Batéria vydrží pokojne aj celý víkend, Magic5 Lite má veľký displej a bezdrôtové slúchadlá HONOR Earbuds 2 Lite sú ako bonus zadarmo.

Telefón sme si pozreli na MWC 2023 a ide o odolný a tenký mobil, ktorý vydrží bez nabitia až 3 dni. Takúto výdrž potvrdil aj rebríček DxOMark, ktorý HONOR Magic5 Lite vyhodnotil ako telefón s najlepšou batériou na svete so skóre 152 bodov. Model má zároveň štíhle telo, ktorému dominuje na prednej strane zaoblený 120 Hz OLED displej. Na Slovensku ho kúpite za 379 eur, navyše bezdrôtové slúchadlá HONOR Earbuds 2 Lite sú k tomuto telefónu ako darček.

Honor Magic5 Lite
Honor Magic5 Lite

Dlhá výdrž v kompaktnom tele

Za dlhou výdržou je vysoká kapacita batérie 5100 mAh hoci má telefón hrúbku iba 7,9 mm a nízku hmotnosť 175 gramov. Z praktického hľadiska batéria v HONOR Magic5 Lite vydrží napríklad až 29 hodín streamovania YouTube Music, 24 hodín streamovania YouTube, 19 hodín prezerania TikToku, 21 hodín sledovania sociálnych sietí či 11 hodín hrania hier. To všetko na jedno nabitie. Okrem samotnej batérie boduje HONOR Magic5 Lite aj 40 W rýchlonabíjaním, vďaka ktorému zvládne za 30 minút nabíjania 12,5 hodín streamovania videí.

Honor Magic5 LiteZdroj: TOUCHIT.sk
Batéria v Honor Magic5 Lite

Zaujímavý displej pre prácu aj zábavu

Zaoblený OLED displej s uhlopriečkou 6,67 palcov a s rozlíšením 2400×1080 pixelov zaujme na prvý pohľad. Hlavne hráči ocenia svižnú odozvu displeja vďaka obnovovacej frekvencii 120 Hz a zaznamenávaniu dotykov s frekvenciou 300 Hz.

Tenké rámčeky a odolné zaoblené temperované sklo zaisťujú pomer displeja k telu až 93 %. Umelá inteligencia v HONOR Magic5 Lite spozná, kedy ho držíte len v jednej ruke a zabráni problémom, ktoré obvykle vznikajú pri nechcených dotykoch.

Tri kamery

Fotoaparáty na zadnej strane HONOR Magic5 Lite sú usporiadané do prstenca a ide o kombináciu 64 MPx hlavný fotoaparát, 5 MPx širokouhlý snímač a 2 MPx makro snímač.

Honor Magic5 LiteZdroj: TOUCHIT.sk
Parametre Honor Magic5 Lite

Rozšírenie kapacity RAM

HONOR Magic5 ponúka vysoký výkon tak pre prácu, ako aj pre zábavu vďaka čipovej súprave Qualcomm Snapdragon 695 5G. HONOR RAM Turbo umožňuje využiť časť úložiska ako RAM a tým udržať viac aplikácií v aktívnom stave pre rýchlejší multitasking.

Rozhranie Magic UI 6.1 založené na Androide 12 obsahuje technológiu Anti-aging Engine, ktorá minimalizuje degradáciu výkonu v čase. HONOR Magic5 Lite tiež ponúka funkcie HONOR Share a Multi-screen Collaboration, ktoré umožňujú rýchle prenosy súborov a efektívne zdieľanie medzi rôznymi zariadeniami HONOR (telefóny, notebooky a tablety).

Pamäťová kombinácia je 8 GB RAM a 128 GB pamäti pre používateľa. HONOR Magic5 Lite sa na Slovensku predáva v troch farebných variantoch: Emerald Green, Titanium Silver a Midnight Black za cenu 379 eur. N a Slovensku je telefón dostupný u operátorov O2 a Orange a vo voľnom predaji v Alza.sk a Datart.

Zdroje: vlastné, Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.