Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP na svojej najväčšej globálnej konferencii pre partnerov HP Reinvent predstavilo množstvo počítačových noviniek. V prvom rade je to nová generácia laptopov a konvertibilných počítačov HP ENVY, ktorá v spotrebiteľskom portfóliu HP doplní nedávno predstavený inovovaný rad HP Pavilion. Ponuku komerčných zariadení HP rozšíri o laptopy HP ProBook 445R G6, HP ProBook 455R G6 a stolný mini počítač HP ProDesk 405 G4 s druhou generáciou procesorov AMD pre malé a stredné firmy.

Okrem nových PC uvádza HP tiež pokročilé riešenie pre spoluprácu a konferenčné hovory s názvom HP Zoom Room Solutions a vylepšené služby pre prémiové komerčné laptopy a pracovné stanice HP Premier Care Solutions.

„Zákazníci od nových technológií očakávajú viac ako kedykoľvek predtým. Musíme preto spolupracovať s našimi partnermi, aby sme dokázali reagovať na meniace sa potreby nastupujúcich generácií. Teraz sprístupňujeme prémiový dizajn a funkcie všetkým používateľom zo spotrebiteľskej aj komerčnej sféry a prinášame nové inteligentné riešenia, ktoré s nimi udržia krok,“ povedala Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems Business, HP Inc.

Atraktívne a výkonné prístroje pre život

Spotrebitelia dnes chcú zariadenia, ktoré sa stanú súčasťou ich života a zároveň budú odrážať ich osobnosť. 57 % mileniálov spozná PC, ktoré sa rozhodnú vybrať, na prvý pohľad[i]. 82 % z tejto skupiny potom považuje PC za úplne zásadnú súčasť svojho života[ii]. Nová generácia laptopov a konvertibilných počítačov HP ENVY sa v mnohých ohľadoch inšpirovala prémiovým radom HP Spectre a dostala HP Command Center pre čo najlepší výkon, vycibrený dizajn s geometricky vzorovaným krytom reproduktorov a výduchov chladenia a nepriestrelné zabezpečenie vrátane čítačky odtlačkov prstov, hardvérového vypínača webkamery a voliteľného súkromného filtra obrazovky HP Sure View[iii] pre ochranu pred nechcenými pohľadmi.

Laptop HP ENVY 13 bol navrhnutý s maximálnym ohľadom na mobilitu. Dostal preto najnovšie procesory Intel, vďaka ktorým jeho batéria vydrží až 19 hodín[iv] (takmer o 41 % dlhšie ako predchádzajúce generácie). Konvertibilné zariadenie HP ENVY x360 13 beží na výkonnej 2. generácii procesorov AMD Ryzen™, s ktorými jeho batéria vydrží až 14,5 hodiny15. HP ENVY x360 15 stavil na všestrannosť a bude dostupný s procesormi AMD aj s poslednou, 8. generáciou procesorov Intel® Core™[v]. Batéria vydrží až 13 hodín15. Horný rámček jeho displeja sa oproti predchádzajúcej generácii stenčil o 28 % a na výber bude aj konfigurácia s AMOLED displejom, ktorý ponúkne dokonalé zobrazenie farieb a jas. Laptop HP ENVY 17 sa zameral predovšetkým na výkon. Pre maximálnu produktivitu, kreativitu i voľnosť pri zábave preto bude vybavený nielen 8. generáciou procesorov Intel® Core™, ale aj grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX250. Zlepšil sa aj pomer veľkosti obrazovky voči telu, lebo horný rám displeja schudol od predchádzajúcej generácie o 45 %.

Prémiové funkcie a design i pre malé a stredné firmy

Takmer polovica malých a stredných spoločností stále používa Windows 7[vi]. Práve teraz je preto čas, aby začali prechádzať na nový silný ekosystém Windows 10, s ktorým môžu bezpečne využiť výkonnostný potenciál svojich zariadení v kancelárii aj mimo nej. Od zariadení samotných tento dynamický segment firiem očakáva, že im pomôžu v raste a budú im šetriť čas aj financie. Presne s týmito cieľmi teraz HP rozširuje svoje portfólio komerčných PC s procesormi AMD a uvádza modely HP ProBook 445R G6, HP ProBook 455R G6 a HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini.

HP ProBook 445R G6 a HP ProBook 455R G6[vii] teraz bežia na 2. generácii mobilných procesorov AMD Ryzen™. Navyše zdedili elegantný dizajn po prémiových zariadeniach HP EliteBook a môžu sa tak pochváliť ultratenkým hliníkovým šasi s jemnými líniami a čistými hranami. Ich odolnosť potvrdzuje 9 certifikátov z testov MIL-STD[viii]. Zdieľanie obsahu uľahčuje 180° pánt, vďaka ktorému môže používateľ počítač úplne roztvoriť. Pre vzdialenú spoluprácu sa hodí funkcia HP Noise Cancellation, ktorá dokáže pri audio alebo video konferenciách potlačiť okolitý hluk až do 20dB[ix].

Stolný mini počítač HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini prináša výkon, zabezpečenie i možnosti rozšírenia v kompaktnom a štýlovom balení. Jedná sa o prvý stolný mini počítač radu 400 vybavený 2. generáciou procesorov AMD Ryzen™ PRO so vstavanou grafikou Radeon™ Vega. Navyše môže podporovať až tri monitory[x], čím cieli na nový segment zákazníkov, ktorí potrebujú výkonný systém pre tvorbu obsahu spolu s pokročilými možnosťami procesorov AMD v oblasti zabezpečenia a správy.

Všestranné riešenie pre konferencie a prémiové služby

Súčasní pracovníci kladú oproti minulosti oveľa väčší dôraz na osobné stretnutie. 84 % príslušníkov generácie Z uprednostňuje osobnú komunikáciu, ku ktorej pritom radia aj virtuálne stretávanie sa prostredníctvom Skypu alebo Zoomu[xi]. HP preto predstavilo nové riešenie HP Zoom Room, ktoré firmám všetkých veľkostí prináša jednoduché, prispôsobiteľné a flexibilné možnosti pre zasadacie miestnosti s dôrazom na bezpečnosť a spravovateľnosť. HP so svojim PC HP Elite Slice for Skype and Zoom zákazníkom ponúka najvšestrannejšie riešenie pre spoluprácu na svete[xii], vďaka ktorému si môžu nastaviť konferencie a spôsoby spolupráce presne podľa svojich potrieb a bez problémov komunikovať v kancelárii aj kdekoľvek inde.

HP tiež predstavilo balík služieb HP Premier Care Solutions ako pridanú hodnotu k prémiovým komerčným notebookom HP EliteBook a pracovným staniciam HP ZBook. Ich používateľom ponúkne vylepšené možnosti zabezpečenia, podpory a servisu pre zaistenie maximálnej produktivity.

Cena a dostupnosť [xiii]

  • HP ENVY 13 bude na Slovensku dostupný od apríla za cenu začínajúcu na 929 €.
  • HP ENVY x360 13 bude na Slovensku dostupný od apríla za cenu začínajúcu na 769 €.
  • HP ENVY x360 15 s procesormi Intel bude na Slovensku dostupný od júna za cenu začínajúcu na 949 €.
  • HP ENVY x360 15 s procesormi AMD bude na Slovensku dostupný od mája za cenu začínajúcu na 729 €.
  • HP ENVY 17 bude na Slovensku dostupný od apríla za cenu začínajúcu na 1029 €.
  • HP ProBook 445R G6 a HP ProBook 455R G6 budú na Slovensku dostupné od júna za cenu začínajícu na 499 €.
  • HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini bude na Slovensku dostupný od mája za cenu začínajúcu na €389.
  • Riešenie HP Zoom Rooms Solutions bude na Slovensku dostupné od augusta. Cena bude oznámená neskôr.
  • Služba HP Premier Care Solutions je v ponuke v troch balíčkoch. Balíček Essential Care je už dostupný. Balíčky Expanded Care a Enhanced Care budú na Slovensku dostupné v druhej polovici roku 2019.

[i] HP Primary Research, 2018.

[ii] HP Internal Study. ENVY 5W, 2018.

[iii] HP Sure View integrated privacy screen functions in landscape orientation. Optional available on select FHD Sure View panels.

[iv] Windows 10/ MM14 battery life will vary depending on various factors including product model, configuration, loaded applications, features, use, wireless functionality, and power management settings.  The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage. See www.bapco.com for additional details.

[v] Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding and/or naming is not a measurement of higher performance.

[vii] The HP ProBook 445R G6 and HP ProBook 455R G6 will be available in select countries.

[viii] MIL STD 810G is not intended to demonstrate fitness for U.S. Department of Defense contract requirements or for military use. Test results are not a guarantee of future performance under these test conditions. Accidental damage requires an optional HP Accidental Damage Protection Care Pack.

[ix] The test setup and results are based on Delta SNR (Signal to Noise Ratio) from 3QUEST(3-fold Quality Evaluation of Speech in Telecommunications) test as defined in ETSI TS 103 106 specification with testing performed in a train station background noise. Results will vary based on type and surroundings.

[x] Displays sold separately. Support for up to three video outputs via two standard video connectors and an optional third video port connector, which provides the following choices: DisplayPort™ 1.2, HDMI 2.0, VGA or USB Type-C™ with DisplayPort™ Output.

[xi] Stillman, David, and Jonah Stillman. Gen Z @ Work: How the next Generation Is Transforming the Workplace. Harper Business, an Imprint of HarperCollinsPublishers, 2017.

[xii] Based on HP’s internal analysis of integrated CoRC, two horizontal flexible CoRC positions, 4′ cable, modular snap-on components, and factory pre-installed conferencing software as of March 12, 2019.

[xiii] Odhadované maloobchodné ceny. Reálne ceny sa môžu u jednotlivých predajcov líšiť.

AMD, the AMD Arrow logo, Ryzen, Radeon and combinations thereof, are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc.

Značky: