Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najmenšie plotre na svete nového radu HP DesignJet sa vyznačujú estetickým dizajnom, ľahko sa ovládajú a ich konštrukcia spĺňa princípy trvalej udržateľnosti

  • Jednoduchá obsluha: tlačte multiformátové projekty automaticky a odosielajte do tlače viac súborov naraz jediným kliknutím pomocou nástroja HP Click bez toho, aby tým bola ovplyvnená rýchlosť tlače.[i]
  • Na mieru vašej kancelárii a rozpočtu: ušetrite miesto a urobte dojem s najmenšími plotrami na svete[ii] navrhnutými v takom duchu, aby vyhovovali vašej kancelárii a štýlu.
  • Na mieru spôsobu vašej práce: tlačte a spravujte svoje tlačové úlohy prakticky odkiaľkoľvek a kedykoľvek pomocou aplikácie HP Smart.
  • V súlade s cieľmi udržateľnosti: prvé uhlíkovo čisto neutrálne tlačiarne a najudržateľnejšie plotre na svete,[iii] ktoré znižujú emisie uhlíka na jednu tlačiareň o 7,3 ton ročne a sú z 30 % vyrobené z recyklovaných plastov.[iv]
    • Bezplatná a praktická recyklácia atramentových kaziet HP a tlačových hláv prostredníctvom programu HP Planet Partners[v] , používanie papiera certifikovaného organizáciou Forest Stewardship Council® (FSC) a radu recyklovateľných médií HP s programom spätného odberu.[vi]

Spoločnosť HP Inc. predstavila nové produkty radu HP DesignJet, ktorých cieľom je zjednodušiť plnenie tlačových potrieb profesionálov v oblasti stavebného ekosystému (architektov, projektantov, stavbárov a subdodávateľov) a zároveň zabezpečiť vysoko kvalitné a rýchlo dostupné výtlačky za nízku cenu.

Nový rad tlačiarní HP DesignJet tvoria inteligentné, flexibilné, kompaktné a štýlové tlačiarne, ktoré sú v porovnaní s ostatnými typmi plotrov v súčasnej dobe na trhu úplne jedinečné. Vďaka softvéru HP Click možno ľahko tlačiť jediným kliknutím, navyše aj dokumenty rôznych veľkostí. V kombinácii s automatickým zásobníkom formátu A3/B umožňuje tento rad automaticky tlačiť projekty vo viacerých veľkostiach – A3/B a A1/D alebo A0/E – bez nutnosti ručného prepínania zdroja médií. Nový rad HP DesignJet tiež umožňuje vďaka aplikácii HP Smart bezproblémovú tlač a správu z ľubovoľného pripojeného zariadenia, nech ste kdekoľvek.

Do nového portfólia veľkoformátových tlačiarní HP DesignJet patria:

  • Rad tlačiarní HP DesignJet T200: jednoduchá a cenovo dostupná tlač s najmenšími plotrami na svete.
  • Rad HP DesignJet T600: rýchle a jednoduché veľkoformátové plotre určené pre profesionálov v oblasti stavebných ekosystémov, ktorí potrebujú rýchlu realizáciu, riešenie problémov a multitasking.
  • Rad tlačiarní HP DesignJet Studio: pre profesionálov v oblasti architektúry, projektovania a výstavby, ktorí kladú dôraz na kreativitu, dizajn i estetiku.

Rad tlačiarní HP DesignJet T200

Tlačiarne radu HP DesignJet T200 sú najmenšie veľkoformátové plotre na svete, pretože sa zmestia aj do menších priestorov. So šírkou 24 palcov (61 cm) a možnosťou tlače až do formátu A1[vii] navyše umožňujú jednoduché ovládanie pomocou softvéru HP Click, vďaka ktorému je možné rýchlo tlačiť viac súborov naraz jediným kliknutím. Automatický podávač papiera formátu A3/B ponúka možnosť tlačiť technickú dokumentáciu vo viacerých rozmeroch vo formáte A3/LF bez nutnosti meniť vstup médií.

K funkciám tlačiarní radu HP DesignJet T200 patrí:

  • Vysoká rýchlosť: vytlačte list formátu A1 len za 30 sekúnd.[viii]
  • Inteligentná tlač: tlačte projekty obsahujúce materiály o viacerých veľkostiach vo formátoch A3/B a A1/D jediným kliknutím pomocou HP Click bez nutnosti meniť vstupné médium.
  • Väčšia mobilita: s aplikáciou HP Smart môžete tlačiť kdekoľvek.
  • Udržateľný design: vyrobené z 30 % z recyklovaného plastu.
  • Navrhnuté pre váš rozpočet: spotrebujte pri bežnej údržbe až o 95 % menej atramentu.[ix]
  • Kvalitnejšie výsledky: o 31 % presnejšie vykreslenie čiar a o 65 % širší farebný gamut v porovnaní s konkurenčnými tlačiarňami.[x]

Okrem toho, že sú tlačiarne radu HP DesignJet T200 kompaktné, ľahko použiteľné a poskytujú vysoko kvalitný výstup, radia sa tiež medzi ekologicky najudržateľnejšie veľkoformátové plotre na svete, pretože sú až z 30 % vyrobené z recyklovaných plastov, čím znižujú emisie oxidu uhličitého.[xi]

 Tlačiarne radu HP DesignJet T600

Tlačiarne radu HP DesignJet T600 sa vyznačujú množstvom jedinečných vlastností, ktoré ponúka aj rad HP DesignJet T200. Ten je vďaka nim lídrom vo svojej triede. Tlačiarne v tomto novom rade tiež umožňujú vo východiskovej konfigurácii tlačiť technickú dokumentáciu vo formátoch rôznych veľkostí A3/LF, sú dodávané s integrovaným stojanom a vďaka väčšej pamäti a natívnej podpore HP-GL/2 dokážu zvládnuť aj zložité projekty.

