Je to jeden z dôvodov, prečo Huawei predal svoju dcérsku značku.

Honor V40 je pripravovaná vlajková loď, ktorá mala byť pôvodne predstavená v polovici januára. Výrobca však presunul dátum oznámenia na 22. januára 2021. Dôvodom krátkeho oneskorenia je podľa portálu Lenta obnovenie spolupráce s Googlom.

Honor V40, ktorý bude neskôr oznámený aj pre európsky trh pod názvom Honor View40, by tak mal byť po dlhej dobe prvým telefónom značky Honor s predinštalovanými Google službami. Honor, ako dcérska značka Huawei, musel znášať rovnaké obmedzenia ako jej majiteľ.

Huawei sa však rozhodol v polovici novembra 2020 svoju dcérsku značku predať. Týmto krokom ju chcel zachrániť a umožniť jej ďalší rast, ktorý by nebol s aktuálnymi obmedzeniami zo strany vlády USA možný. Detailné informácie o predaji značky Honor si môžete prečítať v našom staršom článku, TU.

Honor V40 by mal ponúknuť 6,72-palcový OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Spomína sa procesor MediaTek Dimensity 1000+, štyri zadné fotoaparáty s 50 Mpx primárny senzorom a rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie s výkonom 66 W, resp. 55 W.

Zdroj: Lenta 

Prečítajte si aj:

Je to oficiálne: Huawei predáva značku Honor

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit