Tento počítač si užijete, ak chcete naozaj veľký a kvalitný obraz, ale zároveň potrebujete občas váš počítač preniesť z miesta na miesto.

HP ENVY MOVE nás zaujal na prvý pohľad a pripravujeme naň aj videorecenziu. Treba ho totiž vidieť a počuť, ide naozaj o veľmi elegantné riešenie, ktoré je tiché, ale pritom vybavené kvalitným audio systémom.

Procesor, grafika a pamäte

Plný názov tohto počítača je HP ENVY MOVE 24-cs0000nc a na slovenskom trhu stojí okolo 1400 eur. Vybavený je procesorom Intel Core i5-1335U, je to aktuálna 13. verzia tohto procesora. Z hľadiska grafiky je to integrovaná karta Intel Iris Xe Graphics, a to znamená, že si na tomto počítači môžete zahrať moderné hry pri rozlíšení 720p. Kapacita RAM je 16 GB, je to typ LPDDR5 a SSD disk pripojený pomocou rozhrania M.2 má kapacitu 1000 GB.

Koruna krásy – displej

Spomenutý displej má uhlopriečku 23,8 palca, umožňuje široké pozorovacie uhly, rozlíšenie je 2560 × 1440 bodov (QHD) a jeho svietivosť je 300 nitov. Veľkou výhodou je, že tento displej je dotykový a s týmto výrobca výrazne počíta ako s primárnym spôsobom ovládania. Displej navyše spĺňa požiadavky Eyesafe na obmedzenie modrého svetla podľa TÜV.

HP ENVY MOVE 24
HP ENVY MOVE 24

Softvér, webkamera a zvuk

Z hľadiska softvérovej výbavy je tu operačný systém Windows 11 Home plus antivírusový systém McAfee LiveSafe.

V strede displeja je zabudovaná webkamera 5 Mpx a dá sa aj mechanicky zakryť. Reproduktory sú v spodnej časti a sú to dva reproduktory Bang and Olufsen s výkonom 2 × 5 W a umožňujú adaptívny zvuk. Konštatujeme, že HP ENVY MOVE umožňuje veľmi kvalitný zvuk vrátane skutočných basov.

Porty a bezdrôtové pripojenie

Z hľadiska portov je tu port USB-A a USB-C (podporuje DisplayPort 1.4) s podporou 10 Gbit/s. Tiež je tu bezdrôtové pripojenie Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Najväčšou výhodou je vstup HDMI 1.4, ktorý umožňuje využiť HP ENVY MOVE ako displej pre iné zariadenie – napr. notebook alebo smartfón.

Jednoduché prenášanie

Celková hmotnosť tohto počítača je 4,1 kg a veľkou výhodou je rukoviatka v hornej časti displeja. Navyše, doplnkovú klávesnicu je možné umiestniť do špeciálneho priestoru v zadnej časti displeja a takto je možné celý počítač veľmi jednoducho prenášať.

Klávesnica

Spomenutá klávesnica je pripojená pomocou systému Bluetooth, poháňajú ju štyri AA batérie. Plus je tu veľký touchpad, ktorý nahradzuje myš. Samotná myš teda nie je v dodávke tohto počítača. Na klávesnici chýbajú klávesy PgUp, PgDn, Home a End, výrobca počíta s tým, že na navigáciu v dlhšom dokumente budete používať dotykovú vlastnosť displeja.

Prevádzka aj na batériu

To, čo robí z tohto all-in-one počítača skutočnú špecialitu, je práve zabudovaná batéria s kapacitou 83 Wh. Znamená to, že tento počítač môžete používať aj bez zdroja sieťového napájania 230 V. Batéria je 6-článková, lítium-iónová a počítač vydrží prevádzku viac ako 4 hodiny. Batériu nabijete na 50 % kapacity približne za 45 minút. Napájací adaptér má pritom výkon 90 kW.

Cena: 1400 eur

Zapožičal: HP Inc.

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.