  • Mimoriadna jednoduchosť: tlačte multiformátové projekty A3/B a A1/D alebo A0/E automaticky bez nutnosti ručného prepínania zdroja médií a jediným kliknutím pomocou HP Click a integrovaného zásobníka pre formáty A3/B.
  • Na mieru spôsobu vašej práce: vďaka vysokej rýchlosti tlače, umožňujúcej vytlačiť formát A1/D počas iba 25 sekúnd, nebudete musieť márniť čas čakaním pri tlačiarni.[xii]
  • Väčšia mobilita: s aplikáciou HP Smart môžete tlačiť kdekoľvek.
  • Kvalitnejšie výsledky: o 31 % presnejšie vykreslenie čiar a o 65 % širší farebný gamut v porovnaní s konkurenčnými tlačiarňami.[xiii]

Podobne ako ich kompaktné náprotivky sú aj tlačiarne radu HP DesignJet T600 vyrobené z 30 % z recyklovaných plastov, čím pomáhajú spoločnosti HP dosiahnuť vytýčený cieľ: zvýšiť podiel používaných recyklovaných plastov – s veľkým predstihom pred plánovaným rokom 2025.

Všestranné, udržateľné a inteligentné tlačiarne radu HP DesignJet T600 sú k dispozícii v šírke 24 palcov (61 cm) a 36 palcov (91,5 cm). Vďaka svojmu prémiovému tlačovému modulu dokážu vytlačiť formát A1 iba za 25 sekúnd.[xiv] Tlačiarne zvládajú celý proces (od nastavenia tlačovej úlohy až po vyzdvihnutie tlačového výstupu) dvakrát rýchlejšie ako konkurenčné výrobky.[xv]

Tlačiarne radu HP DesignJet Studio

Pre profesionálnych dizajnérov je usporiadanie a štýl pracoviska súčasťou ich prezentácie. Tlačiarne radu HP DesignJet Studio vynikajú elegantným bielym vyhotovením s povrchom z dreva alebo z ocele a profesionálnym dizajnérom ponúkajú najlepší zážitok vo svojej triede bez akýchkoľvek kompromisov, pokiaľ ide o rýchlosť, kvalitu či jednoduchosť použitia.

V prípade tlačiarní HP DesignJet Studio si jedinečný výkon podáva ruku s vynikajúcim dizajnom. Tieto tlačiarne sú predurčené pre kreatívnych profesionálov, ktorí potrebujú veľkoformátovú tlačiareň, ktorá sa bez problémov zmestí na starostlivo navrhnuté pracovisko, v ktorom sa stretávajú s klientmi, a umožní im udržať krok s rôznorodými požiadavkami klientov.

Tlačiarne radu HP DesignJet Studio kladú mimoriadny dôraz na udržateľnosť: získali certifikát CarbonNeutral®, ktorý potvrdzuje splnenie požiadaviek protokolu CarbonNeutral. Zahŕňa emisie počas celého životného cyklu výrobku v súvislosti s ťažbou surovín, výrobou, prepravou a používaním tlačiarní HP, originálneho spotrebného materiálu HP a papiera a koncom životnosti zariadenia.[xvi]

Tieto tlačiarne navyše už v predvolenom nastavení podporujú tlač technickej dokumentácie na médiá rôznych veľkostí, sú vybavené tlačovým softvérom HP Click, umožňujúcim tlač na jedno kliknutie, a tlačovú úlohu je možné na nich iniciovať prostredníctvom akéhokoľvek pripojeného zariadenia používajúceho aplikáciu HP Smart.

Dostupnosť

Tlačiarne HP DesignJet T200, T600 a Studio budú na Slovensku v predaji od 1. októbra.

[i] Tlač jedným kliknutím pomocou softvéru HP Click. Platí pre súbory PDF, JPEG, TIFF, DWF a HP-GL/2.

[ii] Podľa údajov dostupných k januáru 2020 sú tlačiarne radu HP DesignJet T200 až o 40 % menšie v porovnaní s konkurenčnými alternatívami porovnateľných kategórií s porovnateľnými funkciami. Najmenšie veľkoformátové plotre na svete v najkompaktnejším prevedení.

[iii] HP DesignJet Studio je prvý, jediný uhlíkovo neutrálny ploter tohto radu. Zariadenie HP DesignJet T200/600 sú z 30 % vyrobené z recyklovaného plastu.

[iv] Udržateľnejší dizajn v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi tlačiarní (radu HP DesignJet T100), ktoré nahrádza rad HP DesignJet T200. Na základe výpočtov v súlade s normou ISO 14040/14044 Posudzovanie životného cyklu s použitím metódy Recipe (H) v. 1.1 (2016) pomocou softvéru Gabi 8.5 (2018) a po prepočítaní na základe predpokladaných ročných predajov. Do vypočítaného recyklovaného obsahu nie sú započítané dosky plošných spojov, štítky, káble, konektory a elektronické, optické, ESD a EMI komponenty. Pri tlačiarniach radu HP DesignJet T200/T600 sa recyklované materiály podieľajú na hmotnosti výrobku minimálne 9 %.

[v] Navštívte webovú stránku http://www.hp.com/recycle a zistite možnosti a dostupnosť programu HP Planet Partners, a ako sa do neho zapojiť. Program nemusí byť vo vašej oblasti dostupný.

[vii] 24″ tlačiareň HP DesignJet T210 vytlačí formát A1/D za 45 sekúnd. 24 „tlačiareň HP DesignJet T230 vytlačí formát A1/D za 35 sekúnd. 24“ tlačiareň HP DesignJet T250 vytlačí formát A1/D za 30 sekúnd.

Značky: