Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP predstavilo na tohtoročnom veľtrhu CES 2019 množstvo spotrebiteľských, herných, ale aj biznisových noviniek. Nechýba medzi nimi prvý monitor s technológiou Quantum Dot on Glass na svete a ďalšie nové spotrebiteľské monitory, inovácie biznisového radu Elite na čele s najjasnejším firemným hybridom na svete a novou generáciou oceňovaného privátneho filtra Sure View alebo jedinečný monitor OMEN X Emperium 65 s audio lištou.

 „Nachádzame sa v ére úžasného počítačového pokroku, ktorý sa premieta do všetkých oblastí nášho života. V HP sa snažíme udávať smer tohto vývoja a myslieť pri tom na všetky dôležité aspekty – počínajúc výkonom, všestrannosťou, celkovou používateľskou skúsenosťou a končiac zabezpečením. Tento rok na CES 2019 sme to všetko premietli do predstavených noviniek, monitorov s výrazne lepším podaním obrazu, Elite zariadení s najnovšími prvkami zabezpečenia aj herných počítačov a ďalšieho príslušenstva OMEN,“ povedala Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems Business, HP Inc.

Technológie pre moderný lifestyle

HP ukázalo nový rad monitorov Pavilion. HP Pavilion 27 Quantum Dot je vôbec prvý monitor na svete s technológiou Quantum Dot on Glass (teda priamo na svetelnom paneli), vďaka ktorej ponúka presné zobrazenie s viac než miliardou farieb. Ďalší model, HP Pavilion 27 FHD, dostal taktiež rad jedinečných prvkov vrátane vstavaných reproduktorov B&O a vyskakovacej webkamery. HP Pavilion 32 QHD je dynamický monitor s QHD rozlíšením a vynikajúcimi pozorovacími uhlami.

Okrem toho pribudlo v portfóliu HP aj nové príslušenstvo. Nový, ultratenký HP ENVY USB-C Hub umožňuje priechodzie nabíjanie notebooku pomocou dvojice stále napájaných USB-A portov a má taktiež port HDMI 2.0 s podporou 4K rozlíšenia. Ďalšia z noviniek je HP 15.6 Odyssey Backpack, batoh pre bezpečné prenášanie počítačov HP dostupný v dvoch farebných variantoch s geometrickými vzormi.

Tak vzniká pracovisko budúcnosti

Spôsob práce sa mení od základov, ľudia sa pohybujú v otvorených prostriedkoch a pripájajú sa zo stále viac miest mimo kancelárie. Úplne zásadné je preto zabezpečenie zariadenia, identity i dát.

HP preto predstavilo už tretiu generáciu svojho obľúbeného vstavaného súkromného filtra obrazovky s názvom HP Sure View. Nové výrobky z rady Elite vybavené HP Sure View Gen3 otvoria používateľom nové pracovné možnosti, pri ktorých budú môcť chrániť svoje citlivé informácie na cestách, pri stole, ale aj kdekoľvek v kancelárii.

Medzi týmito firemnými novinkami nechýba HP EliteBook x360 830 G5, biznisový hybrid s najjasnejším displejom na svete, ktorý ponúkne pracovníkom maximálnu 360 stupňovú všestrannosť a mobilitu. HP EliteDisplay E243p Sure View Monitor je zasa prvý monitor na svete s integrovaným súkromným filtrom a HP EliteOne 800 AiO G5 prvým AiO zariadením na svete s integrovaným súkromným filtrom, ktorý používateľom prinesie výkon na úrovni stolného počítača vrátane samostatnej grafiky, zato v úspornom, elegantnom dizajne.

Za novými hernými zážitkami

Profesionálny gaming sa dnes nezaobíde bez najnovších špičkových technológií. 97 % výkonnostných hráčov si kupuje zariadenie, ktoré je možné ľahko upgradovať, a 71 % hráčov, ktorí používajú k hraniu laptop, sa často pripájajú k veľkej obrazovke. HP sa snaží týmto používateľským skúsenostiam porozumieť a ponúknuť im so svojim radom herných zariadení OMEN by HP to najlepšie, čo je na trhu dostupné.

OMEN X Emperium 65 Big Format Gaming Display s NVIDIA G-SYNC HDR je prvý veľkoformátový herný monitor so zabudovanou audio lištou, ktorá už bola v rámci CES 2019 dokonca zaradená medzi ocenené inovácie. OMEN X Emperium Soundbar, ako znie jej názov, má výkon 120 W a je vybavená technológiami LOFAR (Low Frequency Array), VRT (Vibration Reduction Technology) a trojcestným stereo crossoverom, ktoré spolu dokonale nahrádzajú absenciu samostatného subwooferu. Vďaka tomu, ale napr. aj bleskovej obnovovacej frekvencii 144 Hz, prinesie tento prelomový monitor úplne nové herné zážitky.

HP taktiež inovovalo dva svoje najpredávanejšie herné počítače a vybavilo ich najnovšími dostupnými technológiami. Laptop OMEN 15 bude k dispozícii s grafikou NVIDIA GeForce RTX série 20 a voliteľnou Wi-Fi 802.11ax. O poriadnu dávku výkonu povyrástla aj nová verzia stolného počítača OMEN Obelisk, ktorá udrží aj tento rok krok s tými najnáročnejšími hrami. Teraz bude dostupná s až 64GB pamäťou HyperX, výberom grafiky až po NVIDIA GeForce RTX2080Ti, procesormi Intel Core i9-9900K deviatej generácie, duálnym riešením SSD v poli RAID0 a vodným chladením. 

Cena a dostupnosť

  • Pavilion 27 Quantum Dot Display bude na Slovensku dostupný od marca za 429 eur.
  • HP Pavilion 27 FHD Display je už na Slovensku dostupný od januára za 229 eur.
  • HP Pavilion 32 QHD Display bude na Slovensku dostupný od marca za 449 eur.
  • HP EliteBook x360 830 G5 bude na Slovensku dostupný od apríla za 1349 eur.
  • HP EliteDisplay E243p Sure View Monitor bude na Slovensku dostupný od apríla. Ceny budú upresnené neskôr.
  • HP EliteOne 800 G5 AiO bude na Slovensku dostupný od júla. Ceny budú upresnené neskôr.
  • OMEN X Emperium 65 so zabudovanou zvukovou lištou bude na Slovensku dostupný od apríla za 4799 eur.
  • Omladený OMEN 15 Laptop bude na Slovensku dostupný od februára za cenu začínajúcu na 1699 eur.
  • Omladený OMEN Obelisk Desktop bude na Slovensku dostupný od marca za cenu začínajúcu na 799 eur. Cena sa bude líšiť v závislosti od zvolenej konfigurácie.
  • HP 15.6 Odyssey Backpack bude na Slovensku dostupný od mája za cenu začínajúcu na 34,99 eura.
  • HP ENVY USB-C Hub bude na Slovensku dostupný od mája za cenu začínajúcu na 99 eur.

Viac informácií o ďalších novinkách od HP sa môžete dozvedieť priamo na CES 2019 v tlačových centrách spoločností AMD a NVIDIA.

Značky: