Telefón sme videli v Číne. U nás sa zatiaľ nepredáva.

Honor 7 je vlajková loď spoločnosti Honor s výbornými parametrami a atraktívnou cenou. Telefón je v Číne dostupný aj v tzv. 7i verzii, ktorá sa od pôvodnej verzie čiastočne odlišuje.

Najvýraznejšie zmeny sú dve. V prvom rade, tento telefón je určený najmä milovníkom selfie fotiek, a preto obsahuje zadný fotoaparát, ktorý je možné vyklopiť až o 180°. Vďaka tomu si môžete zadným fotoaparátom spraviť efektnú selfie fotku a pri fotení využiť aj svetlo displeja. To preto, aby osvetlilo vašu tvár v tme. Fotoaparát má 13 MPx snímač a duálny LED blesk. Štandardná predná kamera síce nechýba, avšak tú využijete skôr pre potreby videohovorov.

Zadný fotoaparát je možné vyklopiť až o 180° a fotiť pomocou neho selfie fotky

Zadný fotoaparát je možné vyklopiť až o 180° a fotiť pomocou neho selfie fotky

Druhou zmenou je procesor Qualcomm Snapdragon 616. Je to prekvapenie, v prípade Honor telefónov sa obvykle stretávame s procesorom Kirin, ktorý poháňa aj štandardný Honor 7.

Súčasťou výbavy „selfie verzie“ je aj snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na ľavej bočnej strane. Slúži aj pre aktiváciu fotoaparátu. Ostatné parametre sú štandardné – 5,2-palcový Full HD displej a 16 GB / 2 GB RAM, resp. 32 GB / 3 GB RAM konfigurácia. Konštrukcia a spracovanie telefónov je veľmi podobné, hlavne, čo sa prednej strany týka.

Telefón sa u nás momentálne nepredáva a nemáme ani informácie, že by sa to malo zmeniť. Z hľadiska dizajnu fotoaparátu však ide o zaujímavý smartfón. Jeho cena v prepočte je cca 300 EUR. Štandardný Honor 7 sa u nás predáva za 369 EUR.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit