Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Uvádzacia cena od 26. 90 EUR
  • Efektívny a rafinovaný hybridný pohon e:HEV ako štandard
  • Elegantný tvar Coupé-SUV s čistým, moderným dizajnom
  • Vo svojej kategórii neprekonaný priestor, s vysoko univerzálnym a pohodlným interiérom

Honda potvrdila údaje o cenách pre všetky výbavy nového kompaktného SUV modelu HR-V. Už od 26.990 EUR sú všetky varianty tejto najnovšej generácie HR-V štandardne vybavené pokročilou technológiou dvojmotorového pohonu e:HEV (hybridné elektrické vozidlo), čo predstavuje najnovší krok v záväzku značky do roku 2022 elektrifikovať všetky svoje hlavné modely v Európe.

Úvodným výbavovým stupňom je výbava Elegance, cena ktorej začína od 26.990 EUR, a ktorej súčasťou sú LED svetlomety, vyhrievané predné sedadlá, 18” zliatinové kolesá a bezproblémové pripojenie smartfónu ako štandard. Nad tým je výbavy Advance, cena ktorej začína od 29.490 EUR a ktorá má navyše elektricky ovládané dvere batožinového priestoru s možnosťou „bezdotykového“ otvorenia a automatického zatvorenia po vzdialení sa, vyhrievaný volant, syntetickú kožu a tkaninové obloženie interiéru. Vrcholná výbava Advance Style je k dispozícii od 31.990 EUR, a navyše obsahuje prémiové audio, jedinečné detaily a výnimočné dizajnové prvky, ako sú napríklad farba exteriéru v dvoch odtieňoch a oranžové detailové prvky v kabíne.

Osvedčená hybridná technológia e:HEV od spoločnosti Honda, ktorá je k dispozícii v modeli HR-V prvýkrát, prináša emisie CO2 od 122 g/km (kombinovaný cyklus WLTP) a spotrebu paliva 5,4 l/100 km. Nastavenie e:HEV disponuje tromi prepínateľnými režimami jazdy, ktoré sa vyberajú automaticky podľa prevládajúcich jazdných podmienok. Táto technológia prináša príjemný a citlivý zážitok z jazdy podobný EV a vždy maximalizuje efektivitu.

Úplne nové HR-V má odvážnu siluetu SUV kupé, ktorá je elegantnejšia než má jeho predchodca a jeho moderný dizajn je v súlade s ostatnými súčasnými modelmi Hondy. Priestranný a všestranný interiér je navrhnutý tak, aby odrážal životný štýl majiteľa so živými, vysokokvalitnými materiálmi a ozdobnými prvkami použitými v celej kabíne.

Rovnako ako všetky nové modely Honda, aj nový model HR-V je vybavený technológiou Honda SensingTM, ktorá obsahuje komplexný rad špičkových bezpečnostných technológií a pomôcok pre vodiča. Nový model taktiež prináša funkciu Hill Descent Control (Ovládanie jazdy z kopca) na lepšiu kontrolu na strmých svahoch a povrchoch s nízkou priľnavosťou. Majitelia modelu HR-V majú v automobile navyše k dispozícii hladko integrovaný 9-palcový dotykový displej, ktorý umožňuje zrkadlenie smartfónu prostredníctvom Apple Carplay (cez Bluetooth, WiFi alebo kábel) a Android AUTO (cez kábel).

Tom Gardner, senior viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe Ltd, povedal: „Uvedenie úplne nového modelu HR-V je pre spoločnosť Honda v Európe hlavným míľnikom, ktorý na trhu s kompaktnými SUV stanovuje nové referenčné kritériá pre interiérový priestor, všestrannosť a pohodlie. Začiatkom budúceho roka bude k dispozícii ďalšia generácia už iba hybridného HR-V, určená moderným spotrebiteľom. Odrážať bude ich aktívny životný štýl s požiadavkou na konektivitu a zmes efektivity a responzívneho výkonu.“

Registrácia objednávok na úplne nový model Honda HR-V sa začne už od 10.9.2021.  Prvé dodávky nového HR-V sa v Európe očakávajú začiatkom roka 2022. Kompletný zoznam cien a finančných podrobností bude k dispozícii na https://www.honda.sk/cars/new/hr-v-hybrid/overview.html, kde sa zákazníci, ktorí majú záujem, môžu zaregistrovať už teraz.

Značky: