Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP Inc. predstavuje novú podobu radu OMEN, ktorá prichádza s modernizovaným vzhľadom i funkciami. Jej prvými zástupcami sú stolné počítače OMEN 25L a 30L, navrhnuté pre špičkový herný výkon, pohlcujúce zážitky a možnosť ďalších herných rozšírení. Oba stolné počítače sa dokonale dopĺňajú s najnovším herným monitorom OMEN 27i, ktorý ponúka fascinujúci zážitok a špičkové technické parametre, umožňujúce si hry dokonale vychutnať.

V súčasnej dobe trávia ľudia viac času doma, takže sa tiež častejšie zabávajú hraním hier. Hráči si vďaka nim udržujú sociálne kontakty, hry tiež fungujú ako ventil pre uvoľnenie napätia a samozrejme, tiež ako zábava. Na konci marca 2020 dosiahla spoločnosť Steam rekordný počet viac ako 23,5 milióna súčasne hrajúcich používateľov, čo oproti predchádzajúcemu rekordu, starému iba dva týždne, predstavuje nárast o viac ako tri milióny hráčov.3 Najnovšie zariadenia OMEN disponujú komponentmi a technológiami so špičkovým výkonom, ktoré sa dokážu vysporiadať so stále náročnejšími požiadavkami každého hráča, či už ide o ostrieľaného veterána alebo o nováčika.

„Značka OMEN ďalej buduje svoju identitu a stáva sa z nej celosvetový ekosystém zmysluplným spôsobom prepojených hardvérových a softvérových riešení, ktoré napĺňajú potreby všetkých hráčov, navyše sa to deje v čase, keď je nesmierne dôležité udržiavať z domova sociálne kontakty s priateľmi a skrátka so všetkými, ktorých milujeme,“ uviedol Kevin Frost, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Consumer Personal Systems spoločnosti HP Inc. „Najnovší herný stolný počítač OMEN teraz obsahuje komponenty, ako sú Cooler Master, WD_Black od Western Digital, a rozšírené možnosti od HyperX®, čo potvrdzuje naše odhodlanie poskytovať najlepšie nástroje, aby sa mohli hráči vo svojich obľúbených hrách dostať na novú úroveň.“

NAVRHNUTÉ PRE MAXIMÁLNY VÝKON A PRE MOŽNOSTI ROZŠÍRENIA

Portfólio výrobkov značky OMEN sa teraz vyznačuje novou vizuálnou identitou a logom, ktoré oslovia celú hráčsku komunitu.

Novonavrhnuté stolné počítače OMEN s premysleným systémom odvodu tepla, beznástrojovým konštrukčným riešením, uľahčujúcim prístup k interným zariadeniam zodpovedajúcich štandardom microATX, ponúkajú hráčom možnosť rozhodnúť sa medzi počítačovou skriňou o objeme 25 alebo 30 litrov, čo im pri výbere požadovaného hardvéru poskytuje maximálnu flexibilitu. Vďaka možnosti vybrať si z viacerých skríň vrátane 30-litrového modelu, vybaveného predným rámčekom z tvrdeného skla a skleneným bočným panelom spĺňajúcim požiadavky EMI, získavajú tieto stolné počítače jedinečný vzhľad, ktorý dáva vyniknúť starostlivému usporiadaniu káblov vo vnútri počítača a farebnej konzistencii. Nové stolné počítače ponúkajú nasledujúce:

  • Špičkový výkon: Vďaka neuveriteľnému grafickému výkonu, o ktorý sa postará podporovaná grafická karta až do modelu NVIDIA® GeForce® RTX 2080 Ti alebo AMD Radeon™ RX 5700 XT, už nikdy neprídete ani o sekundu akcie. Využite naplno výpočtový výkon, ktorý počítačové hry vyžadujú a ktorý vám v maximálnej konfigurácii poskytne procesor Intel® Core™ i9-10900K 10. generácie pracujúci na frekvencii až 5,3 Ghz4 s desiatimi výpočtovými jadrami5 a s dvadsiatimi výpočtovými vláknami, alebo najnovšie procesory AMD Ryzen™ 9 3900, určené pre stolné počítače,6 ktorých jadro je postavené na architektúre „Zen 2“ a vyrába sa 7nm technológiou.
  • Špičkové komponenty: V produktoch OMEN sa prvýkrát predstavuje značka Cooler Master s voliteľným konfigurovateľným 92 mm vzduchovým alebo 120 mm vodným chladičom určeným pre CPU a napájací zdroj Cooler Master 80 PLUS Platinum s výkonom až 750 W. Farebne a bohato vybavený interiér s pamäťovými modulmi HyperX® FURY DDR4-3200Mhz XMP s celkovou kapacitou až 64 GB a s RGB podsvietením jednoducho fascinuje. Vychutnajte si bleskurýchly prístup k dôležitým súborom, o ktorý sa postará vynikajúce úložisko, tvorené dvoma SSD diskami WD_Black pre zbernicu PCIe M.2 s veľkosťou 2 TB.7
  • Integrácia OMEN Command Centra: Priveďte vzhľad svojho počítača k úplnej dokonalosti. Môžete k tomu využiť samostatné ovládanie osvetlenia celkovo až šiestich zón, vrátane osvetlenia predného loga, predného ventilátora, vnútorného osvetlenia, osvetlenia chladiča CPU, pamäťových modulov a grafickej karty8 a piatich jedinečných režimov osvetlenia. Inteligentné pretaktovanie9,10 umožňuje dosiahnuť najlepší možný výkon využitím patentovaného algoritmu, ktorý rozpozná najvyššie optimálne nastavenie pre váš procesor a automaticky ho pretaktuje za vás. Funkcie pre ovládanie ventilátora9 ponúkajú tichý, normálny a turbo režim, čo umožňuje mať chladenie pod väčšou kontrolou. Dodáva sa s najnovšími funkciami OMEN Command Centra:11 Vzdialené prehrávanie,12 Moje hry,13 Profily,14 Koučing15 a Odmeny.16

Herný stolný počítač OMEN sa zameriava aj na tie najmenšie detaily, aby ponúkol nedostižné funkčné vlastnosti. Patria medzi ne napr. 15 mm gumové nožičky umožňujúce lepšie chladenie systému, alebo voliteľný čelný modul vybavený pre lepší odvod tepla systémovým 120 mm RGB ventilátorom od Cooler Master.

NAVRHNUTÝ PRE HRANIE, KTORÉ VÁS POHLTÍ

Hrací monitor OMEN 27i je vybavený panelom Nano IPS s farebným gamutom pokrývajúcim 98 % DCI-P3,17 ktorý vďaka tomu, že je o 25 % širší ako farebný priestor sRGB, dokáže zobraziť sýtejšie odtiene s presnejším farebným podaním a do značnej miery eliminuje degradáciu farebného podania pri pohľade zo strán. Tento herný monitor je stvorený pre víťazstvo, ku ktorému napomôžu aj jeho parametre:

  • Jas: S rozlíšením Quad HD18 (2560×1440) a jasom 350 nitov dokáže tento monitor hrám doslova vdýchnuť život.
  • Ostrý obraz: Vychutnajte si dokonale plynulú hru, ku ktorej prispeje kompatibilita s technológiou NVIDIA® G-SYNC®,2 vďaka ktorej patrí minulosti zasekávanie sa a trhanie obrazu či oneskorená reakcia. Prvoradá je rýchlosť odozvy a tiež vďaka obnovovacej frekvencii 165 Hz a dobe odozvy 1 ms19 pri použití funkcie overdrive je každý okamih zachytený v plnej kráse.
  • Praxou preverené prevedenie: Tento vysoko výkonný monitor s uhlopriečkou 27 palcov vo veľkolepom čiernom odtieni sa dodáva s výškovo nastaviteľným stojanom s dvoma stĺpikmi a štyrmi ľahko prístupnými naklopnenými portami. Okrem toho je možné pomocou OMEN Command Centra11 ovládať pôsobivé podsvietenie v tvare diamantu na zadnej strane monitora, spolu s patentovanou funkciou Aim Assist, ktorá vytvára zámerný kríž s individualizovaným tvarom a farbami.

Herný monitor OMEN 27i ako prvý ponúka IPS panel s rozlíšením QHD a obnovovacou frekvenciou až 165 Hz, ktorý zaručuje úžasné farby, impozantné rozlíšenie a bleskovú rýchlosť.

SILNEJŠÍ HERNÝ ZÁŽITOK

OMEN Command Center so skvelými funkciami, rýchlym a nápadným novým rozhraním teraz obsahuje domovskú stránku, ktorá zobrazuje správy o najnovších udalostiach, výrobkoch a dianie okolo OMEN Squad, to všetko navyše v jednej neuveriteľnej aplikácii. Funkcie zahŕňajú:

  • Moje hry: Zjednodušuje hranie hier zo služieb Steam, Epic Games Store, Origin, Uplay alebo hier inštalovaných na vašom počítači,19 pretože ponúka jednotný spúšťací panel pre ich jednoduché zapnutie.
  • Moje zariadenia: Univerzálne miesto pre správu herných zariadení OMEN, nastavovanie siete, ovládanie osvetlenia a ventilátorov a dokonca aj pre vytváranie vlastných osobných profilov.
  • Moje služby: Rozširuje vaše herné zážitky zábavným a napĺňajúcim spôsobom prostredníctvom služby Koučing15 a vylepšenej služby Odmeny.16 Služba Vzdialené hranie,12 predtým známa ako Game Stream, vám umožňuje používať počítač OMEN ako osobný cloud pre hranie z iného počítača a je tiež k dispozícii prostredníctvom obchodov Google Play a Apple App Store.

Ďalšie informácie o ekosystéme herných počítačov, displejov a príslušenstva OMEN nájdete na adrese: omen.com

Dostupnosť:

  • Stolný počítač OMEN 25L bude na Slovensku v predaji od júla za ceny od 979 eur.
  • Stolný počítač OMEN 30L bude na Slovensku v predaji od júla za ceny od 1089 eur.
  • Monitor OMEN 27i bude na Slovensku v predaji od konca mája za ceny od 439 eur.

Značky: