Jej novým majiteľom bude Shenzhen Zhixin New Information Technology.

Rozdelenie firiem Huawei a Honor, o ktorom sa v posledných týždňoch čoraz častejšie hovorilo v súvislosti s obmedzeniami zo strany USA, sa stalo skutočnosťou. Huawei to oficiálne potvrdil v oznámení, v ktorom informuje, že značku Honor predáva konzorciu Shenzhen Zhixin New Information Technology. Na správu upozornil portál Huawei Central.

Výška akvizície nebola zverejnená, posledné špekulácie však hovorili o čiastke takmer 13 miliárd eur. Vďaka tomuto obchodu sa Honor stane samostatnou firmou a Huawei v nej nebude vlastniť žiaden podiel.

Je zrejmé, že cieľom predaja značky Honor, je jej záchrana, resp. poskytnutie priestoru pre ďalší rast. V súvislosti s aktuálnymi obmedzeniami zo strany USA, ktorým čelí Huawei, je tento krok najlepším riešením pre Honor.

V oficiálnom oznámení sa tiež spomína, že zmena vlastníka neovplyvní fungovanie a smerovanie firmy, takže Honor by mal v princípe fungovať rovnako, ako tomu bolo doteraz. Prezident spoločnosti, George Zhao, sa stane jej výkonným riaditeľom a predaj sa nedotkne ani veľkej väčšiny zamestnancov.

Dá sa očakávať, že Honor bude môcť vďaka osamostatneniu sa obchodovať s kľúčovými dodávateľmi komponentov a tiež aj s Googlom. Budúce smartfóny značky Honor by tak mohli priniesť predinštalované Google služby. Uvidíme však, aká bude realita.

Zdroj: Huawei Central, Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei sa vraj dohodol na predaji značky Honor: Poznáme detaily

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit