HONOR na veľtrhu IFA predstavil stratégiu dvoch vlajkových lodí. Tá je zameraná na skladacie a všestranné vlajkové smartfóny, do Európy príde aj notebook a tablet od tejto značky.

Značka tiež predstavila pripravovanú nadstavbu systému pre inteligentnú spoluprácu MagicOS 7.0, ktorá je založená na operačnom systéme Android a využíva otvorené štandardy na uľahčenie bezproblémovej spolupráce medzi smartfónmi, tabletmi, PC a inými IoT produktmi.

Honor IFAZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Honor na výstave IFA ukázal foto smartfón, notebook a tablet

Spoločnosť HONOR rozšírila svoje portfólio o tri nové produkty: fotomobil HONOR 70, výkonný notebook HONOR MagicBook 14 a tablet HONOR Pad 8. Všetky tri produkty sa v blízkej dobe dostanú aj na slovenský trh.  

Iniciatíva Gateway to the Future je zameraná na kreatívne talenty z celého sveta v snahe oživiť národné dedičstvo UNESCO a prepojiť ľudí s kultúrou v ére metaverse.

Dve vlajkové lode a nadstavba MagicOS

HONOR prináša skladacie smartfóny aj mimo Čínu. Nadstavba MagicOS 7.0 poskytuje prepojenie naprieč rôznymi platformami a zariadeniami na systémovej úrovni. Okrem zmien používateľského rozhrania tak umožní systém MagicOS 7.0 ovládať notebook, smartfón a tablet HONOR prostredníctvom jednej klávesnice a myši. Teraz môžete presúvať súbory medzi zariadeniami a písať do smartfónu alebo tabletu pomocou klávesnice pripojenej k notebooku. Systém MagicOS 7.0 bude uvedený vo 4. štvrťroku 2022.

HonorZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Takto bude pracovať nadstavba Magic 7.0 pri prenose súborov medzi rôznymi zariadeniami

Nová platforma HONOR Developer Service Platform bude poskytovať priamu podporu a služby vývojárom. Medzi dostupnými službami môžu vývojári prostredníctvom platformy odosielať svoje aplikácie do App Marketu a Game Centra. Vývojárom tiež poskytne prístup k rôznym možnostiam systému, aby mohli vyvíjať funkcie pre používateľov zariadení HONOR.  

Honor MagicOS 70Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Architektúra nadstavby operačného systému Magic OS 7.0

Spoločnosť HONOR ďalej rozširuje svoje partnerstvo so spoločnosťou Microsoft a prinesie službu Phone Link používateľom zariadení HONOR aj v Európe. Táto bola predtým dostupná len používateľom v Číne. Služba umožňuje pripojiť vybrané smartfóny HONOR k počítačom so systémom Windows, zobrazovať notifikácie, uskutočňovať a prijímať hovory na počítači a používať mobilné aplikácie v systéme Windows.

HONOR Magic4 Pro je prvým modelom HONOR, ktorý podporuje funkciu Phone Link, HONOR 70 bude podporovať túto funkciu po OTA aktualizácii.

Od októbra HONOR bude aktualizovať aplikáciu HONOR Health. Bude tak ponúkať tréningové návrhy a kurzy podľa vašich návykov.

Honor jeden adaptérZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Príspevok k ekológii – pre nové zariadenia od HONOR postačuje jeden adaptér

Fotomobil HONOR 70

HONOR 70 je určený primárne pre ľudí, ktorí radi fotia a tvoria vlogy. Po prvýkrát prichádza s režimom Sólové vystrihnutie, ktorý umožňuje nahrávať dve videá súčasne, pričom jedno nahráva vo výreze zvolený objekt a druhé zachytáva celú skupinu.

HONOR 70Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Výborný pomer Výkon/Cena v prípade HONOR 70

HONOR 70 používa výkonný duálny hlavný fotoaparát, ktorý pozostáva z 54 MPx hlavného fotoaparátu so super snímaním a veľkým 1/1,49-palcovým snímačom IMX800 od Sony. K dispozícií sú aj 50 MPx ultraširokouhlý a makro fotoaparát.

