Už sme popísali nové riešenie založené na revolučnom toneri TerraJet Toner v prípade menších kancelárií a to modeli HP Color LaserJet Pro 4200 a 4300. Teraz je čas na podnikové riešenie, ktoré obsahuje A4 zariadenie HP Color LaserJet Entgerprise X600.

Hybridný spôsob práce

Podstatné je, že je to naozaj A4 zariadenie, ktoré má však plnú výbavu ako keby šlo o A3 zariadenie. Práve toto dnes používatelia v podnikoch žiadajú. Požiadavka je spracovať dokumenty vo veľkosti A4 so všetkým. čo k tomu v podniku patrí. Teda napr. výsledné spracovanie dokumentu do podoby príručky so zošitím a predierovaním ako aj následným uložením do špeciálneho zásobníka. Vedie k tomu hybridný spôsob práce, podniky vyžadujú riešenia, ktoré sú flexibilné, škálovateľné a vysoko produktívne. Samozrejmosťou je aj prepojenie s verejným a privátnym cloudom. Zabezpečenie a správa zariadení je stále veľmi dôležitý faktor. Multifunkčné zariadenie umožňuje tlač, kopírovanie, skenovanie ale aj faxovanie dokumentov.

A presne toto splňuje nový rad zariadení HP Color LaserJet Enterprise 5000 a 6000. Aj v tomto prípade sme si novinku vyskúšali v pražskom zastúpení spoločnosti HP.

HP Color LaserJet Enterprise X600 ako A4 multifunkcia vo verzii s finišerom
HP Color LaserJet Enterprise X600 ako A4 multifunkcia vo verzii s finišerom

Novinka prináša vysokú produktivitu a mimoriadnu efektivitu, samozrejme je vybavená novým tonerom TerraJet. Znamená to rýchlejšiu tlač, menej plastu pri výrobe tonera aj menej plastu v tonerových obaloch. Rovnako sa skrátila doba do vytlačenia prvej farebnej strany. Nezanedbateľnou výhodou je aj zníženie požiadaviek na elektrickú energiu.

Parametre

Zariadenie HP Color LaserJet Enterprise 6600 má rýchlosť tlače až 65 str/min, doba tlače do prvej farebnej strany je len 7,3 sekundy a je vybavené 4-jadrovým procesorom. Color LaserJet Enterprise 5600 má rýchlosť tlače 43 str/min a doba tlače prvej farebnej strany je do 10,4 sekundy. Podstatné je vybavenie dotykovým tabletom s uhlopriečkou 8 alebo 10,1 palcov.

Hlavne model Color LaserJet Enterprise 6600 je mimoriadne výkonný, je tu najnovšia generácia procesora HP ASIC, je tu 6 GB RAM. Znamená to rýchlejšiu odozvu zariadenia a dosiahnete vysokú produktivitu.

V prípade kopírovania je zaujímavou funkciou detekcia zlepených papierov. Ak sa niečo také pri podávaní dokumentov stane, systém na tento fakt upozorní a požiada o opakované vloženie dokumentov. V digitálnej kópii vám tak nebude chýbať žiadna strana.

Zariadenie je tiež pripravené na ohlasovanie svojho stavu servisným technikom a úlohy servisu a údržby sa dajú realizovať veľmi rýchlo.

Ďalšie vybavenie

Tento 10,1-palcový displej je možné ešte doplniť o klávesnicu na jednoduchšie zadávanie textu. Klávesnica je pripevnená pomocou pántu a umožňuje nastavenie vhodnej polohy. Z hľadiska prednej strany je možné farbu zariadenia prispôsobiť vlastným potrebám.

HP Color LaserJet Eterprise X600Zdroj: TOUCHIT.sk
HP Color LaserJet Eterprise X600

Z hľadiska zvýšenia produktivity je možné k týmto zariadeniam doobjednať aj urýchľovaciu kartu pre zvýšenie rýchlosti skenovania s OCR (optickým rozpoznávaním znakov). Výsledok sa ukladá v podobe PDF súboru. Po doplnení o túto akceleračnú kartu sa zvýšila na 53 obr/min a skenovanie môže byť realizované naraz do viacerých destinácií. To je pre podniky kľúčové, lebo digitálna archivácia dokumentov je vysoko žiadaná funkcia.

Možnosti objednania

HP pri týchto zariadeniach zavádza pojem Print CTO (Configure To Order). Táto funkcia umožňuje partnerom a koncovým zákazníkom konfigurovať zariadenia týchto zariadení z radu A4, aby splnili špecifické potreby. Pri týchto zariadeniach je možnosť až 29 rôznych konfigurácií. Tieto možnosti zahrňujú spotrebný materiál, požadovaná rýchlosť, automatický podávač, kvalita skeneru, ovládací panel, vybavenie zariadenia pevným diskom, kapacitu pamäti, podporu faxu, požadované zásobníky papiera a stojany, finišery a spomínané farebné panely. pre výber farieb je možnosť voľby napr. modrej, zelenej, šedej, fialovej, červenej a žltej.

Zdroje: vlastné, HP Inc.

Prečítajte si aj:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.