Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. na konferencii HP Imagine predstavila množstvo svojich inovácií: počítače s AI, videokonferenčné riešenia s podporou umelej inteligencie a riešenie pre zdieľanie výkonu GPU pre vývojárov AI. Tieto inovácie majú potenciál zmeniť budúcnosť práce.

„HP má ambície zmeniť spôsob, akým ľudia pracujú, podporuje rozvoj kreativity a otvára cestu inováciám,“ povedal Alex Cho, prezident divízie Personal Systems spoločnosti HP. „Predstavujeme umelú inteligenciu používateľom prostredníctvom AI počítačov novej generácie, pokročilých audio a video riešení a inovatívne vývojové platformy AI.“

HP mení spôsob práce aj zábavy

Umelá inteligencia mení spôsob, akým ľudia vnímajú prácu. Podľa prieskumu HP Work Relationship Index 2024 až 68 % pracovníkov hovorí, že práca je vďaka AI zábavnejšia a 73 % verí, že im ju AI uľahčuje. Zamestnanci, ktorí AI používajú, sú vo vzťahu k práci o 11 percentuálnych bodov spokojnejší ako ich kolegovia nevyužívajúci AI. Pre budúcnosť práce sú preto nevyhnutné vysoko výkonné počítače s umelou inteligenciou.

Flexibilný štýl a výkon bez kompromisov: OmniBook Ultra Flip

Štýlový, výkonný a flexibilný HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC ponúka freelancerom a kreatívcom dokonalé prostredie pre tvorbu prostredníctvom AI:

  • Navrhnutý, aby inšpiroval: dizajn nového PC podporuje kreatívnu tvorbu vďaka ultratenkému telu s ľahko meniteľnými režimami notebooku, tabletu a „stanu“. Vizuálny zážitok zaistí 3K OLED displej[i]. Ide o vôbec prvý konvertibilný počítač novej generácie s umelou inteligenciou, ktorý je vybavený dotykovým perom a haptickým touchpadom[ii]. Zariadenie disponuje 9 Mpx AI kamerou a funkciou Poly Audio.
  • Vyvážená sila a výkon: aj napriek vysokému výkonu je tichý a neprehrieva sa. OmniBook Ultra Flip využíva procesor Intel Core Ultra (Series 2)[iii] so špeciálnym AI enginom[iv], batéria vydrží až 20 hodín pri lokálnom prehrávaní videa[v].
  • Dôveryhodné zabezpečenie založené na umelej inteligencii: HP Wolf Security poskytuje zabezpečenie na profesionálnej úrovni vďaka bezpečnostnému čipu a samoopravnému jadru. Dáta sú tak chránené pred kybernetickými hrozbami[vi]. McAfee Smart AI™ Deepfake Detector detekuje zvuky generované umelou inteligenciou a varuje používateľov pred potenciálnymi podvodmi alebo dezinformáciami[vii].
  • Udržateľnosť pre súčasnosť i budúcnosť: HP sa snaží znižovať dopad na životné prostredie a optimalizovať energetickú účinnosť. 90% použitých kovov a 50% použitých plastov v notebooku OmniBook Ultra Flip pochádza z recyklovaných zdrojov[viii]. Zariadenie má certifikáciu EPEAT® Gold with Climate+ a ENERGY STAR®[ix].

Posúvame hranice pre technicky vyspelé vedúcich pracovníkov: HP EliteBook X

HP EliteBook X 14, AI PC novej generáciesprístupňuje technologickým expertom a biznis poradcom vysokú produktivitu lokálne, aj v cloude. Sila, špičkový výkon a zabezpečenie umožňujú, v kombinácii s umelou inteligenciou, zamerať sa na preferované úlohy. Prvý EliteBook X v rade počítačov pre firemných zákazníkov ponúka:

  • Produktivitu s turbopohonom: HP vyvinulo pamäťovú architektúru s pôsobivou rýchlosťou 8000 Mb/s pre 64 GB pamäte LPDDR5x RAM a vysokorýchlostnými AI procesmi, ktorá zvláda náročnú tvorbu, dátovú analýzu aj aplikácie s AI. Počítač využíva novú generáciu procesora AMD Ryzen™ PRO[x] umožňujúcu špičkový výkon NPU 55 TOPS1. Technológia HP Smart Sense, v spojení s 40 W tepelným výkonom (TDP) a dvojitými turbo ventilátormi zaisťuje rýchlu odozvu počítača pri udržaní nízkej teploty a tichej prevádzky[xi].
  • Intuitívna spolupráca: nový senzor webovej kamery s umelou inteligenciou presnejšie detekuje prítomnosť používateľa a ponúka adaptívne stmievanie. Vyladený zvuk zaisťuje Poly Studio s AI redukciou šumu a HP Dynamic Voice Leveling pre optimalizáciu čistoty hlasu[xii].
  • Špičková ochrana podporená umelou inteligenciou: najbezpečnejší počítač novej generácie s umelou inteligenciou[xiii] a prvý počítač novej generácie s ochranou proti kvantovému hackingu[xiv] chráni najcitlivejšie dáta bez straty výkonu. Wolf Security prenáša náročné bezpečnostné úlohy na NPU a tým zvyšuje výkonnosť procesora. HP Endpoint Security Controller[xv] chráni zariadenie aj pred budúcimi hrozbami. Funkcia detekcie prizerajúcich sa osôb16 využíva senzor webovej kamery s AI a v prípade potreby automaticky rozostrí obrazovku.
  • Udržateľné inovácie chránia našu planétu: zariadenie je súčasťou najudržateľnejšieho počítačového portfólia na svete[xvi]. Meď v tepelnej doske je minimálne z 50 % recyklovaná[xvii] a rámčeky obsahujú najmenej 20 % recyklovaného kuchynského oleja[xviii].

Vstavaná personalizácia: HP AI Companion a Poly Camera Pro

Počítače HP novej generácie s umelou inteligenciou sú vybavené aplikáciami AI Companion[xix] a Poly Camera Pro[xx], ktoré, vďaka personalizácii a optimalizácii používateľského prostredia, vylepšujú produktivitu a možnosti spolupráce.

  • Intuitívne interakcie: AI Companion využíva generatívnu umelú inteligenciu, ktorá umožňuje vytvárať konkrétny obsah a rýchlo plniť kľúčové úlohy. Asistent výkonu pomáha používateľom optimalizovať výkon počítača, prispôsobovať nastavenia a odstraňovať závady.
  • Viditeľná spolupráca: Poly Camera Pro využíva NPU na napájanie funkcií webovej kamery ako sú Spotlight a Background Blur & Replace. Výkon procesora je tak efektívnejší a zároveň sa šetrí výdrž batérie.

Umožňujeme firmám stavať na umelej inteligencii

Podľa štúdie HP 81 % dátových vedcov a analytikov tvrdí, že ich práca vďaka AI viac uspokojuje. Títo pracovníci však majú často sťažený prístup k výkonným grafickým kartám[xxi]. Z by HP Boost rieši tento problém tým, že maximalizuje využitie GPU a poskytuje bezpečný, škálovateľný výkon „na vyžiadanie“.

Z by HP Boost je prvé riešenie v odbore, ktoré prináša revolúciu v zdieľaní GPU na pracovných staniciach HP s umelou inteligenciou:

  • Výkon na vyžiadanie: poskytuje okamžitý prístup ku zdrojom GPU s flexibilitou potrebnou pre vykonávanie zložitých výpočtov a správu veľkých dátových sád.
  • Podniková optimalizácia: poskytuje firmám efektívnejší spôsob prideľovania a plného využitia zdrojov GPU, čím znižuje závislosť na nákladných cloudových serveroch a zvyšuje produktivitu.

Z by HP Boost a Z by HP Gen AI Lab rozširujú ponuku HP ako najkomplexnejšie riešenie pre vývoj umelej inteligencie[xxii]. Riešenie Z by HP Gen AI Lab zahŕňa integrovaný nástroj pre vývoj rozsiahlych jazykových modelov (LLM), ktorý umožňuje odhaľovať a korigovať skreslenie. Efektívna správa dát, štandardizované nástroje a dôveryhodnosť, ktorú ponúka nástroje HP pre vývoj AI, maximalizujú efektivitu aj účinok umelej inteligencie.

Z by HP Boost

Premena pracovného priestoru

Pracovných priestorov môžeme počas jedného dňa vystriedať niekoľko – od zasadacej miestnosti, cez pracovný stôl v kancelárii až po služobnú cestu. 72 % znalostných pracovníkov považuje za dôležité mať všade prístup k technológiám, ktoré najlepšie vyhovujú ich štýlu práce[xxiii]. HP ponúka celý rad produktov, ktoré im to uľahčia.

Autentické prepojenie a spolupráca: Poly Studio Video Bars, Poly VideoOS a Poly Lens

Novými prírastkami do portfólia videokonferenčných riešení s podporou umelej inteligencie[xxiv] sú all-in-one systémy Poly Studio X32 a Poly Studio X72 a prémiové USB riešenia Poly Studio V32 a Poly Studio V72.

Najnovší softvér Poly VideoOS 4.4 umožňuje využiť umelú inteligenciu aj v starších už nainštalovaných zariadeniach. Vďaka živým nastaveniam pre Poly DirectorAI Perimeter môžu správcovia IT v reálnom čase konfigurovať kamery podľa aktuálnych potrieb. Poly NoiseBlockAI v2 využíva technológiu strojového učenia a pokročilé filtrovanie šumu na elimináciu ozveny spôsobenej sklenenými stenami a reflexnými povrchmi.

Poly Labs je nový program, ktorý poskytuje zákazníkom predbežný prístup k experimentálnym funkciám – napríklad VoiceScoreAI, ktorá analyzuje kvalitu zvuku v rokovacích miestnostiach a navrhuje vylepšenia.

Novinky v možnostiach prispôsobenia a zabezpečenia pri správe cloudu má aj Poly Lens. Poly Lens Premium ponúka pokročilé funkcie, napríklad vzdialené ovládanie miestností, ktoré umožňuje riešiť problémy v zasadacích miestnostiach na diaľku. Poly CloudConnect pre Zoom Rooms ponúka účastníkom flexibilitu pri pripájaní k hovorom Microsoft Teams zo Zoom Rooms so stabilným rozhraním, dvoma monitormi a zdieľaním obsahu. Poly PrivateConnect Meeting Control ponúkajú väčšiu flexibilitu a možnosti konfigurácie pre zákazníkov využívajúcich cloudovú infraštruktúru PrivateConnect.

HP v spolupráci so spoločnosťou Google predstavuje technológiu Project Starline, prelomové komunikačné riešenie využívajúce pokročilú umelú inteligenciu a 3D zobrazovanie. Technológia sprostredkuje účastníkom videohovoru pocit osobného stretnutia v jednej miestnosti. Rezervovať prvé dostupné zariadenia s dodávkou v roku 2025 je možné tu.

Novinky pre spoluprácu

V rámci HP Imagine spoločnosť HP predstavila aj HP Managed Collaboration Services, ktoré reagujú na moderné potreby videokonferencií a spolupráce v dnešnom flexibilnom pracovnom svete. Tento nový balík služieb, ktorý kombinuje technológie od HP a Poly, zaisťuje, že každá konferenčná miestnosť je vybavená a pripravená na organizovanie videokonferencií. HP Managed Collaboration Services je spoľahlivé a flexibilné riešenie pre správu a modernizáciu firemných konferenčných priestorov, ktoré garantuje kvalitné a bezproblémové prostredie pre vzdialenú spoluprácu.

Vďaka týmto službám HP pomáha firmám nielen udržiavať a spravovať svoje zariadenia, ale aj predchádzať problémom ešte predtým, než ovplyvnia používateľov. Táto proaktívna správa zahŕňa pokročilé monitorovanie a diagnostiku zariadení, ktoré umožňujú rýchle riešenie problémov na diaľku, čím sa minimalizujú výpadky a zvyšuje produktivita zamestnancov.

Zvuk a video na mieru

V dnešnej dobe je rola audio a video technológií nezastupiteľná. Podľa 70 % respondentov Work Relationship Indexu je dôležité mať prístup k technológiám, ktoré prepájajú spolupracovníkov obrazom aj zvukom, bez ohľadu na prostredie27.

Všestrannosť v novom poňatí: HyperX Cloud MIX™2

HyperX Cloud MIX™2 ponúka vynikajúcu flexibilitu vďaka personalizovanému zvuku HyperX Signature. Headset s náušníkmi z pamäťovej peny as až 110 hodinovou výdržou batérie pri pripojení cez Bluetooth[xxvi] zaisťuje celodenné pohodlie a výkon, ktorý je ideálny pre hranie, počúvanie hudby alebo pracovné hovory. Hybridné aktívne potlačenie hluku blokuje rušivé vplyvy a funkcia Transparency udržuje používateľa v obraze o tom, čo sa deje okolo. Dve možnosti bezdrôtového pripojenia –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2,4 GHz USB-C dongle a Bluetooth® 5.3 LE Audio – sú zárukou bezproblémového pripojenia. Slúchadlá poskytujú ultranízku latenciu pri hraní hier a ďalších aktivitách a jasnú komunikáciu vďaka mikrofónom s umelou inteligenciou.

Zvyšovanie produktivity: HP Series 5 Pro

Nové monitory HP Series 5 Pro poskytujú skvelé podmienky pre prácu s umelou inteligenciou. Osem modelov s uhlopriečkami od 23,8 do 34 palcov sú najširším komerčným radom mainstreamových monitorov s napájaním cez 100W USB-C[xxvii]. Displej má elegantný dizajn s minimálnymi rámčekmi na troch stranách. Používateľom umožňuje bezproblémové pripojenie, nabíjanie a napájanie prostredníctvom jedného kábla USB-C pre dáta a video.

Produkty HP Series 5 Pro umožňujú plné sústredenie na prácu bez rušivých vplyvov aj vďaka integrovanému AI potlačeniu hluku17. Integrovaná výsuvná webová kamera Poly Studio 5MP zariadenie ľahko zabezpečí pomocou funkcie Auto Lock & Awake. Táto funkcia detekuje prítomnosť používateľa a okamžite prebudí systém a stlmí alebo uzamkne počítač, keď používateľ odíde.

Viac informácií o novinkách z konferencie HP Imagine nájdete tu.


[i] Všetky výkonnostné špecifikácie predstavujú typické špecifikácie poskytované výrobcami komponentov HP; skutočný výkon sa môže líšiť, či už je vyššia alebo nižšia.

[ii] Interná analýza spoločnosti HP založená na všetkých konvertibilných počítačoch s umelou inteligenciou novej generácie na trhu k septembru 2024.

[iii] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové ​​aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie spoločnosti Intel nie je meraním taktovacej frekvencie.

[iv] Funkcie a softvér, ktoré vyžadujú NPU, môžu vyžadovať zakúpenie softvéru, predplatné alebo povolenie zo strany poskytovateľa softvéru alebo platformy a softvér tretích strán môže mať špecifické požiadavky na konfiguráciu alebo kompatibilitu. Potenciálna výkonnosť NPU sa líši podľa použitia, konfigurácie, softvéru a ďalších faktorov.

[v] Výdrž batérie testovaná spoločnosťou HP pri nepretržitom prehrávaní videa v rozlíšení FHD, rozlíšení 1080p (1920×1080), jasu 200 nitov, východiskovej úrovni systémového zvuku, úrovni zvuku prehrávača na 100%, prehrávaní na celej obrazovke z miestneho úložiska, pripojených slúchadlách alebo cez reproduktor (ak nie je k dispozícii port audio jack), zapnutom, ale nepripojenom bezdrôtovom pripojení. Skutočná výdrž batérie sa bude líšiť v závislosti od konfigurácie a maximálna kapacita sa bude časom a používaním prirodzene znižovať.

[vi] Založené na podpore HP Wolf Security, ktorá zahŕňa zabezpečený systém HP BIOS s HP Sure Start a Endpoint Security Controller (ESC). Vybrané funkcie vyžadujú konfiguráciu systému BIOS.

[vii] Služba McAfee Deepfake Detection je ponúkaná ako 30-dňová skúšobná verzia vedľa predinštalovanej skúšobnej verzie McAfee. Vyžaduje sa predplatné účtu. Je nutné sa prihlásiť do aplikácie McAfee a aktivovať funkciu Deep Fake detection odsúhlasením inštalácie rozšírenia prehliadača. Po vypršaní skúšobnej verzie budú mať zákazníci možnosť kedykoľvek pridať funkciu Deepfake Detection pomocou prepínača v aplikácii.

[viii] Notebooky vyrobené z recyklovaného plastu pochádzajúceho z oceánov v krytoch reproduktorov, z recyklovaného hliníka vo veku výrobku a z recyklovaného plastu po spotrebiteľovi v krytoch kláves. Percento materiálu obsiahnutého v jednotlivých komponentoch sa líši podľa výrobku.

[ix] Stav registrácie a úrovne registrácie podľa krajín nájdete na adrese www.epeat.net.

[x] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové ​​aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti AMD nie je meradlom vyššieho výkonu.

[xi] Smart Sense vyžaduje aplikáciu myHP a operačný systém Windows 11. Funkcie sa môžu líšiť podľa platformy.

[xii] Vyžaduje aplikáciu myHP a operačný systém Windows.

[xiii] Na základe jedinečných a komplexných bezpečnostných funkcií HP bez dodatočných nákladov medzi podnikovými počítačmi budúcej generácie s umelou inteligenciou a 40-60 TOPS NPU od septembra 2024.

[xiv] Na základe internej analýzy spoločnosti HP týkajúcej sa počítačov novej generácie s umelou inteligenciou s 40-60 TOPS NPU s kvantovo odolným kryptografickým schémou na ochranu integrity firmvéru UEFI BIOS od augusta 2024.

[xv]Na základe internej analýzy spoločnosti HP týkajúcej sa počítačov novej generácie s umelou inteligenciou s 40-60 TOPS NPU s kvantovo odolným kryptografickým schémou na ochranu integrity firmvéru UEFI BIOS od augusta 2024..

[xvi] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Na základe väčšiny zlatých a strieborných (vrátane Climate+) registrácií EPEAT® a podľa IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.epeat.net.

[xvii] Recyklovaný kov je vyjadrený ako percento celkovej hmotnosti kovu podľa definície ISO 14021 pre kovové diely s hmotnosťou nad 25 gramov. Percento recyklovaného materiálu sa líši podľa výrobku.

[xviii]  Rámček HP EliteBook X obsahuje najmenej 20 % živice, ktorá čiastočne pochádza z bioodpadu, napríklad z použitého kuchynského oleja. Vyrobené podľa metódy hmotnostnej bilancie.

[xix] Aplikácia HP AI Companion je k dispozícii predinštalovaná na vybraných počítačoch HP next gen AI alebo je k dispozícii na stiahnutie z obchodu Microsoft a vyžaduje počítač HP next gen AI s jednotkou NPU podporujúcou 40-60 TOPS a vyžaduje systém Windows 11. Prevedenie vyžaduje nastavenie účtu do 30 dní od spustenia počítača alebo registráciu prostredníctvom aplikácie HP AI Companion. Niektoré funkcie vyžadujú nahranie miestnych dát zákazníkom. Päť (5) knižníc po 100 MB, podporované súbory sa môžu pri spustení líšiť, zahŕňajú súbory pdf, .txt., .docx.

[xx] Vyžaduje operačný systém Windows.

[xxi] AI Trends in Data Science Report. Júl 2024.

[xxii] Na základe internej analýzy OEM spoločnosti HP pre pracovné stanice s minimálne 3 certifikátmi ISV, konfigurovateľnou profesionálnou grafikou a špecializovanou značkou pracovných staníc, ktorá navrhuje a vyvíja vlastný softvér pre vývoj AI, nástroj pre tímovú spoluprácu v oblasti AI, softvér pre správu dátovej vedy s grafickým užívateľským rozhraním a od februára 2024 ponúka OEM pracovné stanice s kurátorovaným softvérovým zásobníkom pre dátovú vedu.

[xxiii] 2024 Index pracovných vzťahov HP.

[xxiv]  Na základe internej analýzy videokonferenčných riešení spoločnosti HP určených výhradne pre spoluprácu s publikom v miestnosti a na diaľku. Videokonferenčné riešenia zahŕňajú modulárne a videobarové typy miestností definované ako Bring-your-own-device (BYOD), PC-based s certifikáciami Zoom a Teams a all-in-one (zahŕňa vstavané mikrofóny, reproduktory, kameru a cloudové videoaplikácie). Veľkosti sú definované ako malé, stredné a veľké, ako je inzerované. Čaká sa na dostupnosť vopred oznámených produktov – Poly Studio E360, Poly Studio V72, Poly Studio X32 a Poly Studio V32. Analýza vykonaná 31. 7. 24.

[xxv] Na základe internej analýzy videokonferenčných riešení spoločnosti HP určených výhradne pre spoluprácu s publikom v miestnosti a na diaľku. Videokonferenčné riešenia zahŕňajú modulárne a videobarové typy miestností definované ako Bring-your-own-device (BYOD), PC-based s certifikáciami Zoom a Teams a all-in-one (zahŕňa vstavané mikrofóny, reproduktory, kameru a cloudové videoaplikácie). Veľkosti sú definované ako malé, stredné a veľké, ako je inzerované. Čaká sa na dostupnosť vopred oznámených produktov – Poly Studio E360, Poly Studio V72, Poly Studio X32 a Poly Studio V32. Analýza vykonaná 31. 7. 24.

[xxvi] Na jedno nabitie v režime Bluetooth s vypnutým ANC. Životnosť batérie je odhad a líši sa v závislosti od mnohých faktorov, vrátane počtu hodín aktívneho používania, nečinnosti a spánku, počtu spustených aplikácií, podmienok prostredia a používaných funkcií; skutočná životnosť batérie sa bude líšiť v závislosti od používania a podmienok prostredia. Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene znižuje.

[xxvii] Na základe internej analýzy spoločnosti HP komerčné mainstreamové rady dvoch alebo viacerých monitorov s podobnými funkciami, predávaných pod rovnakou značkou, od rovnakého výrobcu v rôznych veľkostiach medzi 22″-34″ as online cenníkovou cenou 150-800 USD od septembra 2024 s 100W USB-C Power Delivery. Najširšia sa vzťahuje na väčšinu monitorov v sérii. 100W USB-C power delivery odkazuje na integrovaný port USB-C na monitore, ktorý môže dodávať 100W výkon pripojenému zariadeniu a nie je označený ako Thunderbolt. Komerčný hlavný prúd označuje kategóriu displejov podnikovej triedy v rovnakej veľkosti a cenovej relácii, ktoré sa predávajú pre bežné kancelárske alebo domáce použitie na rozdiel od herného, ​​kreatívneho alebo špecializovaného použitia.

Značky: