Testovali sme najnovší prírastok v rodine športových vozidiel z dielne Honda.

Je to Executive Sport Line, čo je zaujímavo vybavené športové auto. Mali sme vyhotovenie s textilným interiérom, balíkom bezpečnostných systémov  Honda Sensing, alarmom, bezkľúčovým vstupom a štartovaním. Ocenili sme Infotainment systém Honda Connect 2.generácie a poriadnu navigáciu. Audio systém s 11 reproduktormi a udávaným výkonom 465 W hrá dobre, výborné sú aj LED svetlomety a adaptívne tlmiče s dvoma režimami (šport a normál).

Testovaná výbava Executive Sport Line má v porovnaní s bežnou výbavou navyše: 17-palcové čierne kolesá z ľahkých zliatin, červené podsvietenie ukazovateľov na prednom paneli, športové lišty nárazníkov a bočné prahové lišty, efektné červené prešívanie poťahov a športový spojler dverí batožinového priestoru.

Základné technické parametre

Zdvihový objem (cm3): 988

Palivo: benzín

Počet valcov: 3

Výkon (kW/ot. za min.): 93 / 5500

Krút. moment (Nm/ot. za min.): 200 / 2 250

Max. rýchlosť (km/h): 203

Zrýchlenie 0 ÷ 100 km/h (s): 10,5

Spotreba paliva (l/100 km): mesto/mimo/kombinovaná: 5,9 / 4,2 / 4,8

Obsah CO2 (g/km): 110

Rozmery d/š/v (mm): 4518 / 2076/ 1434

CIVIC 5D 1.0 MT Executive Sport Line je vybavený aj športovými pedálmi.

Nový model Sport Line sa dodáva v dvoch výbavách – základný model Comfort Sport Line a model najvyššej kategórie Executive Sport Line.

Vynikajúci športový dizajn

Výrazný dizajn Civicu je v modeli Sport Line zvýraznený pridaním predných a zadných bočných prahov, zadného difuzéra a jemného zadného spojlera Pridanie kompletných LED svetlometov a denných prevádzkových svetiel stavia na čistejšom smerovaní štýlu.

Modernizácia interiéru

Podobne ako pri vylepšeniach exteriéru, aj množstvo štýlových modernizácií interiéru nových variantov Sport Line presahuje vylepšenia zavedené v modelovom rade Civic pre rok 2020. Novinkou pre model Sport Line sú červené detaily stehov na sedadlách, volante, manžete radiacej páky a dverových paneloch, pričom vŕtané hliníkové pedále odzrkadľujú známe športové dedičstvo značky Honda. Model Sport Line je štandardne vybavený informačno-zábavným systémom Honda CONNECT, ktorého súčasťou je aj rádio DAB, Apple CarPlay a Android Auto. V našej verzii bola aj cúvacia kamera.

Testovaný model je vybavený vysokoúčinným, súčasne však výkonným 1,0-litrovým trojvalcovým motorom Honda s turbodúchadlom. Jednotka VTEC Turbo generuje pôsobivých 126 koní a krútiaci moment 200 Nm a nízke emisie CO2 len 107 g/km pri udávanej spotrebe 4,8 l/100 km v korelačnom kombinovanom cykle NEDC.  Varianty Sport Line sa dodávajä buď so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou prevodovkou CVT, vybavenou páčkovým radením.

17-palcové kolesá

17-palcové kolesá

Prirodzene, Sport Line sa dá využiť aj na bežný život, v prípade batožinového priestoru sa pokojne pobalíte na dovolenku.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.