Multifunkcia s podávačom dokumentov za super cenu. Toto je plne vybavené zariadenie na atramentovú tlač, ktoré sa hodí do domácnosti a malých kancelárií. Výrobca sem pridal všetky podstatné funkcie a v tejto cenovej hladine nemá konkurenciu.

Čo všetko dokáže

Model z radu Ink Advantage sa sústreďuje nielen na lacnú tlač, ale aj na celkové možnosti. Vo výbave má obojstrannú tlač, plochý skener s podávačom dokumentov, možnosť kopírovania, prepojenie na HP ePrint službu, fax alebo napríklad Wi-Fi pripojenie. To všetko nájdete v takto cenovo dostupnom zariadení.

Niekde výrobca ušetril, a to na rýchlosti. Pri náročnejších dokumentoch alebo obojstrannej tlači je zariadenie trochu pomalšie. Dá sa používať autonómne bez počítača alebo smartfónu. Na rozdiel od podobne ladených modelov je tu monochromatický displej s bielym podsvietením. Je dotykový a zariadenie sa ním dá ovládať aj s podrobnými nastaveniami.

Skontrolujete si stav oboch náplní, pripojíte na Wi-Fi alebo nakonfigurujete kopírovanie. Všetko sa dá spraviť priamo na zariadení, dokonca aj zapnúť tichý režim. Ten síce tlač spomalí, ale celkovo bude prebiehať výrazne tichšie. Kto potrebuje, má možnosť klasického pripojenia k počítaču cez USB kábel.

Tlač a skenovanie

Tlač je niečo, čo sa tu počíta hlavne na celkové náklady. Ako sme už v úvode napísali, nie je to o rýchlosti. Jedna strana sa vytlačí za 5 sekúnd. Tlač pri farbe a ČB režime sa pri menšom počte strán od seba nijako nelíši. Vyššia rýchlosť pri ČB tlači sa prejaví až pri PDF dokumentoch alebo desiatkach strán tlače bežných dokumentov.

Tu je približná rýchlosť 15 str./min. Fotografia formátu 10 × 15 cm je vytlačená za 1:22 min. Kópia 10 strán farebne trvá 3:22 min. Výrobca však odporúča netlačiť na zariadení viac ako 400 strán mesačne, aj keď maximálny objem tlače na mesiac je 1250 strán. Tomu je prispôsobený aj vstupný zásobník v spodnej časti.

Zmestí sa do neho 100 listov, na výstupe 25 a výstupný zásobník je skladateľný. Zariadenie potom nezaberá toľko miesta. Rovnako skladateľný je aj ADF podávač na dokumenty v hornej časti. Pri fotografiách sa dá nastaviť rozlíšenie 4800 × 1200 dpi a podporované sú papiere s gramážou 300 g/m2.

Kvalita tlače je veľmi dobrá, podobne ako pri ostatných zariadeniach série Ink Advantage. V mnohých prípadoch si pritom vystačíte práve s režimom konceptu. Atramentu je tam stále dosť a nedochádza k tomu, že by niektoré časti tlače boli menej viditeľné. Aj v tomto režime si multifunkcia pri duplexnej tlači necháva zhruba 4 sekundy pauzu pred otočením papiera a tlače na jeho druhú stranu.

Cena atramentových náplní je 12,90 € pre čiernu a 10,90 € pre farebnú TriColor. S čiernou vytlačíte približne 360 strán, s farebnou približne 200. To znamená 3,60 centa za ČB tlač a 5,6 centa za farebnú stranu.

Verdikt

Vybrať si v spleti modelov série DeskJet naozaj nie je jednoduché. Model HP DeskJet Ink Advantage 5275 sa vyznačuje lacnou tlačou, plnou výbavou vrátane ADF podávača na skenovanie, je tu Wi-Fi pripojenie a dotykový displej. Komplexné zariadenie za nízku cenu. Nie je najrýchlejšie, ale to nie je priorita. Dôležitejšia je štedrá výbava.

Cena: 103 EUR
Zapožičal: HP Inc.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.