Je to najľahší spotrebiteľský notebook z dielne HP.

Jeho hmotnosť začína, v závislosti od konfigurácie, na hodnote menšej ako 1 kg. Cenovka začína na sume 869 eur a dostupný bude od augusta.

Vzhľadom k faktu, že sa viac ľudí vracia k novému pracovnému normálu, potrebujú počítač, ktorý sa s nimi môže pohybovať doma i na cestách. Svoje notebooky používame 45 % času mimo domova, navyše k množstvu rôznych aktivít. Štvrtinu času trávime sledovaním streamovaných videí a 11 % času pracovnými záležitosťami, či už sa týkajú školy alebo zamestnania.

Reprezentuje prvý notebook v rade Pavilion, vybavený celokovovým telom zo zliatiny horčíka a hliníka a úzkym rámčekom na všetkých štyroch stranách. Je k dispozícii vo farebných variantoch Pale Rose Gold (ružovo zlatá), Ceramic White (keramická biela) a Natural Silver (strieborná) a ide o prvý notebook v rade Pavilion s 90 % pomerom obrazovky k telu, vďaka tomu sa na obrazovku počítača zmestí viac obsahu.

Predpokladá sa, že Pavilion Aero 13 pôjde ešte tento rok aktualizovať na systém Windows 11. Výpočtový výkon notebooku poskytuje najnovší mobilný procesor AMD Ryzen 7 5800 s grafickou kartou AMD Radeon. Nechýba podpora Wi-Fi 6 a pri práci a výdrž na batériu výrobca udáva až na hodnote 10,5 hodiny.

Zároveň je prvým notebookom od HP s uhlopriečkou 13,3 palca, pomerom strán 16:10 a rozlíšením 2,5k, ktorá poskytuje na výšku o 10 % viac priestoru než tradičný pomer strán 16:9. Displej má jas 400 nitov a farebný gamut 100 % sRGB.

Tento model je vyrobený z recyklovaných spotrebiteľských plastov a z plastov, ktoré by inak skončili v oceánoch. Zásluhou toho sa do oceánov nedostane viac ako 6 000 plastových fliaš. Notebook je natretý farbou na vodnej báze, ktorá prispieva k znižovaniu emisií prchavých organických látok, pričom jeho vonkajší obal a výplň z lisovanej buničiny pochádzajú zo 100 % z udržateľných zdrojov a sú recyklovateľné.

Notebook Pavilion 13 Aero získal tiež certifikáciu EPEAT Gold a Energy Star a je tiež súčasťou programu HP Planet Partners, čo je jednoduchý a bezpečný spôsob zberu použitých produktov na ďalší predaj a recykláciu za účelom podpory obehového, nízkouhlíkového hospodárstva.

HP Pavilion Aero 13

Notebook HP Pavilion Aero 13 bude k dispozícii v niekoľkých farebných variantoch, medzi ktoré patrí ružovo zlatá, keramická biela a strieborná

Zdroj: HP Inc

Prečítajte si aj:

Recenzia HP EliteBook 840 G7: Prémiová séria podnikového notebooku

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.