Spoločnosť HP predstavila nový notebook ENVY. Notebook HP ENVY 17 bol navrhnutý s ohľadom na potreby kreatívnych používateľov a na spôsob, akým v dnešnej dobe pracujú. Poskytuje tvorivú slobodu a umožňuje zostať v spojení, nech už sú kdekoľvek.

Nový HP ENVY 17. Zdroj: HP

Nový HP ENVY 17. Zdroj: HP

Celkovo 74 % spotrebiteľov v oblasti tvorby obsahu sa v čase pandémie koronavírusu intenzívnejšie zaoberá tvorivými aktivitami a často sa tiež venujú záľubám, ktoré kladú väčšie nároky na výkon počítača, ako je spracovanie fotografií, blogovanie alebo nakrúcanie a editácia krátkych videí.1

HP ENVY 17 je výkonná mobilná pracovná stanica na kreatívnu prácu s pomerom obrazovky k telu 86,3 % pri hmotnosti 2,5 kg, ktorá je vybavená procesormi Intel Core 11. generácie, grafickou kartou NVIDIA MX450, UHD displejom s rozlíšením až 4K a podporou komunikácie cez Wi-Fi 6 a Bluetooth 5. Zariadenie je tiež vybavené SSD so zbernicou PCIe a kapacitou až 1 TB a na zvýšenie výkonu pri multitaskingu prispieva pamäť s kapacitou až 32 GB.

Nový notebook ENVY má funkcie na mieru šité tvorivej práci vrátane kalibrácie farebného podania displeja už z výroby. Ponúka klávesnicu typu all-in-one s funkčnými skratkami, o 19 % väčší touchpad podporujúci gestá, fyzickú krytku kamery či prispôsobenie výkonu na základe tepelného profilu. Nechýba ani optimalizácia displeja v nástroji HP Display Control, aplikácia HP QuickDrop na ľahký prenos súborov do a zo zariadenia či funkcia HP Enhanced Lighting, ktorá premení displej na vstavané selfie osvetlenie pre videohovory. K obom zariadeniam sa poskytuje služba Adobe Creative Cloud s 30-dňovou skúšobnou dobou vrátane aplikácií Premiere Rush a Premiere Pro a softvérového balíka Creative Cloud Photography Plan.

Spoločnosť HP vo svojich výrobkoch aj naďalej kladie dôraz na udržateľnosť. Nový notebook ENVY je vyrobený z recyklovaného hliníka a vo svojej konštrukcii tiež využíva recyklované plasty a plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch. Aj pri výrobe obalov sa HP zameriava na prechod od plastov na jedno použitie na drevené vlákna vyrobené 100 % z recyklovaných materiálov a na obaly z nasávanej kartonáže, ktoré sú tiež 100 % recyklovateľné a nahrádzajú plastovú penu.

Nová bezdrôtová myš HP 930 Creator dopĺňa nový rad notebookov ENVY a je to zariadenie, ktoré tvorivým pracovníkom ponúka z hľadiska individuálnej prispôsobiteľnosti široké možnosti. Táto všestranná myš umožňuje používateľom pracujúcim na viacerých zariadeniach presúvať obsah medzi (celkom až tromi) zariadeniami spárovanými s myšou cez dongle alebo Bluetooth. Po jednom úplnom nabití cez port USB-C vydrží v prevádzke až 12 týždňov. Po dlhej práci ju za jedinú minútu dokážete nabiť na ďalšie tri hodiny!

Notebook HP ENVY 17 bude v predaji od konca apríla za ceny od 1059 Eur.  Bezdrôtová myš HP 930 Creator bude v predaji od apríla za ceny od 57,90 Eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.