Na európskom predstavení telefónu Honor 7 sme boli v Londýne osobne a pripravili sme aj živé predstavenie.

Teraz si pripomenieme najdôležitejšie fakty a prinášame aj video predstavenie.

Recenziu tohto telefónu v našej redakcii pripravujeme.

Honor7

Pripomeňme, že tento telefón už bol predstavený v Číne a tak o jeho parametroch už bolo toho známe celkom dosť. Zaujímavosťou je hlavne cena a tiež ďalšie fakty, ktoré ešte spomenieme.

Honor7-4

Honor sa na Slovensku predáva ako samostatná značka, predaj je primárne riešený cez on-line. Značka Honor je orientovaná na mladých ľudí. Využíva technológiu od Huawei a má viacerých partnerov ako je JBL, Parrot, Dropbox a pod.

Honor7-5

Preto aj obrovský úspech pri predstavení Honor 7 na domácom čínskom trhu – za 2 minúty bolo predaných 200 tisíc kusov telefónov a on-line predaj má v Číne registrovaných 2 miliónov používateľov. O takýchto číslach si môže nechať Európa len zdať.

Honor7-7

Telefón obsahuje 5,2-palcový Full HD displej a na zadnej strane je snímač odtlačku prsta, ktorý veľmi rýchlo sníma prst a sprostredkuje zabezpečený prístup do telefónu.

Honor7-8Snímač sa nachádza na zadnej strane telefónu a je ľahko prístupný napr. ukazovákom.

Honor7-9

Zaujme aj 20 MPx zadná kamera so snímačom so spodným podsvietením a dvojfarebným bleskom.

Honor7-10

Predná kamera má rozlíšenie 8 MPx a dokáže realizovať aj širokouhlé selfie fotky.

Honor7-11

Telefón sa veľmi pohodlne drží v ruke, okolo je hliníkový rám, pripojenie microUSB portu je v spodnej strane.

Honor7-12Na kameru na zadnej strane sú nadviazané viaceré filtre, Honor 7 dokáže realizovať aj maľovanie svetlom ako je to v prípade telefónu Huawei P8. Našli sme aj aj filter na fotografovanie jedla, čo patrí medzi populárnu zábavu hlavne mladých ľudí.

Honor7-14

Po hardvérovej stránke telefón spolieha na 64-bitový procesor Kirin 935 od Huawei, je tu 3 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäti s rozšírením až o 128 GB cez microSD kartu.

Honor7-15

Telefón používa operačný systém Android 5 a nadstavbu EMUI 3.1. Vo výbave je infračervený port, ktorým sa dá ovládať napr. televízor, klimatizácia a pod. Príslušný softvér na ovládanie zariadení nájdete priamo vo výbave.

Honor7-16

Batéria má kapacitu 3100 mAh, telefón umožňuje aj reverzné nabíjanie iného telefónu a s rýchlou nabíjačkou podporuje aj rýchle nabíjanie.

Honor7-17

Telefón sa objaví v sietí online predajní v septembri, špecialitou je pripravovaný on-line obchod www.vmall.eu.

Honor7-19

Pre náš trh bude k dispozícii v dvoch farbách bielej a čiernej.

Honor7-20

Cena pre Európu je volená dosť agresívne, je to 349 Eur. Je jasné, že Honer 7 útočí na telefón s najlepším pomerom Výkon/Cena. Uvidíme po test v našej redakcii a porovnaní s modelom Huawei P8.

Honor7-21

Online obchod www.vmall.eu je zatiaľ spustený v niektorých západoeurópskych krajinách, ale dočkáme sa ho aj u nás. Zľavy cez kupóny na tomto obchode budú určite lákavou príležitosťou.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.