Tlačiť lacnejšie sa dá aj s originálnymi náplňami a tonermi.

Služba HP Instant Ink slúži na automatické objednávanie toneru alebo atramentových kaziet. Je to forma, ktorá sa zameriava najmä na tlač a to, aby ste ušetrili. HP+ ide ešte ďalej a je to rozšírenie pôvodnej služby Instant Ink.

Všetko o Instant Ink

Ako ušetriť za tlač s HP Instant Ink?

Tlačiareň on-line

Prakticky si môžete kúpiť hocijakú tlačiareň alebo multifunkciu, ktorá bude mať LAN port alebo Wi-Fi a budete ju mať on-line. V prípade značky HP ide o niečo iné. Nestačí, že je zariadenie on-line, je potrebné ho adekvátne zabezpečiť. Práve v tomto je výhodná služba HP+. Výrobca sa postará o to, aby zaistil vaše zariadenie odolné proti hackerským útokom a poskytne cloudovú ochranu a súkromie pre vaše dokumenty.

Cieľom tejto vlastnosti je chrániť vás proaktívne. Už roky sú známe útoky na vašu firemnú či domácu sieť práve chybou v sieťovom rozhraní tlačiarne. Pripojením tlačiarne alebo MFP do cloudu HP bude monitorované a v prípade problémov bude chyba opravená. Kontrolu nad zariadením vám dá aplikácia HP Smart dostupná pre počítače aj smartfóny. Aplikácia vám poskytne detailný prehľad o tom, koľko strán môžete vytlačiť v rámci vami zvoleného programu. Je to podobné ako sledovanie paušálu a prevolaných minút pri mobilnom operátorovi.

Keď už sme pri ochrane údajov, využiť sa dá systém zabezpečenej tlače. Odoslať dokumenty do zariadenia môžete aj na diaľku, alebo vopred, podľa príležitosti a potreby, vytlačia sa ale až vo vašej prítomnosti pri zariadení.

Zariadenia

Na to, aby ste mohli túto službu využívať, potrebujete kompatibilné zariadenia. Aktuálne sú na Slovensku dostupné štyri a ide o modely DeskJet 2720e, Envy 6420e, OfficeJetPro 8012eLaserJet M2234 sdwe. Teda z pohľadu potrieb domácich aj firemných zákazníkov máte celé pokrytie týmto spektrom zariadení. Posledné zmienené je postavené na laserovej tlači. Vhodné pre firmy, ktorým stačí čiernobiela tlač. Zariadenia ako také si môžete kúpiť a bežne si do nich kupovať atramenty a tonery.

Nikto vás nebude obmedzovať. Kto ale chce napríklad 1 rok predĺženej záruky, je potrebné ho aktivovať so službu HP+ sedem dní od inštalácie. Rovnako automaticky získavate predplatné v rámci služby Instant Ink na 6 mesiacov zadarmo. Po uplynutí tejto doby sa môžete rozhodnúť, či chcete pokračovať v tlači systémom predplatného alebo si budete kupovať spotrebný materiál samostatne.

V prípade, že chcete aj naďalej využívať možnosti HP+, je potrebné zostať pri originálnych atramentoch a toneroch. Pri použití zariadenia bez služby HP+ to potrebné nie je ale firma to odporúča.

Je to jasný dôsledok toho, že na dosiahnutie najvyššej kvality, získate náplne, ktoré prešli kontrolným procesom a sú vyrobené s požiadavkami HP. Znie to ako banalita alebo výňatok z reklamného textu, no už ste možno videli nepodarky po vytlačení neznámym atramentom alebo rozsypaný toner na vytlačenom papieri.

Koľko sa za to platí?

Platíte len za zariadenie, ktoré si kúpite a za atramenty neskôr, ak sa nerozhodnete používať ani jednu z oboch služieb. K tomu máte zadarmo na pol roka službu Instant Ink. Tá funguje ako predplatné a viac o tejto službe si môžete prečítať v linkoch uvedených vyššie. Služba HP+ sa neplatí. Nejde o predplatné. Je to ale akýsi obojstranný záväzok.

HP bude chrániť vaše zariadenie počas toho, že je on-line. Vy zase budete používať toto zariadenie on-line, teda buď ethernetovým prepojením alebo cez kábel a budete používať originálne tonery a atramenty ak sa rozhodnete ďalej s HP+ nepoužívať aj Instant Ink.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.