HONOR 70Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Výkonné fotky pomocou HONOR 70

Nový smartfón je osadený výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G, čo znamená plynulý výkon a svižnú odozvu aj pri úprave videa a hraní náročných hier. HONOR 70 sme ocenili ale BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 v rámci asociácie EISA.

Honor 70Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Parametre telefónu HONOR 70

Cena Honor 70 v konfigurácii 8 GB RAM + 128 GB ROM je 549 eur, cena Honor 70 v konfigurácii 8 GB RAM + 256 GB ROM je 599 eur.

Výkonný notebook HONOR MagicBook 14

HONOR MagicBook 14 je prvý prvý notebook HONOR vybavený technológiou operačného systému OS Turbo. Prináša zlepšenie výdrže batérie a až o 20 % lepšiu energetickú účinnosť v porovnaní so svojím predchodcom.

Honor MagicBook 14Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Takto vyzerá notebook notebook MagicBook 14

Notebook je vybavený procesorom 12. generácie Intel Core i5-12500H a je voliteľne dostupný so samostatnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2050. Vďaka 75 Wh batérii poskytuje HONOR MagicBook 14 až 17 hodín prevádzky v pohotovostnom režime a podporuje rýchle nabíjanie, ktoré už po 15 minútach nabíjania dodá energiu až na 3,5 hodiny prevádzky. HONOR MagicBook 14 sa dodáva v sivej farbe Space Gray. Reálnu dostupnosť na Slovensku ešte preverujeme.

Parametre Honor MagicBook
Parametre notebooku MagicBook 14

Cena notebooku Honor MagicBook 14 je 1099 eur, s diskrétnou grafikou GeForce RTX 2050 je 1299 eur.

Tablet HONOR Pad 8 s výkonným audiom

Tablet HONOR Pad 8 kombinuje v sebe 12-palcový 2K displej HONOR FullView s 87 % pomerom obrazovky k telu a podporou rozlíšenia 2000 × 1200 pixelov, 1 miliardu zobraziteľných farieb a osem zabudovaných reproduktorov.

Honor Pad 8Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Tablet HONOR Pad 8 bude dostupný aj v Európe

HONOR Pad 8 je vybavený používateľským rozhraním HONOR Magic UI 6.1 so službami Google Play a vysokokapacitnou 7250 mAh batériou, vydržať na batériu má celý deň. Aj dostupnosť HONOR Pad 8 na Slovensku ešte preverujeme.

Honor Pad 8Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Parametre tabletu Honor Pad 8

Cena tabletu HONOR Pad 8 v konfigurácii 4 GB RAM + 128 GB ROM je 329 eur, konfigurácia 6 GB + 128 GB ROM je v cene 349 eur.

Budúcnosť je v aplikáciách

HONOR investuje do technológií priestorového zvuku, umelej inteligencie a rozšírenej reality. Gateway to the Future je iniciatíva v rámci súťaže HONOR Talents a jej cieľom je obohatiť kultúrne dedičstvo prostredníctvom technológie. V spolupráci so spoločnosťou ARLOOPA vyzval HONOR dvoch renomovaných umelcov – Yunuene a Timo Helgerta – aby pretvorili ikonickú budovu Wasserschloss, ktorá sa nachádza v hamburskom Speicherstadte. Táto AR prezentácia bude naživo prístupná na mieste v Speicherstadte a doma si ju môžete pozrieť pomocou aplikácie ARLOOPA.

Honor HamburgZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prezentácia virtuálnej reality v meste Hamburg

HONOR Spatial Audio

Táto technológia umožňuje v slúchadlách vytvárať filmové 3D zvukové efekty. Podporuje napr. nastavenie vzdialenosti externého zvuku, vďaka čomu môžete dynamicky meniť vzdialenosť virtuálnych zdrojov zvuku od 0,15 do 10 metrov a prispôsobiť si tak počúvanie „na mieru“.

Zdroje: vlastné, Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.