Spoločnosť HP predstavila na CES-e nové portfólio počítačov, monitorov a periférnych zariadení.

Rozšírené možnosti nových notebookov Spectre x360

HP predstavila nový rad notebookov HP Spectre x360 14″ 2-in-1 HP Spectre x360 16″ 2-in-1. Oba modely sa vyznačujú vysokou mierou adaptability a integrujú technológie umelej inteligencie.

Notebooky sú vybavené špeciálnym AI čipom, ktorý ponúka pokročilé bezpečnostné funkcie ako je zámok pri odchode od zariadenia, automatické prebudenie pri priblížení alebo ochrana súkromia s varovaním pred možným sledovaním. Ďalej umožňujú adaptívne úpravy obrazovky, napríklad jej automatické stlmenie, keď sa pozeráte inam ako na displej alebo premenlivú obnovovaciu frekvenciu na efektívny výkon a vysokú energetickú účinnosť. Notebook taktiež automaticky optimalizuje výkon na základe používaných aplikácií a stavu batérie.

HP Spectre
HP Spectre

Vďaka CPU, GPU a NPU v procesoroch Intel Core Ultra a voliteľným grafickým procesorom NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop poskytujú notebooky jedny z najvyspelejších technológií pre lokálne úlohy s umelou inteligenciou. Ide napr. o úpravy fotografií a videí. Zaisťujú rýchlejšiu a efektívnejšiu tvorbu obsahu aj spoluprácu s inými používateľmi.

Uvedené notebooky Spectre sú prvými spotrebiteľskými zariadeniami s vyladením zvuku od značky Poly. Notebooky tiež ponúkajú vylepšenie hovorov a videí pomocou Windows Studio Effects s funkciami umelej inteligencie ako je automatické rámovanie, rozostrenie pozadia a možnosťou automaticky udržiavať očný kontakt.

Notebooky Spectre teraz ponúkajú displej s až 2,8K OLED displejom pre ostrejší obraz a živšie farby, spolu s certifikáciou IMAX Enhanced. Pomer strán 16 : 10 zase poskytuje priestor na zobrazenie väčšieho množstva informácií a displej je možné nastavovať v rozmedzí od 48 Hz do 120 Hz v závislosti od charakteru toho, čo je na ňom práve zobrazované.

Nové periférne zariadenia pre väčšiu voľnosť

HP tiež predstavila nové periférie. Bezdrôtové slúchadlá Poly Voyager Free 20 sú najnovším produktom z dielne Poly, vhodným pre cestovateľov. Slúchadlá Poly Voyager Free 20 poskytujú výborný zvuk a elegantný dizajn. Sú tiež vybavené adaptívnym aktívnym potlačením hluku (ANC), ktoré efektívne eliminuje okolitý ruch. Slúchadlá majú výdrž batérie až osem hodín pri počúvaní hudby a sú dodávané s prenosným puzdrom podporujúcim bezdrôtové nabíjanie štandardu Qi. S puzdrom sa predĺži životnosť batérie až 2,5-krát. Na zvýšenie pohodlia a celkového zážitku z počúvania ponúka mobilná aplikácia Poly Lens personalizovaný test ich prispôsobenia s odporúčaním ideálnej veľkosti ušných koncoviek.

Poly Voyager Free 20
Poly Voyager Free 20

Ergonomická bezdrôtová klávesnica HP 960 predstavuje vrchol v oblasti adaptabilných klávesníc. Vďaka svojmu dizajnu a dvom zónam ponúka vysokú mieru pohodlia a prispôsobenie individuálnym potrebám používateľa. S 20 programovateľnými klávesmi a samostatnou numerickou klávesnicou je HP 960 vhodným riešením pre rôzne pracovné úlohy. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu cez Bluetooth a hardvérovému kľúču umožňuje ľahkú integráciu do rôzneho pracovného prostredia. Klávesnica je vyrobená z 50 % recyklovaných materiálov a jej obal pochádza z udržateľných zdrojov.

HP 960
HP 960

Medzi ďalšie práve predstavené nové periférie HP patrí:  

  • Nabíjacia bezdrôtová myš HP 690: HP predstavuje myš s bezdrôtovým Qi nabíjaním a Bluetooth, ktorá má šesť a viac programovateľných tlačidiel. Myš je možné jednoducho prispôsobiť pomocou aplikácie HP Accessory Center App.
  • Programovateľná bezdrôtová klávesnica HP 430 poskytuje najvyššiu úroveň flexibility v oblasti mechanických Bluetooth klávesníc.
  • Cestovný rozbočovač HP USB-C G3: doplní notebook o päť základných portov, vrátane jedného portu USB-C, dvoch portov USB-A a portu HDMI.
  • Káblová klávesnica HP 400 s podsvietením: je odolná voči poliatiu tekutinou a je možné ju dezinfikovať. Dodáva sa s USB-C káblom a USB-A adaptérom na jednoduché pripojenie.

Monitory radu 5

HP obmenilo rad displejov pre domácich používateľov a predstavilo prvé monitory radu HP Series 5. Modely s 24-, 27- a 32-palcovou uhlopriečkou teraz ponúkajú kontrastný pomer 1500 : 1 a vylepšenú 100 Hz obnovovaciu frekvenciu.

HP monitor radu 5

Ceny

  • 14-palcový notebook HP Spectre x360 2 v 1 je už na Slovensku v predaji od 1 599 eur
  • 16-palcový notebook 2 v 1 HP Spectre x360 je už na Slovensku v predaji od 1 999 eur
  • Očakáva sa, že bezdrôtové slúchadlá Poly Voyager Free 20 budú v SR v predaji v máji 2024

Zdroje: CES, HP

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.