HONOR oznámil na WMC v Barcelone smartfón Magic6 Pro. Zároveň sme na predstavení videli aj notebook HONOR MagicBook Pro 16. Obe zariadenia sú vybavené aj umelou inteligenciou.

HONOR predstavil svoju stratégiu, ktorá predstavuje využitie umelej inteligencie naprieč operačnými systémami. Používateľské rozhranie je založené na rozpoznaní vašich zámerov a všestrannej pomoci. Vplyv umelej inteligencie v nových zariadeniach bude v nasledovných mesiacoch tohto roka narastať.

HONOR a jeho vzájomné prepojenie zariadení
HONOR a jeho vzájomné prepojenie zariadení

HONOR Magic6 Pro v oblasti fotografovania, ale aj výbavy pre umelú inteligenciu, konkuruje modelu Galaxy S24 Ultra. Oficiálna cena HONOR Magic6 Pro však je 1299 eur a na Slovensku bude v predaji ešte s 200-eurovým bonusom. Cena pre slovenský trh je tak 1099 eur, čo je veľmi výhodné.

HONOR Magic6 Pro v krásnej zelenej farbeZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro v krásnej zelenej farbe

Umelá inteligencia v telefóne HONOR Magic6 Pro       

Najnovšia vlajková loď HONOR Magic, HONOR Magic6 Pro sa môže pochváliť pokrokmi v oblasti fotografovania, zobrazovania, výkonu a celkového používateľského zážitku s podporou umelej inteligencie. HONOR v tomto telefóne predstavil MagicOS 8.0, čo je operačný systém založený na Androide. V tejto verzii obsahuje posilnenú umelú inteligenciu HONOR a používateľské rozhranie odhaduje zámery používateľa.

Umelá inteligencia v HONOR Magic6 ProZdroj: Touchit.sk
Umelá inteligencia v HONOR Magic6 Pro

HONOR Magic6 Pro je obohatený o prvky Magic Capsule a Magic Portal. Jednoduchým klepnutím na oznamovací banner v hornej časti obrazovky sa kapsula Magic Capsule rozšíri o ďalšie informácie a súvisiace možnosti, poskytuje okamžitý prístup k základným zdrojom a eliminuje potrebu prechádzať viacerými aplikáciami. Magic Portal využíva silu umelej inteligencie na pochopenie vašich zámerov a zjednodušuje aj komplikovanejšie úlohy do jedného kroku. Napríklad umelá inteligencia Magic Portal rýchlo rozpoznáva adresy v textovej správe a nasmeruje vás na Mapy Google. To umožňuje rýchlu navigáciu. Pokiaľ ide o sociálne médiá ako sú TikTok a Facebook, zjednodušuje prístup a zdieľanie a umožňuje vám preposielať podrobnosti napr. o rezervácii na udalosť alebo výsledky online vyhľadávania. Magic Portal navyše uľahčuje nakupovanie založené na obrázkoch a rýchlo vás navádza na platformy, kde môžete nájsť a kúpiť požadovaný tovar.

HONOR Magic6 Pro vpravo, vľavo starší modelZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro vpravo, vľavo starší model

Vďaka spolupráci s partnermi a vývojármi aplikácií podporuje Magic Portal viac ako 100 najpoužívanejších aplikácií na svete.

Nové možnosti umelej inteligencie

HONOR Magic6 Pro prináša jazykový model LlaMA, ktorý je schopný vytvárať texty, odpovedať na otázky, a to aj v offline prostredí.

HONOR Magic6 Pro pri jeho testochZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro pri jeho testoch

HONOR demonštroval možnosti sledovania očí, ktoré sa môže v budúcnosti využívať v smartfónoch. Ukázal, ako je možné ovládať auto bez použitia rúk, iba pomocou systému sledovania očí prostredníctvom smartfónu HONOR Magic6 Pro s umelou inteligenciou.

Športová fotografia s kamerovým systémom Falcon

Tento rok bude veľa športových udalostí. HONOR si stanovil za prioritu priniesť možnosť snímať športové fotografie s vylepšenou snímkovou frekvenciou a jasnejšími obrázkami.

HONOR Magic6 Pro a jeho športová fotografiaZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro a jeho športová fotografia

HONOR Magic6 Pro prichádza s novým a vylepšeným kamerovým systémom HONOR Falcon, ktorý poháňa model AI trénovaný na rozšírenej databáze. Tá je 28-krát väčšia ako predchádzajúca generácia. Je tiež vybavený HONOR AI Motion Sensing Capture, pokročilým algoritmom snímania pohybu poháňaným umelou inteligenciou, ktorý predpovedá a zachytáva rozhodujúce okamihy vo vysokom rozlíšení. Pokročilé snímanie pohybu HONOR Magic6 Pro prekonáva predchádzajúcu generáciu tým, že pokrýva širšiu škálu športov a aktivít, ako je skákanie, tanec a bojové umenia. Preto je vhodný na zachytenie vzrušujúcich okamihov počas športových podujatí a pretekov.

Najnovší kamerový systém HONOR navyše obsahuje až 180 Mpx teleobjektív (f/2.6, OIS) s 2,5× optickým zoomom a až 100× digitálnym zoomom. HONOR Magic6 Pro je tiež vybavený 50 MPx ultra širokouhlým fotoaparátom (f.2.0, EIS) a výkonným 50 MPx hlavným fotoaparátom s variabilnou clonou (f/1.4 a f/2.0, OIS) na zachytenie rýchlych okamihov.

Takto vyzerá fotenie s HONR Magic6 Pro pri rôznych možnostiach zoomu

Displej s HONOR NanoCrystal Shield

HONOR Magic6 Pro je vybavený sklom displeja odolným voči pádu. Je overený certifikáciou SGS Five Star Overall Glass Resistance Ability v niekoľkých rôznych situáciách a využíva moderné materiály s o 50 % vyššou hustotou kryštálov. Tým zvyšuje svoju schopnosť absorbovať nárazy až 10-krát v porovnaní s bežným sklom.

Porovnanie displejov HONOR Magic6 Pro a predchádzajúceho modeluZdroj: Touchit.sk
Porovnanie displejov HONOR Magic6 Pro a predchádzajúceho modelu

Ide o špičkový 6,8-palcový displejom All-range Low-power LTPO Eye Comfort, ktorý poskytuje kvalitný zážitok a komfort pri sledovaní. Je tu vyššia pulzná modulácia stmievania PWM s frekvenciou až 4320 Hz, dynamické stmievanie, prispôsobiteľné cirkadiánne nočné zobrazenie s funkciou zobrazenia prirodzených tónov.

Vysoký výkon

HONOR Magic6 Pro je poháňaný mobilnou platformou Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform, ktorá prináša o 30 % vyšší výkon CPU a o 25 % vyšší výkon GPU. Vďaka Qualcomm AI Engine sú funkcie umelej inteligencie dobre podporované. Mobilná platforma Snapdragon 8 Gen 3 je vhodná aj na herné zážitky.

HONOR Magic6 Pro pri hernom nasadeníZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro pri hernom nasadení

HONOR pridal aj na dlhodobej výdrži na batériu, inšpiroval sa aj elektromobilmi a prináša do HONOR Magic6 Pro úplne novú kremíkovo-uhlíkovú batériu druhej generácie s čipovou súpravou HONOR E1 na správu batérie pre vyššiu energetickú účinnosť. Batéria s kapacitou 5600 mAh dosahuje dobrý výkon aj pri nízkych teplotách. Môžete prehrávať video na YouTube po dobu 81 minút pri teplote -20 ° C so zostávajúcou batériou iba 10 %.

HONOR Magic6 Pro a jeho kvalitný displejZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro a jeho kvalitný displej

Drôtové nabíjanie má výkon 80 W a k dispozícii je aj 66 W bezdrôtové nabíjanie. HONOR Magic6 Pro je možné drôtovou nabíjačkou nabiť na 100 % len za 40 minút. Len pripomeňme, že HONOR Magic6 Pro vo svojom balení nemá nabíjačku. 100 W nabíjačka špeciálne pre tento telefón príde niekedy v apríli a bude sa dať osobitne zakúpiť.

Zariadenie HONOR Magic6 Pro získalo 1. miesto v globálnom rebríčku displejov DXOMARK s najvyšším skóre 157 bodov, ďalej je tu ocenenie pre špičkový fotoaparát, zvuk, batériu a selfie kameru.

Umelá  inteligencia na vytváranie prepojeného zážitku

Spoločnosť HONOR uviedla na trh aj notebook HONOR MagicBook Pro 16 poháňaný umelou inteligenciou, ktorý umožňuje inteligentnú spoluprácu naprieč operačnými systémami. HONOR MagicBook 16 Pro využíva vylepšenia výkonu, ktoré prináša umelá inteligencia HONOR so špičkovým procesorom a grafickým procesorom. Umožňuje bezproblémové zdieľanie upozornení a synchronizáciu materiálov medzi smartfónmi, počítačmi a tabletmi HONOR vďaka technológii MagicRing.

HONOR Pad9
HONOR Pad 9

Spoločnosť HONOR tiež uviedla tablet HONOR Pad 9, ktorý umožňuje využívať rôzne scenáre v kompaktnejšom zariadení. Môže sa pochváliť pôsobivým 12,1-palcovým 2,5K displejom HONOR FullView s obnovovacou frekvenciou 120 Hz alebo audiosystémom s ôsmimi reproduktormi, ktorý využíva technológiu ladenia zvuku HONOR Histen.

Ďalšie produkty predstavené na MWC 2024
Ďalšie produkty predstavené na MWC 2024

PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR

Na tohtoročnom MWC HONOR nielen prvýkrát oficiálne predstavil skladací smartfón PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR na svetovej scéne, ale tiež odhalil upútavku na smartfón Porsche Design HONOR Magic6 RSR. Tento telefón má odvážny vzhľad inšpirovaný motoristickým športom s vysokovýkonnou kamerou umiestnenou v geometrickej štruktúre. Tá odkazuje na estetiku pretekárskeho vozidla Porsche.

Farba, cena, dostupnosť

HONOR Magic6 Pro bude na Slovensku k dispozícii v zelenej a čiernej farbe od začiatku marca. Kúpiť si ho môžete na e-shope honorslovensko.sk za zvýhodnenú cenu 1099 eur. Taktiež sa v priebehu marca objaví v ponuke mobilných operátorov Orange a O2.

Zdroje: vlastné. HONOR, #HONORMWC2024

Prečítajte si tiež


Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.