HONOR predstavil na MWC Shanghai 2024 nové použitie umelej inteligencie na hardvérovej úrovni na zmiernenie krátkozrakosti a na prevenciu podvodov.

HONOR v kľúčovej prezentácii predstavil dve špičkové inovácie AI v zariadeniach, ktoré posilnia bezpečnosť používateľov. Ide o ochranu očí AI Defocus ale aj detekciu falošného snímania AI.

Vývoj technológie ochrany očí od prevencie až po úľavu

Vzhľadom na globálny nárast prípadov krátkozrakosti spôsobenej dlhodobým používaním obrazovky využíva táto technológia umelú inteligenciu na simuláciu rozostrovacích okuliarov na displeji inteligentného zariadenia.

Je dokázané, že nosenie okuliarov bez rozostrenia prispieva k zdraviu očí, pretože zámerne vyvolávajú kontrolované rozmazanie v periférnom zornom poli používateľa, aby zaistili jasné centrálne videnie. Tento efekt vytvára zmenené vizuálne vnímanie, ktoré spomaľuje proces predlžovania osi oka a zabraňuje vzniku krátkozrakosti. HONOR AI Defocus Eye Protection prešiel od prevencie k vytvoreniu technológie, ktorá môže viesť k úľave pri problémoch s očami. Ukázalo sa, že po 25 minútach čítania s touto technológiou sa prechodná krátkozrakosť používateľov znížila v priemere o 13 stupňov, pričom niektorí používatelia zaznamenali maximálne zníženie o 75 stupňov.

Obmedzenie podvodov pomocou hĺbkovej detekcie využívajúcej umelú inteligenciu

HONOR na tejto konferencii tiež predstavil technológiu AI Deepfake Detekction, aby zabránil rizikám spojeným s cloudovou technológiou deepfake. S cieľom pomôcť predchádzať podvodom a odhaliť digitálne manipulovaný obsah skúma AI Deepfake Detection informácie ako je očný kontakt, osvetlenie, čistotu obrazu a prehrávanie videa.

Okrem toho bola AI Deepfake Detection vyškolená pomocou rozsiahleho súboru údajov s videami a obrázkami súvisiacimi s online podvodmi. To umožňuje AI identifikovať, skontrolovať a porovnať obrazy do troch sekúnd. Ak sa zistí syntetický alebo pozmenený obsah, okamžite upozorní používateľa na riziko a odradí od ďalšieho kontaktu s potenciálnymi podvodníkmi v záujme jeho bezpečnosti.

Tieto funkcie samozrejme v redakcii vyskúšame a prinesieme ďalšie informácie.

Zdroj: HONOR

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.