HONOR ponúka zaujímavé telefóny a značka je orientovaná na nízke ceny a mladých ľudí. Magic6 Lite je aktuálne najnovší prírastok, s hrúbkou len 8 mm.

Koruna krásy: Displej

Na prvý pohľad si všimnete jeho hlavnú výhodu: krásny a veľký AMOLED displej. Ten má uhlopriečku až 6,78 palca a je to 120 Hz dynamický displej so svietivosťou v špičke až 1200 nitov. Rozlíšenie je 1220 × 2652 pixelov, pomer strán presne 19,5 : 9. Telefón sme testovali s verziou operačného systému Android 13 a nadstavbou MagicOS 7.2. HONOR určite nie je majstrom v oblasti dĺžky softvérovej podpory, ale samozrejme Android 14 dostanete. Honor sľubuje dve veľké aktualizácie a tri roky bezpečnostných aktualizácií.

Displej na Magic6 Lite sme už chválili a je to pravda, navyše má aj snímač odtlačku prsta na jednoduché zabezpečenie telefónu. Výborne funguje aj snímač rozpoznania tváre a tento sme aj primárne používali. Stačí mať telefón pred tvárou a sám sa odomkne, a to aj pri nižšej úrovni svetla.

6,78 palcový displej na HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
6,78-palcový displej na HONOR Magic6 Lite

Procesor a pamäť

Procesorová výbava je 4-nanometrový Qualcomm SM6450 Snapdragon 6 Gen 1. Určite to nie je Snapdragon 8, ale na bežnú prácu plne postačuje. Magic6 Lite sa netvári ako stredná trieda a možno preto nemá 3,5 mm jack port a ani neexistuje možnosť rozšíriť pamäť o microSD kartu. Pamäťová výbava je 8 GB RAM a 256 GB pamäte pre používateľa. Je to samozrejme 5G telefón a podporované sú všetky bezdrôtové pripojenia ako Wi-Fi ac, Bluetooth 5.2, teda nie v najnovších verziách.

Spodný panel nna HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
Spodný panel nna HONOR Magic6 Lite

Krásna zadná časť telefónu

Je to dualSIM telefón a jeho hmotnosť je príjemných 185 gramov a hrúbka spomínaných 8 mm. Zadná časť telefónu je hneď druhá vec, ktorá vás zaujme, keď tento telefón chytíte do ruky.

Zadná časť telefónu HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
Zadná časť telefónu HONOR Magic6 Lite

Mali sme oranžovú verziu a ide o imitáciu kože, kde odtlačky prstov nemajú šancu na presadenie sa. V hornej časti zadnej strany je je pre Honor typické kruhové uloženie fotoaparátov. Je tu trojkombinácia hlavný, ultraširokouhký a teleobjektív. Rozlíšenie fotoaparátov si vyžaduje dlhší popis.

Fotoaparáty na HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
Fotoaparáty na HONOR Magic6 Lite

Z hľadiska farieb je to testovaná oranžová (Sunrise Orange), čierna (Midnight Black) a zelená (Emerald Green).

Fotografická výbava

Hlavný objektív má skutočne vlajkových 108 Mpx a overili sme si, že fotky s ním vyzerajú veľmi dobre. Clona je f/1.8, priemer snímača 1/1,67 palca a elektronika snímača používa automatické zaostrenie PDAF. To všetko naozaj odpovedá vlajkovej výbave. Horšie je to s ďalšími fotoaparátmi z tejto trojice. Ultraširokouhlý fotoaparát má 5 Mpx, f/2.2, čo je od vlajky dosť ďaleko a teleobjektív má 2 Mpx, f/2.4 čo je v roku 2024 tak trochu retro spomienka. To je jednoducho málo na seriózne použitie. Trojicu fotoaparátov dopĺňa LED blesk v spodnej časti zadného kruhu. Kruh má vrúbkovanú lunetu, ktorou sa ale nedá pohybovať. Vpredu v hornej časti displeja je priestrel a v ňom 16 Mpx selfie kamera. Displej je krytý fóliou od výroby.

Len jeden reproduktor?

Samotný telefón má plastový rám, v jeho spodnej časti je port v podobe USB-C pripojenia (v skutočnosti USB 2.0), šachta na nanoSIM karty, mikrofón a reproduktor. Žiaľ, reproduktor v hornej časti nenájdete, Migic6 Life má naozaj len jeden reproduktor a aj jeho hlasitosť nie je taká vysoká, aby sme v rušnom prostredí dobre počuli hudbu. K tomuto telefónu vrelo odporúčame niektoré z bezdrôtovo pripojených slúchadiel.

HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Lite

Displej aj rámy sú zakrivené. Konkurencia od tohto dizajnu skôr ustupuje, na Magic6 Lite to vyzerá pekne a telefón sa dobre drží v ruke. Na pravom boku má telefón zapínanie a nastavenie hlasitosti. Celkom hore je ešte druhý mikrofón.

HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Lite

Ďalšia výbava

V balení sa ešte nachádza špendlík na šachtu pre SIM karty a biely USB-C na USB-C kábel. Nič viac tu nie je, napájací zdroj teda nehľadajte. Maximálny napájací výkon Magic6 Lite je len 35 W, čo je síce viac ako používa Samsung pri svojich vlajkách, ale od čínskej konkurencie je to poriadne ďaleko. Bezdrôtové nabíjanie tu nehľadajte, ale týmto telefónom môžete nabíjať iný telefón s bezdrôtovým nabíjaním (reverzné nabíjanie).

Obsah dodávky HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
Obsah dodávky HONOR Magic6 Lite

Kapacita batérie je 5800 mAh. S touto batériou telefón vydrží 3 dni prevádzky, čo je veľmi dobré. Je to jedna z predností tohto telefónu a zároveň aj dôvod zaobstarať si ho.

Balenie HONOR Magic6 LiteZdroj: Touchit.sk
Balenie HONOR Magic6 Lite

Fotografovanie

Fotografovanie s hlavným fotoaparátom je bezproblémové. Môžete fotiť cez deň, ale aj pri zníženej úrovni osvetlenia. Video je možné robiť až v 4K rozlíšení a kamera aj veľmi rýchlo preostruje. Problémom je, že tu nie je optická stabilizácia videa a ani tá elektronická stabilizácia to nezachráni. Ak chcete robiť video, potom treba tento telefón pevne držať v rukách. Samotná kvalita videa, ale aj nahraného zvuku, je v poriadku.

Fotky vyhotovené so širokouhlým objektívom a hlavne s teleobjektívom sú skôr do počtu. Dá sa to využiť za dobrého svetla, ale budú vám chýbať detaily vo fotke. Ak fotiť s Magic6 Lite, potom určite hlavným fotoaparátom.

Vyhodnotenie

V celkovom hodnotení je Honor Magic6 Lite zaujímavý telefón. K vlajke ho smeruje dizajn, displej, batéria a hlavný fotoaparát. Smerom k strednej triede zase ultraširokouhlý fotoaparát, natáčanie videa bez stabilizácie, nižší výkon napájania ale hlavne 2 Mpx teleobjektív.

Cena: zatiaľ nebola pre náš trh stanovená

Zapožičal: HONOR

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.