Honor 8 bol dlho predmetom dohadov, že či vôbec aktualizáciu na Android 8.0 Oreo získa.

Prvotné informácie hovorili, že model Honor 8 nebude schopný byť aktualizovaný na Android Oreo. Podrobnejšie informácie k celej problematike spoločnosť Honor neposkytla.

Aktuálne sa objavujú pozitívne správy, že čínska spoločnosti aktívne pracuje na aktualizácii pre Honor 8. Tá by mala byť globálne uvoľnená čoskoro. Momentálne sa dá aktualizácia prevziať iba pre čínske verzie smartfónov Honor 8.

Aktualizácia má veľkosť 1,3 GB a dá sa vyvolať aktualizačným nástrojom Firmware Finder, ktorý je k dispozícii na stiahnutie v Obchode Play. Tento nástroj ponúka aj overenie dostupnosti softvéru pre vaše zariadenie. Pokiaľ nie je aktualizačný balíček pre vaše zariadenie schválený, tak je potrebné počkať na uvoľnenie platnej verzie balíčka.

Firmware Finder využívame aj v redakcii a funguje spoľahlivo. Aplikácia je lokalizovaná aj do českého jazyka a je jednoduchá na používanie. Odporúčame využiť možnosť aktualizácie cez server proxy (proxy v aplikácii).

Spoločnosť Honor aktualizuje v pomerne veľkých aktualizačných balíčkoch, ktoré zahŕňajú aj veľa zmien a vylepšení. S príchodom Android 8.0 Oreo získa Honor 8 aj novú nadstavbu EMUI 8.0. Tá ponúkne lepšiu optimalizáciu na báze AI a veľa ďalších vylepšení.

Firmware Finder si môžete pre zariadenia Honor stiahnuť na odkaze nižšie:

App Store

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Honor 10 oficiálne: Hrá všetkými farbami

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.