Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP Inc. odhalilo novinky zo svojho prémiového radu pre koncových zákazníkov v podobe novej generácie laptopov HP Spectre 13 a HP Spectre X360 13.

Tieto nové zariadenia, ktorá dostali elegantnejší hranatejší dizajn a samozrejme tiež poslednú generáciu procesorov, dlhšiu životnosť batérie a vynikajúce displeje, predstavujú posledný z radu krokov, ktoré viedli k úspechu HP na trhu s prémiovými PC.

Druhá generácia modelu HP Spectre 13 – ktorý je teraz najtenším dotykovým laptopom na svete – umožní používateľom pracovať úplne bez obmedzení a užiť si veľa zábavy vďaka FullHD displeju a hlasitejšiemu zvuku. Sofistikované zariadenie poháňa 8. generácia štvorjadrových procesorov Intel Core.

Oceňovaný laptop HP Spectre X360 teraz ponúkne najdlhšiu životnosť batérie u štvorjadrového konvertibilného zariadenia na svete bez toho, aby musel zľaviť na štýle alebo odolnosti. Okrem toho dostal vylepšené zabezpečenie v podobe voliteľnej integrovanej obrazovky s ochranou súkromia.

Slovenská pobočka HP bude v lokálnej kampani aj naďalej klásť dôraz na spojenie krásy a funkčného dizajnu, ktoré patria medzi hlavné kritéria pri vývoji nových počítačov. Svoju tvár prepožičiava novému radu prémiových produktov rovnako ako tomu predchádzajúcemu Miss World a filantropka Taťána Gregor Brzobohatá.

„HP teraz ponúka najtenšie dotykové laptopy na svete a zároveň stanovilo nové štandardy v životnosti batérie, zabezpečení a dizajne,“ povedala Anne-Sophie Hadberg, riaditeľka consumer personal systems EMEA, HP Inc. „Naše portfólio zariadení HP Spectre premení segment prémiových PC a ponúkne zákazníkom jedinečnú užívateľskú skúsenosť, ktorá má za cieľ podporiť kreativitu a umožniť, aby sa výborné nápady mohli stať skutočnosťou.“

„HP so svojimi pôsobivými prémiovými laptopmi neustále prekonáva moje očakávania a ponúka presne to, čo je pre užívateľa najdôležitejšie – výkon, dizajn a výdrž batérie,“ povedal Patrick Moorhead, prezident a hlavný analytik zo spoločnosti Moor Insights & Strategy. „Nové laptopy HP Spectre ďalej ukazujú, ako HP hľadá nové cesty, aby zostalo na čele trhu s prémiovými PC.“

Úžasne tenký HP Spectre 13 nerobí žiadne kompromisy čo týka prémiovej výbavy, samozrejmosťou tak sú tenký rámik a vysoký výkon. Detaily tohto zariadenia:

  • Prémiový design: Zariadenie je vyrobené z CNC obrábaného hliníka a uhlíkových vlákien a bude dostupný v keramickej bielej farbe so svetlo zlatými leštenými prvkami alebo v matnej tmavej šedo striebornej s medenými leštenými prvkami. Ďalej má len miniatúrne rámčeky okolo dsipleja chráneného sklom CORNING Gorilla Glass NBT.
  • Útok na zmysly: Reproduktory sú umiestnené nad podsvietenou plnohodnotnou klávesnicou kompletne vypĺňajúcu priestor od jedného kraja k druhému, vďaka ktorým si užívateľ vychutná čistý zvuk a pohodlné písanie.
  • Postavený pre najvyššiu možnú produktivitu: rýchly chod s najnovšou 8. generáciou procesorov Intel Core  i5 a I7, veľa úložného miesta s až 1TB PCIe SSD a bleskový multitasking s až 16GB LPDDR3 pamäťou.
  • Väčší výkon batérie na milimeter: Až 11,5 hodinová výdrž na batérii5 a nabitie z nuly na 50 percent iba za 30 minút s HP Fast Charge.

Vylepšený HP Spectre X360 stojí opäť na pomedzí medzi laptopom a tabletom a zároveň ponúka naozaj vysoký výkon vďaka štvorjadrovým procesorom, výdrži na batérii až 16,5 hodiny a novú integrovanú obrazovku so zabezpečením súkromia. Detaily tohto zariadenia:

  • Ešte vybrúsenejší ikonický dizajn: Hliníkové šasi s hranatými líniami vyrábané na CNC strojoch bude dostupné v prírodnej striebornej alebo matnej tmavej šedo striebornej farbe s medenými prvkami a v ponuke sa objaví aj limitovaná edícia v ružovo zlatej farbe.
  • Vynikajúci displej: Displeje s 13-palcovou uhlopriečkou a až FullHD rozlišením, minimálnymi okrajmi a odolným sklom CORNING Gorilla Glass NBT prináša výnimočný divácky zážitok.
  • Tenký, ale poriadne nadupaný: Tvorcovia a neúnavní pracovníci budú nadšení z optimalizovaného chladenia, výkonu najnovšej 8. generácie procesorov Intel Core i5 a I7, až 16GB LPDDR3 pamäte a až 1TB PCIe SSD úložísk, na ktoré sa pohodlne zmestia ich umelecké diela, vzácne spomienky aj nekonečné množstvo zábavy.
  • Zabezpečenie a pohodlie: Medzi bezpečnostnými prvkami nechýba snímač odtlačkov prstov umiestnený na strane pre čo najjednoduchší prístup, voliteľná integrovaná obrazovka HP Sure View so zabezpečením súkromia u variant s Full HD displejom (len v striebornej verzii), ktorá rýchlo zabráni nechceným pohľadom v čítaní informácií z obrazovky stlačením jediného tlačidla, a FHD IR kamera HP Wide Vision, ktorá počítač odomkne aj pomocou funkcie rozpoznania tváre.
  • Všestranné umelecké plátno: Pero Windows Ink Certified prináša prirodzenejší pocit z kreslenia a písania vďaka simultánnemu použitiu s dotykovým ovládaním. Pri naklonení je pero citlivé na zmeny tlaku a umožní presnú prácu v akomkoľvek móde. Pod perom je zabudovaná batéria s nabíjaním cez USB-C, ktorá užívateľovi umožní po 15 sekundách nabíjania až 198 minút prevádzky.

Cena a dostupnosť nových zariadení HP Spectre11

  • HP Spectre 13 Laptop bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu od 1329 eur.
  • HP Spectre X360 bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu od 1139 eur.

Značky: