Rovnako je vhodný pre firmy, kde sú objemy tlače väčšie. Predplatiť si tlačenie pomocou tejto služby vám ušetrí nielen peniaze, ale aj starosti s náplňami. Pre mnohých je možno samozrejmosťou objednať si správne atramenty. Nie každý sa ale vyzná v tom, či sú práve tieto náplne vhodné pre jeho zariadenie. HP ich pošle automaticky podľa typu vášho zariadenia, a tak odpadá riziko, že kúpite nekompatibilné príslušenstvo.

Na farebnú aj ČB tlač

Systém HP Instant Ink nerobí rozdiely v tom, či tlačíte čiernobiele faktúry alebo farebné prezentácie plné fotografií a grafov. Pre vás to bude zakaždým jedna strana. Toto je nový údaj, s ktorým počítate. Vlastne to za vás počíta aplikácia HP Smart v smartfóne alebo na počítači. Už vás nezaujíma, koľko farby ste minuli. Vy ste skrátka vytlačili jednu stranu a tým to pre vás z pohľadu nákladov končí. Výrobca hovorí, že systémom Instant Ink sa dá ušetriť až 70 % tlače. Všetko bude závisieť od toho, aký tlačový plán si vyberiete.

Už od 99 centov

Najlepšie na tejto službe je, že ju môže používať naozaj každý. Preto sa nám páči jej poslanie v domácnostiach, ktoré potrebujú občas niečo vytlačiť. Iste, môžeme ísť na hraničný limit a nájdu sa používatelia, ktorí potrebujú vytlačiť dve strany za pol roka. Nebudeme vám „vešať bulíky na nos“, vtedy táto služba nie je pre vás. Vlastne by pre vás asi nebolo potrebné ani vlastniť tlačové zariadenie. Keď sa vyskytne potreba niečo vytlačiť, nájdete iný spôsob.

Malá firma, home office, občas treba vytlačiť niečo na pohodlnejšie prečítanie než z obrazovky alebo máte doma deti a do školy občas niečo potrebujú. Toto všetko sú prípady, keď sa oplatí zvážiť multifunkčné zariadenie HP v domácnosti a napojiť ho na spomínanú službu. Nedá sa to s každým zariadením a potrebujete, aby bolo pripojené na Wi-Fi. Zoznam zariadení, ktoré sú kompatibilné s HP Instant Ink nájdete na slovenských stránkach HP.

Cenový plán začína od 99 centov. Za to máte 15 strán na mesiac. Neminuté strany sa dvakrát presúvajú. Teda na tretí mesiac máte v rámci plánu možnosť vytlačiť 45 strán. Najväčší plán má 700 strán mesačne. Tiež sa strany presúvajú, keď ich neminiete. Plány sa dajú operatívne navyšovať a znižovať podľa potreby. Je to podobné ako u operátorov, no ešte dokonalejšie.

HP OfficeJet Pro 8023 ako jedno z kompatibilných zariadeníZdroj: HP
HP OfficeJet Pro 8023 ako jedno z kompatibilných zariadení

Mobil + počítač

Cez počítačovú i mobilnú aplikáciu máte možnosť používať zariadenie so všetkými jeho funkciami. Čiže z mobilu cez aplikáciu HP Smart môžete tlačiť PDF dokumenty aj obrázky. Tiež sa dá skenovať priamo do smartfónu. Vložíte dokumenty do ADF podávača alebo na sklo plochého skenera a prenesú sa do vášho smartfónu. Je len potrebné byť na spoločnej Wi-Fi s vaším zariadením. Dokonca môžete spraviť aj opačný postup, a to použiť fotoaparát vášho smartfónu ako skener a obsah vytlačiť na tlačiarni.

Netreba sa toho báť a stále máte na stole klasickú HP tlačiareň s možnosťou skenovania. Tlačiť sa dá priamo z Wordu alebo iného programu podporujúceho tlač. Tu nie je nič, čo by vás zmiatlo. Kto ale chce, má možnosť tlačiť zo smartfónu a využívať ho v rovnocennej podobe ako počítač. Teda až na jeden detail. Priama tlač je zatiaľ limitovaná na PDF a obrázky, iné formáty sa tlačiť nedajú.

Nechcem HP Instant Ink

Kúpiť si kompatibilné zariadenie s programom HP Instant Ink nemusí nutne znamenať, že ho do tohto programu zapojíte. Máte radi značku HP a chcete tlačové zariadenia od tejto firmy? Pokojne si také môžete kúpiť a používať ho bežným spôsobom. Teda zapojíte cez USB alebo Wi-Fi a budete si kupovať náplne tak, ako sa budú míňať.

Za 1 euro mesačne môžete využívať túto službuZdroj: HP
Za 1 euro mesačne môžete využívať túto službu

Všetko o Instant Ink

Netreba šetriť

Bola by to ale škoda, nakoľko si tlačiareň kupujete aj pretože tlačíte. A teda pravdepodobne využijete formu predplatného. Dá vám to väčšiu slobodu v tom, čo sa dá vytlačiť. Áno, je tu argument, že vytlačíte bežný text na polovicu strany a atramentu sa nespotrebuje menej ale strana je už v tarifikácii započítaná. Teraz si ale zoberte to, že tlačíte čokoľvek a nemusíte šetriť. Žiadny úsporný, draft, koncept či inak nazvaný režim. Všetko v plnej kvalite a netreba sa obmedzovať. Či farebne alebo radšej čiernobielo. V tom je extra výhoda tejto služby.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.