Tlačenie strán ako predplatená služba. Podobných služieb bude postupne pribúdať.

Službu Instant Ink sme už predstavili, existuje ale ešte jedna služba a volá sa HP+. Je to vlastne nadstavba pôvodnej služby Instant Ink a je dobrovoľná. Netreba mať obe služby ale aj obe mať môžete. Ako to teda je?

HP+

Služba HP+ je naviazaná na vybrané typy multifunkčných zariadení na báze laseru a atramentu. Zariadenie si stále klasicky kúpite, no spôsob, akým platíte za náplne sa potom mení. Výrobca vám situáciu nijako nechce komplikovať. Môžete si kúpiť zariadenie, pripojiť ho cez USB kábel alebo Wi-Fi či Ethernet a používať samostatne. V tomto vás nikto nebude obmedzovať.

Dá sa ale počas prvého spustenia aktivovať služba HP+ a získate ochranu zariadenia v sieti navyše, pre firmy je to rok záruky navyše. Teda dva roky, ako pre bežného zákazníka. Okrem toho dostanete službu Instant Ink zadarmo na pol roka. Čo je Instant Ink a ako vďaka tomu ušetriť na náplniach, sa dozviete v tomto článku.

Fakty a mýty

Tým, že ide o tlač na báze predplatného, mohla by sa služba javiť ako drahšia. HP hovorí, že pri vybraných tlačových plánoch (cenách a počte strán za mesačné predplatné) sa dá ušetriť do 70 %. Toto bude závislé od viacerých faktorov, primárne je to ale vymyslené tak, aby ste na tom nestrácali. Netreba sa obávať toho, že si platíte za strany, nie za spotrebovaný atrament. Dá vám to väčšiu slobodu v tom, ako tlačiť.

Nespotrebované strany v mesačnom pláne sa dvakrát presúvajú a tak netreba nasilu niečo vytlačiť. Vlastne z praktického pohľadu nie je dôvod, aby ste nevyužívali službu Instant Ink. Tým, že je tu HP+ získavate zároveň ochranu proti útokom cez sieť. Je to niečo, čo vás primárne nezaujíma, no asi nechcete, aby hackeri zneužili nejakú chybu v tlačiarni a dostali sa do vašej domácej alebo firemnej siete.

Iniciatíva je aj v ochrane prírody a firma sa zaviazala, že časť peňazí z každého toneru či atramentu použitom v službe HP+ venuje na obnovu lesov. Pár stromov „hore-dole“, no keď ide o tak veľkú firmu ako HP, tu už to bude poznať.

Viac sa dozviete v našom videu:

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.