Spoločnosť HONOR ukázala viaceré zaujímavé produkty, ktoré sa odlišujú od toho, ako vyzerajú telefóny iných značiek.

Nové smartfóny od HONOR
Nové smartfóny od HONOR

Viacero z nich sme videli na výstave IFA v Berlíne, teraz sme ich však dostali do rúk. Ukázali sme ich na v relácii Teleráno na Markíze.

Záznam vystúpenia v Teleráne

HONOR V Purse je skladačka s hmotnosťou 214 gramov a jej plastový držiak umožňuje tieto telefóny nosiť v podobe dámskej kabelky. Skladací displej je OLED, 90 Hz, so špičkovým jasom 1600 nitov. V rozloženom stave je to tablet s uhlopriečkou 7,71 palcov, v zloženom stave je to smartfón s uhlopriečkou 6,45 palca.

HONOR V Purse
HONOR V Purse s vyberateľným držiakom

Operačný systém je Android 13 s nadstavbou MagicOS 7.2. Hardvérovým základom je 6 nm procesor Snapdragon 778G 5G, naša verzia mala pamäťovú kapacitu 16 GB RAM a 512 GB pamäti pre používateľa. Zadné fotoaparáty sú dva, 50 MPx hlavný a 12 MPx širokouhlý. Selfie kamera má rozlíšenie 8 MPx. Kapacita batérie je 4500 mAh.

HONOR V Purse
USB port na HONOR V Purse

Najzaujímavejšia vlastnosť na tomto telefóne je práve to, že vyzerá ako dámska kabelka. V praxi sa reálne síce dá využiť to, že ide o skladací telefón, ale rozdiel medzi otvoreným a zatvoreným stavom nie je príliš veľký, Odhadovaná cena tohto telefónu, ktorý sa ešte na Slovensku nepredáva je 780 eur.

HONOR V Purse
HONOR V Purse ako dámska kabelka

Skutočná skladačka je HONOR Magic V2. V rozloženom stave je uhlopriečka displeja 7,92 palca, v zloženom stave je to 6,43 palca. Pripočítajte k tomu procesor Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB RAM a až 1 TB pamäť pre používateľa a máte jeden z najvýkonnejších telefónov súčasnosti.

HONOR MAGIC V2
HONOR MAGIC V2 v otvorenom stave

Fotografická výbava je tiež nadštandardná, 50 MPx hlavný, 50 Mpx ultraširokouhlý a 20 MPx teleobjektív, selfie kamera má16 Mpx. Kapacita batérie je dokopy 5000 mAh. Odhadovaná cena je okolo 1150 eur.

HONOR MAGIC V2
HONOR MAGIC V2 v zatvorenom stave

Ukazovali sme telefóny, ktoré už prešli našim testom – HONOR Magic 5 Pro a HONOR 90. Práve z telefónom Magic 5 Pro sme realizovali aj skúšobné fotografie a ukazovali sme, ako jednoducho sa dá vylepšiť kvalita fotografie.

Príklad fotografie odfotenej HONOR Magic 5 Pro priamo počas vysielania relácie Teleráno
Príklad fotografie odfotenej HONOR Magic 5 Pro priamo počas vysielania relácie Teleráno

Ďalšie fotografie z nových telefónov od firmy HONOR

Zdroje: vlastné, Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.