov), v ktorej budú hodnotné ceny od partnerov akcie. Recyklačné koše budú umiestnené v stánku Mobilonline.

Okrem zábavy aj vzdelávanie

V areáli štadióna budú rozmiestnené aj 4 stánky, v ktorých na vás čaká množstvo podnetných informácií. Spoločnosť Natur-Pack vás naučí, ako správne recyklovať a triediť odpad. Môžete dokonca priniesť aj svoj starý mobilný telefón, ktorý môžete v stánku Mobilonline odpredať a rovno si kúpiť za zvýhodnenú cenu aj nové zariadenie. Za každý odkúpený telefón Mobilonline prispeje čiastkou na výsadbu stromov v lučenskom parku.

Spoločnosť Samsung si vo svojom stánku pripraví prezentáciu noviniek a najnovších modelov, ktoré budú predstavené už čoskoro. A ak by ste sa chceli dozvedieť niečo o výhodných paušáloch, k dispozícii bude aj stánok mobilného operátora 4ka.

Bohatý sprievodný program

Okrem tomboly sa môžete tešiť na hudobné vystúpenia Mariána Čekovského a Lenky Piešovej. Akciu bude moderovať herec Lukáš Pelč. Na svoje si prídu aj milovníci dobrého jedla. K dispozícii budú chutné lángoše, guláš, pečená klobáska, ale aj vegánske pokrmy. Nebudú chýbať alko a nealko nápoje.

Organizátori myslia aj na našich najmenších. Pre deti je pripravený detský kútik, maľovanie na tvár, tvorivá dielňa a tiež skákacie hrady. Na 1. ročníku Majstrovstiev Slovenska v hode mobilným telefónom sa zabavia ľudia všetkých vekových kategórií. My tam rozhodne nebudeme chýbať a čo vy?

Prečítajte si aj:

Značky: