Po skončení tlačovej konferencie spoločnosti HONOR na výstave IFA sme sa zúčastnili na skupinovom interview s Tonym Ranom (TR), President of HONOR Europe. Prinášame záznam našich otázok a odpovedí európskeho riaditeľa.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Tony Ran, , President of HONOR Europe

Celkovo je z jeho odpovedí jasné. že Európa je pre Honor mimoriadne dôležitý trh. HONOR ide svojou cestou a plánuje prehĺbiť svoje pôsobenie v oblasti smartfónov, notebookov a tabletov a to v celej cenovej šírke. Zároveň posilňuje spoluprácu s ďalšími technologickými partnermi.

Otázka: Honor predstavil v Európe niekoľko zaujímavých produktov, ale v Číne sa toho predstavuje oveľa viac. Kedy sa niektoré z týchto čínskych noviniek dostanú do Európy a aká je konkrétne vízia značky HONOR na našich trhoch?

TR: Keď už hovoríme o zariadeniach, myslím, že je sme krok od uvedenia ďalších produktov na európsky trh, keďže sme poslední pokiaľ ide o skladateľné zariadenia. Chystáme sa ich však uviesť na európsky trh. Úplne prvé takéto zariadenie, ktoré sme uviedli na trh v Číne, sa do Európy nedostane, ale nasledujúci už áno. Čo sa týka vízie značky, komunikujeme s našimi zákazníkmi konkrétne produkty a najdôležitejšia vec, nad ktorou premýšľame je čo najlepšia lokalizácia.

Otázka: S modelom Magic4 Pro ste urobili veľký pokrok z pohľadu fotoaparátov, ale aj iní výrobcovia využívajú spoluprácu s ikonickými značkami ako sú Leica alebo Zeiss. Môžete nám ozrejmiť stanovisko v oblasti fotoaparátov pre vašu značku?

TR: Chápeme zvýšené požiadavky spotrebiteľov v rámci fotografovania, ktoré sa stalo jednou z najdôležitejších súčastí nových smartfónov. Vyvíjame náš vlastný obrazový procesor HONOR Image Engine, aby sme poskytli jeden z najlepších zážitkov či už v oblasti fotografie alebo kamery. Tento procesor sa nachádza aj vo vlajkových lodiach Magic4 Pro a Ultimate a taktiež v novom HONOR 70.  Myslím, že prvé miesto modelu HONOR Magic4 Ultimate vo fotografickom rebríčku DXOMark je dôkazom správnosti tejto našej stratégie.

Otázka: V predchádzajúcej odpovedi ste neuviedli , ktorý model skladacieho zariadenia prichádza do Európy. Je to už existujúci model HONOR Magic V alebo to bude novinka?

TR: Môžem povedať, že to bude celkom nový smartfón. Viac informácií vám poskytneme postupne.  

Otázka: Predstavili ste cenu MagicBooku a tento produkt sa presúva do kategórie nad 1 000 €, čo je o dosť viac ako stáli vaše predchádzajúce modely. Zdá sa, že sa presúvate zo strednej triedy do segmentu prémiových notebookov. Prečo meníte cieľ, keď ste boli celkom úspešní s produktmi strednej triedy?

TR: Najmä po rozdelení (pozn. redakcie – od firmy Huawei) sme skutočne inovovali našu celú značku. Videli sme obrovský dopyt najmä po smartfónoch a tabletoch, ktoré prinášajú inovácie. Preto sa snažíme našim spotrebiteľom prinášať čo najviac inovatívnych zážitkov. Chceme teda pokryť celý cenový segment od lacných zariadení až po high-endové riešenia.

Otázka: Platí to aj pre mobilné zariadenia vo vašom portfóliu alebo len pre notebooky?

TR: Platí to pre celé naše portfólio.

Otázka: Z pohľadu spomenutej lokalizácie – môžete nám uviesť príklad funkcií alebo vlastností telefónu, ktoré sú dostupné len v Európe?

TR: Od začiatku máme v Európe miestne produktové centrum. Tu získavame informácie, vďaka ktorým vieme pochopiť a zhromaždiť všetky požiadavky spotrebiteľov, vypočuť si ich a následne analyzovať, aké sú hlavné požiadavky miestnych spotrebiteľov. Z príkladov môžem spomenúť napríklad dizajnové štúdio v Paríži, kde sa vytvárajú riešenia vhodné špeciálne pre európsky trh.

Otázka: Už ste predstavili skladací smartfón, na výstave IFA sme ale svedkami vzostupu skladacích notebookov. Existujú plány HONOR aj v tejto oblasti?

TR: Máme silný dôraz na výskum a vývoj a na mnohých veciach sa naozaj usilovne pracuje, teraz však nemôžem prezradiť nič podrobnejšie. Naozaj však môžeme zaručiť, že budeme mať nového skladateľného nástupcu HONOR Magic V, ktorý príde čoskoro.

Otázka: Kto bude ďalším veľkým partnerom pre HONOR? Máme tu Sony s exkluzívnym procesorom pre Honor 70 a je ti aj partnerstvo so spoločnosťou Microsoft.

TR: Pokiaľ ide o nové partnerstvá, nezastavili sme v hľadaní. Myslím, že ich v bude v blízkej budúcnosti dosť, najmä pokiaľ ide o technologických partnerov. Zameriavame sa však aj na partnerov z iných segmentov ako je móda alebo šport. Viac prezradíme už čoskoro.

Otázka: Neexistuje mierna obava z kanibalizácie medzi sériou MagicBook od Honoru a MateBookom od Huawei? Súperia takmer na rovnakej cenovej úrovni.

TR: Myslím, že v prípade MateBooku a MagicBooku sme sa už začali navzájom odlišovať. Týka sa to najmä najnovšieho MagicBooku 14, keďže sme začali používať iný dizajn a farebný koncept. Treba si však uvedomiť, že keď sa navrhuje úplne nový produkt, tak jeho životný cyklus trvá 2 až 3 roky. Naše oddelenie sa od Huawei odčlenilo len pred 18 mesiacmi. Zmeny preto prichádzajú postupne a krok za krokom. Pokiaľ ide o MagicOS 7.0, bude to pre nás veľký skok.

Honor MagicBookZdroj: TOUCHIT.sk
Ceny nového MagicBooku 14

Otázka: Spomínali ste ďalšie kategórie produktov. Trendom iných spoločností je rozširovať svoje portfólio o rôzne kategórie produktov, napríklad Huawei začal vyvíjať monitory. Plánujete sa venovať aj iným kategóriám produktov alebo sa budete sústreďovať len na tie, ktoré máte doteraz?

TR: Je veľa diskusií, aký široký sortiment máme spotrebiteľom priniesť. Môžeme sa vybrať dvomi cestami. Buď prehĺbime súčasné portfólio alebo ho budeme rozširovať. Momentálne sme si zvolili prehĺbenie. Do každej kategórie, do ktorej vstúpime chceme prinášať hodnotu nielen spotrebiteľom, ale aj celému odvetviu. Preto budeme krok za krokom prinášali viac prepojených zariadení v kategóriách, kde už sme doma.

Ďakujeme za rozhovor!

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.