HONOR usporiadal webový seminár, na ktorom hovoril o trendoch vo fotografovaní pomocou smartfónov.

Ako povedal Dr. Hou, technický expert, ktorý stojí za návrhom nových produktov spoločnosti HONOR fotografovanie smartfónom nie je len o hardvéri alebo softvéri. HONOR pritom môže ľahko používať kombináciu počítačovej fotografie a viacerých fotoaparátov súčasne. Takto je možné ďalej posunúť kvalitu snímania na úroveň, ktorá môže konkurovať funkciám profesionálnych fotoaparátov. Séria HONOR Magic4 je pritom príkladom spolupráce výskumného a vývojového tímu v prípade obrazového procesora HONOR Image Engine.

Na webinári boli prítomní aj zástupcovia DXOMARK a Qualcomm, rovnako tu bol fotograf a filmový režisér, ktorý nedávno nakrútil krátky film na prémiový smartfón HONOR Magic4 Pro.

Srdce fotoaparátov pre smartfóny HONOR

Obrazový procesor HONOR využíva umelú inteligenciu a algoritmy na vytváranie vizuálov najvyššej kvality. Ide o základ na zhotovovanie fotografií vysokej kvality a spôsob ako dosiahnuť umelecké zábery. Týmto procesorom sú vybavené telefóny HONOR Magic4 Pro a HONOR Magic4 Ultimate.

HONOR Magic4 Ultimate pritom pri hodnotení DXOMARK získal 146 bodov a je to zatiaľ najvyššie skóre.

Výhodou je aj to, že tieto dva prémiové smartfóny dokážu počas natáčania videa zhotovovať aj fotografie. HONORT sa bude aj naďalej zameriavať na zlepšenie kvality obrazu a na využitie širokej škály snímačov s pokročilejším hardvérom.

Na základe hodnotenia DXOMARK je na vytvorenie dokonalej fotografie potrebné zohľadniť aj schopnosti samotného fotografa, ako dokáže nájsť vhodnú scenériu na fotografovanie, zachytiť veľmi jasne a ostro najlepší moment a schopnosť fotoaparátu pochopiť účel a zámer fotografie.

Fotografovanie smartfónom z pohľadu profesionála

Eugenio Recuenco, fotograf a filmový režisér nakrútil krátky film Kaleidoskop len pomocou smartfónu HONOR Magic4 Pro. Na webinári sa podelil o svoje zážitky z natáčania a spomenul, že natáčanie na HONOR Magic4 Pro veľmi pripomínalo natáčanie na profesionálnom zariadení. Smartfón má viacero profesionálnych funkcií, napríklad natáčanie v režime Magic-Log movie.

Technologická integrácia

Obrazový procesor HONOR Image Engine bol vyvinutý priamo v spolupráci s Qualcomm. a mobilnou platformou Qualcomm Snapdragon 8. generácie 1 a Qualcomm AI Engine pre tzv. fúznu fotografiu. Znamená to súčasné použitie viacerých objektívov s rôznymi ohniskovými vzdialenosťami, vrátane využitia možností počítačovej fotografie v čistom RAW formáte.

Zdroje: vlastné, webninár Honor

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.