Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP predstavilo novú generáciu firemných zariadení, monitorov a príslušenstva, medzi nimi napríklad svoje najpredávanejšie firemné počítače radu HP EliteBook 800 a mobilné pracovné stanice HP ZBook 14u / 15u, ktoré najnovšie dostali niekoľko oceňovaných prémiových funkcií.

Jedná sa o najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné zariadenia na svete a spolu s úplne novou dokovacou stanicou HP Thunderbolt ™ Dock G2 a rozšíreným portfóliom štyroch nových monitorov HP s rozlíšením 4K umožní i bežným pracovníkom naplno využívať najnovšie inovácie a prémiové funkcie.

„Svet práce sa zmenil a predošlé bežné korporátne zariadenie už potrebám moderných pracovníkov predovšetkým z generácií X až Z nestačí,“ povedal Benoit Bonnafy, viceprezident Business Personal Systems EMEA z HP Inc. „Naše najnovšie prírastky z radov HP EliteBook a HP ZBook spĺňajú nové štandardy po stránke dizajnu, výkonu i funkcionality. Či už hovoríme o najtenších zariadeniach na svete, alebo najsilnejšom zabezpečení, HP chce premeniť podobu firemných počítačov, aby udržali krok s modernými pracovnými návykmi.“

 Inovácie založené na znalosti trhu

 Moderný pracovník dnes vyžaduje väčšiu flexibilitu – 62% ľudí už pracuje z viac ako jedného miesta[i] a 81% pracuje aj vo svojom voľnom čase.[ii] Potrebujú preto zariadenia, s ktorými môžu byť pri práci v pohybe a čo najplynulejšie sa pripájať odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Ako postupne miznú hranice tradičných pracovísk, vzrastá tiež dôležitosť zabezpečenia. Takmer 70% firiem ohlásilo v uplynulých dvoch rokoch napadnutia laptopov,[iii] čo jasne ukazuje, ako je potrebné silné zabezpečenie, ktoré zaručí neustálu ochranu a odolnosť v prípade útoku. Zároveň sa však rozvíjajú nové spôsoby spolupráce, a tak sú potrebné aj inovatívne nástroje, ktoré to uľahčia. PC je pritom v samotnom jadre týchto zmien, pretože laptopy sú dnes najčastejšie využívané zariadenia pri mítingoch alebo spoločných projektoch.[iv]

Prémiový vzhľad i možnosti

Všetky nové zariadenia dostali obľúbený prémiový dizajn HP, ktorý bol doteraz spojený iba s radom počítačov HP EliteBook 1000. Pýšia sa preto ostro rezanými líniami, klinovitým profilom a šasi z anodizovaného hliníka, vďaka ktorým sú elegantné, ale aj dostatočne odolné, aby zvládli najnáročnejší pracovný deň. Za zdôraznenie stojí funkcia, ktorú ocenia predovšetkým najpohyblivejší užívatelia. Rad HP EliteBook 800 a tiež pracovné stanice HP ZBook 14u / 15u sú prvé biznisové notebooky na svete, ktoré dostali ultra jasný displej schopný automaticky sa prispôsobovať meniacim sa svetelným podmienkam.[v]

Odolnosť ide tiež ruka v ruke s udržateľnosťou, lebo stále viac podnikov chce maximalizovať svoje investície do hardvéru a zároveň minimalizovať dopad na životné prostredie. Počítače radu HP EliteBook 800 a HP ZBook 14u / 15u úspešne prešli testami MIL-STD-810G[vi] a možno ich ešte ľahšie spravovať ako predchádzajúcu generáciu. HP ZBook 14u / 15u je najodolnejšie zariadenie vo svojej kategórii, lebo prešlo ďalšími dvoma testami odolnosti MIL-STD pre použitie v náročnom prostredí za nepredvídateľných podmienok. Celé je pritom ukryté v tenkom a ľahkom 14 alebo 15-palcovom tele. Okrem toho má certifikát ENERGY STAR® a registráciu EPEAT® Gold[vii], a dobre tak ukazuje, akú dôležitosť pri vývoji nových produktov prikladá HP udržateľnému rozvoju.

Notebooky radu HP EliteBook 800 aj model HP ZBook 14u / 15u dostali tiež ako prvé na svete vonkajší mikrofón s redukciou šumu[viii], ktorý v individuálnom móde potláča rušivé okolité zvuky a v konferenčnom móde naopak zdôrazňuje snímanie hlasov zo všetkých strán. Ďalej majú tiež klávesnicu HP Premium Collaboration Keyboard so vstavanými klávesmi pre jednoduché ovládanie hovorov a funkciu HP PhoneWise, jediné riešenie pre Windows na svete umožňujúce písať správy a telefonovať z PC do zariadení bežiacich na iOS a Androide ™.[ix]

Detaily k novým PC a pracovným staniciam:

  • Rad HP EliteBook 800 je prvý z firemných notebookov od HP, ktorý dostal 8. generáciu procesorov Intel® Core ™ vPro ™, batéria[x] vydrží až 14 hodín a zvládne tak pokojne aj celý pracovný deň, a má funkciu HP Fast Charge, ktorá notebook nabije na 50 percent len za 30 minút[xi].
    • HP EliteBook 830 G5 je nástupcom predchádzajúceho modelu HP EliteBook 820 G4 s 13-palcovou obrazovkou v 12palcovom tele.
    • HP EliteBook 840 G5 je najtenší 14-palcový firemný notebook na svete, vybavený 8. generáciou procesorov Intel® Core ™ a samostatnou grafikou[xii].
    • Ako HP EliteBook 840, tak HP EliteBook 850 G5 majú teraz samostatnú grafiku AMD Radeon ™ RX540 pre užívateľov, ktorí pre svoju prácu potrebujú väčší grafický výkon.
  • Mobilná pracovná stanica HP ZBook 14u / 15u teraz dostala obľúbenú funkciu HP Sure View pre väčšiu ochranu súkromia a dát na verejnosti. Ide o prvý mobilnú pracovnú stanicu na svete s obrazovkou s integrovanou ochranou súkromia. Oba modely bežia na 8. generáciu štvorjadrových procesorov Intel® Core ™ s technológiou vPro ™ a grafike AMD Radeon ™ Pro pre rýchlu a spoľahlivú prácu. Nechýba cez 24 certifikácií ISV pre prácu v oblasti CAD a dizajnu a ďalšie profesionálne aplikácie.
    • HP ZBook 14u G5 je najtenšia pracovná stanica na svete[xiii], hrúbku má iba 17,9 mm a váži 1,48kg[xiv]. Vyzerá štýlovo a je o celých 28% tenšia než predchádzajúce generácie. Vybavená môže byť navyše aj voliteľným dotykovým 4K displejom s ochrannou vrstvou proti odleskom.
    • Aktualizovaný model HP ZBook 15u G5 beží tiež na štvorjadrových procesoroch Intel® Core ™ i5 a i7[xv] s technológiou vPro, grafikou AMD Radeon ™ Pro 3D a má rýchle, až 2TB úložisko s HP Z Turbo Drive. HP Performance Advisor potom zaručí optimálnu konfiguráciu, kompatibilitu a výkon.

HP ďalej predstavilo tiež novú dokovaciu stanicu a monitory s 4K rozlíšením:

  • Nová HP Thunderbolt ™ Dock G2 je najvšestrannejšia dokovacia stanica s Thunderbolt ™ na svete[xvi], ktorá svojím inovatívnym vzhľadom zaručí užívateľom čistú a funkčnú pracovnú plochu a zároveň umožňuje pripojiť akýkoľvek notebook (HP i iného výrobcu) s pripojením Thunderbolt ™ a USB-C ™. Okrem toho k nej možno pripojiť až dva 4K displeja a jedná sa tiež o prvý Thunderbolt ™ dok na svete s voliteľným konferenčným audio modulom[xvii] – ten je vynikajúci pre uzavreté kancelárie a malé pracovné a konferenčné priestory – to všetko len prostredníctvom jediného kábla.
  • Novú dokovaciu stanicu môžete spárovať s niektorým z nových 4K monitorov od HP. HP EliteDisplay S270n je prvý 4K EliteDisplay od HP, ktorý dokáže prenášať video a dáta a zároveň napájať PC až 60 W cez jediné pripojenie USB-C ™. Technici a dizajnéri, ktorí potrebujú konzistentnú kalibráciu farieb, si zase môžu vybrať z nových továrensky kalibrovaných monitorov HP Z27 a HP Z32. HP Z43, najväčší 4K displej od HP, je potom vhodný pre užívateľov, ktorí sa nezaobídu bez veľkej pracovnej plochy. Všetky tri 4K displeje HP Z ponúknu 10bitové farby, takže si užívatelia vychutnajú cez miliardu farebných odtieňov, teda o milióny viac ako u štandardných 6bitových alebo 8bitových displejov. Každý z nich má tiež USB-C ™ pripojenie, ktoré nielen prenáša video a dáta, ale tiež vie napájať PC výkonom 65 W.

Najsilnejšie zabezpečenie

Zabezpečenie musí byť pre firmy jednou z priorít, a tak je výber toho správneho PC čím ďalej tým viac aj otázkou bezpečnosti. Práve preto navrhuje HP svoje HP EliteBook a HP ZBooky ako najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné PC a pracovné stanice na svete5, teraz s ešte viacerými bezpečnostnými prvkami, vďaka ktorým môžu čeliť aj súčasným hrozbám.

Okrem funkcií HP Sure View, HP Sure Click, Windows Hello, voliteľné kamery so zabezpečením súkromia a HP Multi-Factor Authenticate[xviii] dostal rad EliteBook 800 a pracovné stanice ZBook 14u / 15u tiež HP Endpoint Security Controller. Tento vložený ovládač hardvéru je súčasťou vstavaného bezpečnostného riešenia od HP, ktoré monitoruje, chráni a v prípade napadnutia dokáže opraviť BIOS, operačný systém a ďalšie kritické aplikácie. Tento fyzicky izolovaný, šifrovaním zabezpečený čip, ktorý je pre tieto zariadenia unikátny, umožňuje:

  • HP Sure Start Gen 4: U predchádzajúcej generácie chránil HP Sure Start ako BIOS, tak jeho kópiu spustenú v systémovej pamäti; Sure Start teraz ponúka vylepšené šifrovanie pre ešte lepšiu ochranu zariadenia a vyššiu odolnosť a protokoláciu udalostí pre firmware tretích strán[xix].
  • HP Sure Run: Táto najnovšia funkcia, ktorá vychádza z Endpoint Security Controlleru, rozširuje hardvérom vynútenú ochranu so schopnosťou samoopravy aj do operačného systému, pretože monitoruje kľúčové procesy a aplikácie, ako je antivírus, a ak dôjde k nejakým zmenám, upozorní na to ako užívateľa, tak aj IT správcu a tieto procesy, pokiaľ dôjde k ich zastaveniu, automaticky reštartuje[xx].
  • HP Sure Recover: Jedná sa o ďalšiu novú funkciu pre rok 2018, ktorá dokáže bezpečne a automaticky opraviť softvér prostredníctvom jednoduchého pripojenia k internetu. S pomocou správcu IT infraštruktúry budú môcť zamestnanci obnoviť systém počítača vďaka softvérovému obrazu od HP alebo vlastnému obrazu, aj keby došlo k zmazaniu celého pevného disku. [xxi]

Ceny a dostupnosť

  • HP EliteBook 830 G5 bude na Slovensku dostupný vo februári za cenu začínajúcu na 1099 eur
  • HP EliteBook 840 G5 bude na Slovensku dostupný vo februári za cenu začínajúcu na 1099 eur.
  • HP EliteBook 850 G5 bude na Slovensku dostupný vo februári za cenu začínajúcu na 1199 eur.
  • HP ZBook 14u G5 bude na Slovensku dostupný vo februári za cenu začínajúcu 1070 eur.
  • HP ZBook 15u G5 bude na Slovensku dostupný vo februári za cenu začínajúcu na 1090 eur.
  • HP Elite Thunderbolt Dock G2 bude na Slovensku dostupný v máji za cenu začínajúcu na 240 eur.
  • HP EliteDisplay S270n je na Slovensku dostupný už teraz za cenu začínajúcu na 564 eur.
  • HP Z27 bude na Slovensku dostupný v apríli za cenu začínajúcu na 650 eur.
  • HP Z32 je na Slovensku dostupný už teraz za cenu začínajúcu na 840 eur.
  • HP Z43 je na Slovensku dostupný už teraz za cenu začínajúcu na 760 eur.

 

[i] HP, Celosvetový kvantitatívny výskum medzi koncovými užívateľmi, 2015.

[ii] Súkromný výskum spoločnosti C Space medzi online komunitami, 2015.

[iii] Bezpečnostný prieskum koncových zariadení, SANS 2016..

[iv] Porovnanie notebookov s displejom s jasom 400 nitov a vyšším a svetelným senzorom, ktorý jas displeja automaticky prispôsobuje, a predinštalovaným šifrovaním, autentifikáciou, ochranou proti malwaru a ochranou na úrovni systému BIOS, ktoré prešli testami MIL-STD 810G, a ktoré umožňujú voliteľné dokovania s napájaním, k 17. januáru 2018.

[v] Porovnanie notebookov s displejom s jasom 400 nitov a vyšším a svetelným senzorom, ktorý jas displeja automaticky prispôsobuje, a predinštalovaným šifrovaním, autentifikáciou, ochranou proti malwaru a ochranou na úrovni systému BIOS, ktoré prešli testami MIL-STD 810G, a ktoré umožňujú voliteľné dokovania s napájaním, k 17. januáru 2018.

[vi] Cieľom testovania MIL-STD-810G nie je preukázať vhodnosť produktu podľa zmluvných požiadaviek Ministerstva obrany Spojených štátov ani pre vojenské použitie. Výsledky testu nie sú zárukou budúcej výkonnosti a funkčnosti za rovnakých testovacích podmienok. V prípade neúmyselného poškodenia je potrebný voliteľný balík HP Accidental Damage Protection Care Pack.

[vii] Registrácia EPEAT® tam, kde je relevantná. Registrácia EPEAT sa v jednotlivých krajinách líši. Viac detailov k registrácii podľa krajiny nájdete na www.epeat.net. Prehľadajte ponuku solárno napájaného príslušenstva na webe 3. strany HP na www.hp.com/go/options.

[viii] Porovnanie firemných notebookov s mikrofónmi smerujúcimi von aj k užívateľovi a redukciou šumu s predinštalovaným šifrovaním, autentifikáciou, ochranou proti malwaru a ochranou na úrovni systému BIOS, ktoré prešli testami MIL-STD 810G, a ktoré umožňujú voliteľné dokovania s napájaním, k 17. januáru 2018.

[ix] K septembru 2017.

[x] Výdrž batérie Windows 10 / MM 14 sa bude líšiť v závislosti od rôznych faktorov vrátane konkrétneho modelu produktu, konfigurácie, stiahnutých aplikácií, spôsobu použitia, bezdrôtového pripojenia a nastavenia napájania. Maximálna kapacita batérie sa bude postupom času a používaním prirodzene znižovať. Ďalšie detaily nájdete na www.bapco.com.

[xi] Nabije vašu batériu na 50% za 30 minút, keď je systém vypnutý alebo v pohotovostnom režime. Je potrebné adaptér s minimálnou kapacitou 65 W. Potom, čo sa batéria nabije na 50%, vráti sa rýchlosť nabíjania na normálnu úroveň. Doba nabíjania sa môže líšiť o +/- 10% podľa systémových nastavení.

[xii] Porovnanie notebookov s predinštalovaným šifrovaním, autentifikáciou, ochranou proti malwaru a ochranou na úrovni systému BIOS, ktoré prešli testami MIL-STD 810G, a ktoré umožňujú voliteľné dokovania s napájaním, k 17. januáru 2018.

[xiii] Podľa internej analýzy HP zamerané na výšku na strane s pántami mobilných pracovných staníc s certifikátom ISV ​​z 25. januára 2018.

[xiv] Hmotnosť sa bude líšiť podľa konkrétnej konfigurácie.

[xv] Viacjadrový systém je navrhnutý pre zlepšenie výkonu niektorého softvéru. Nie všetci zákazníci a aplikácie budú nevyhnutne ťažiť z použitia tejto technológie. Výkon a taktovacia frekvencia sa bude líšiť podľa zaťaženia aplikácií a vašej hardvérovej a softvérovej konfigurácie. Číslovanie, značenie a / alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie sú ukazovateľom vyššieho výkonu.

[xvi] Porovnanie dokovacích staníc s Thunderbolt ™ ktoré podporujú prenos videa a nabíjanie cez USB-C ™ s kapacitou až 200 W.

[xvii] Porovnanie dokovacích zariadení Thunderbolt ™, ktoré umožňujú nabíjanie a replikáciu portov do hostiteľského notebooku s integrovanými reproduktormi, mikrofónom a konferenčnými tlačidlami z 16. januára 2018. Vyžaduje voliteľný HP TB Dock Audio Module.

[xviii] HP Multi Factor Authenticate vyžaduje 7. generáciu procesora Intel® Core ™, integrovanú grafiku Intel® a Intel® WLAN.

[xix] HP Sure Start Gen4 je dostupný pri produktoch HP Elite vybavených procesormi Intel® 8. generácie.

[xx] HP Sure Run – HP Sure Run je dostupný pri produktoch HP Elite vybavených procesormi Intel® 8. generácie.

[xxi] HP Sure Recover- HP Sure Recover je dostupný pri produktoch HP Elite vybavených procesormi Intel® 8. generácie alebo AMD a vyžaduje otvorené káblové pripojenie k sieti. Musíte si vopred zálohovať dôležité zložky, dáta, fotografie, videá atď., Ako HP Sure Recover použijete, aby ste predišli ich strate.

Značky: