HONOR na IFA predstavil tri riešenia mobilnej umelej inteligencie: AI PC s procesorom Snapdragon X Elite, AI Agent a AI Deepfake Detection platformy.

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon: Počítač v ére mobilnej AI

PC svet prechádza transformáciou, ktorá je spôsobená pokrokom v umelej inteligencii a príchodom platformy Snapdragon. HONOR MagicBook Art 14 je podporovaný schopnosťami umelej inteligencie a vyvinutý v spolupráci s poprednými odborníkmi v tomto odvetví.

Honor MagicBook Art 14
Honor MagicBook Art 14

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon má elegantný, kompaktný dizajn a ľahkú konštrukciu. Okrem robustných hardvérových a softvérových riešení obsahuje špičkové možnosti umelej inteligencie na úrovni platformy. HONOR prenáša funkcie, ktoré sú synonymom pre smartfóny, do notebookov a uvádza na trh doteraz najľahší a najtenší počítač s umelou inteligenciou s hmotnosťou približne 1 kg a hrúbkou 1 cm. HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon je vybavený 14,6-palcovým dotykovým displejom HONOR FullView s rozlíšením 3,1K. Má tiež vynikajúci pomer obrazovky k telu 97 %, čo je najväčší pomer medzi 14-palcovými notebookmi. HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon X Elite.

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon tiež umožňuje plynulý prechod aplikácií Windows na architektúre X86 na Windows na architektúre Snapdragon. Na základe dlhoročného výskumu ekosystému vytvorila spoločnosť HONOR knižnicu Hotspot, ktorá využíva umelú inteligenciu na úrovni platformy na identifikáciu často používaných scenárov a spúšťanie optimalizácií.  HONOR zlepšil priemerné časy spúšťania o 16 % v rôznych aplikáciách pre Windows práve prostredníctvom takýchto optimalizácií. V súčasnosti spoločnosť HONOR optimalizovala celkovo 14 aplikácií v šiestich hlavných kategóriách vrátane prehliadačov, online stretnutí, médií, kancelárskeho a sociálneho softvéru a nástrojov. 

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon bude dostupný v Nemecku, Francúzsku a Taliansku. Produkt sa dá predobjednať na internetovom obchode www.honor.com.

Plynulé AI zážitky vylepšené technológiou MagicRing

V ére mobilnej umelej inteligencie umožní bezproblémová konektivita naprieč operačnými systémami využiť potenciál umelej inteligencie kdekoľvek. Na rozdiel od manuálneho pripojenia „point-to-point“, v tradičných riešeniach HONOR MagicRing umožňuje automaticky pripojiť viacero zariadení na rovnakom účte s nízkou spotrebou energie.

MagicRing spája nielen zariadenia, ale aj služby naprieč zariadeniami. Riešenie tiež umožňuje používať rovnakú súpravu klávesnice a myši pre viacero zariadení, prijímať hovory a upozornenia na inom zariadení ako je smartfón a ovládať fotoaparát smartfónu na počítači. Vďaka plynulému toku služieb a informácií medzi zariadeniami uľahčuje MagicRing prácu s AI na viacerých zariadeniach. Napríklad Cocreator, ako jeden z typických scenárov zážitku zo systému Windows na Snapdragone, umožňuje vytvárať fantastické umelecké diela pomocou jednoduchých kresieb. Vďaka technológii MagicRing môžete bezproblémovo pristupovať k aplikácii Cocreator na HONOR MagicPad 2 a kresliť umelecké diela pomocou ceruzky Magic-Pencil. Medzitým môžete tiež použiť AI Zmizík zo smartfónu HONOR Magic V3 na HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon.

HONOR AI Agent: Prvý agent umelej inteligencie na zariadení pre otvorený ekosystém

HONOR AI Agent je osobný asistent navrhnutý tak, aby zlepšoval každodenný život používateľov. Vďaka intuitívnemu pochopeniu požiadaviek a zámerov používateľov prostredníctvom technológie jazykovej analýzy a povedomia o používateľskom rozhraní sa AI agent učí zo zvykov a prostredia zariadenia a dokáže inteligentne prijímať rozhodnutia vo viacerých aplikáciách a službách. Táto schopnosť umožňuje automatizovať zložité úlohy. HONOR predviedol, ako nájsť a zrušiť neželané predplatné v rôznych aplikáciách pomocou niekoľkých jednoduchých hlasových príkazov.

Aplikácia vám skontroluje predplatné vašich služieb
Aplikácia vám skontroluje predplatné vašich služieb

Pri pohľade do budúcnosti je HONOR AI Agent pripravený stať sa dôležitým prvkom mobilnej AI. Očakáva sa, že bude uvedený na trh v Číne so sériou HONOR Magic7 koncom tohto roka.

Prvá technológia na svete na detekciu deepfake videí priamo v zariadení

S rastúcou sofistikovanosťou technológie deepfake sa výrazne zvyšuje potenciál zneužitia, vrátane krádeže identity a šírenia dezinformácií. Technológia AI Deepfake Detection od spoločnosti HONOR priamo v zariadení, je riešenie určené na ochranu používateľov pred čoraz častejšou hrozbou deepfake podvodov.

Rozpoznanie Deepfake
Rozpoznanie Deepfake

Tento inovatívny detekčný systém využíva pokročilé algoritmy na analýzu rôznych prvkov, vrátane syntetických nedokonalostí na úrovni pixelov, artefaktov kompozície hrán, kontinuity medzi obrázkami, konzistencie účesu okolo tváre a uší a umiestnenia syntetických stôp. Preskúmaním týchto charakteristík dokáže technológia presne identifikovať upravený obsah a odlíšiť ho od autentického.

Zdroje: vlastné, Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.