Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavuje svoju najnovšiu mobilnú pracovnú stanicu Z by HP a portfólio notebookov HP ENVY, ktoré sú navrhnuté pre kreatívnych pracovníkov, ktorí posúvajú hranice možného. Zariadenie HP ZBook Studio, HP ZBook Create a HP ENVY 15 predstavujú najnovšie prírastky do ekosystému HP Create, ktorý bol predstavený na podujatí Adobe MAX v roku 2019.

Tento rad výkonných počítačov umožňuje všetkým typom kreatívnych pracovníkov od spotrebiteľov cez samospotrebiteľov (prosumerov) až po profesionálov zachytávať, vytvárať a realizovať digitálne koncepty a nápady, ktoré si môžu maximálne užívať a následne ich zdieľať. K získaniu výkonu potrebného na prácu a hranie museli v minulosti kreatívci voliť medzi veľkými pracovnými stanicami alebo priestrannými hernými zariadeniami. HP posúva hranice technickej a tvorivej kreativity a umožňuje fotografom, vlogerom, grafikom, architektom, filmárom a komukoľvek ďalšiemu dosahovať výsledky, ktoré boli doteraz považované za nemožné.

„Akokoľvek sa v tomto bezprecedentnom období učíme prispôsobovať novým spôsobom práce a štúdia, jedna vec sa nemení – všetci sme kreatívnymi pracovníkmi a všetci potrebujeme správne nástroje na to, aby sme svoje diela prebudili k životu,“ uviedol Alex Cho, prezident divízie Personal Systems spoločnosti HP. „Či sa jedná o ZBook Studio, najvýkonnejšiu pracovnú stanicu vo svojej veľkosti, alebo o zariadenie ENVY 15 s chladiacim systémom hernej triedy, spoločnosť HP poskytuje profesionálnym tvorcom výkon, ktorý potrebujú pre svoj ďalší prelomový počin, a komukoľvek, kto chce tvoriť, dáva možnosti potrebné pre realizáciu jeho snov.“

Vzhľadom k bohatej histórii inovácií v oblasti PC pre tvorivú komunitu predstavuje HP ideálneho technologického partnera pre ďalšiu generáciu kreatívcov. Pre kreatívcov z generácie Z je kreatívny proces niečím inštinktívnym. Potrebujú zariadenie, ktoré im pomôže realizovať nápady rovnako rýchlo, ako sa objavujú a miznú najnovšie mémy a trendy. Pre tých, ktorí sa zaoberajú tvorbou na profesionálnej úrovni – od návrhárov cez modelovanie, programovanie až po navrhovanie aplikácií, znamenajú riešenia Z by HP ideálne výkonné a kompaktné zariadenia pre úlohy náročné na zdroje. Portfólio HP ENVY, vrátane najnovšieho notebooku ENVY 15, je navrhnuté pre súčasných spotrebiteľov a samospotrebiteľov, ktorí pravidelne upravujú fotografie a videá, alebo vytvárajú grafické návrhy a návrhy webových stránok.

„Kreatívci potrebujú mať možnosť pracovať odkiaľkoľvek,“ hovorí Bob Pette, viceprezident a generálny manažér pre profesionálnu vizualizáciu zo spoločnosti NVIDIA. „S grafickými kartami NVIDIA Quadro a GeForce RTX a s podporou ovládačov NVIDIA Studio poskytujú zariadenia ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 od HP výkon, mobilitu a spoľahlivosť, ktorú kreatívni pracovníci požadujú.“

Laptopy HP ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 s grafickými kartami RTX patria do programu RTX Studio spoločnosti NVIDIA. Umožňujú zrýchlenie pre náročné kreatívne úlohy využívajúce renderovanie pomocou ray-tracingu a umelú inteligenciu. Ich výnimočnú spoľahlivosť zaisťujú ovládače Studio.

Z by HP: Výkon pre vaše prelomové riešenia

HP ZBook Studio, najvýkonnejšia mobilná pracovná stanica na centimeter kubický na svete,[i] a HP ZBook Create, najmenší 15” notebook na svete pre tvorbu a hranie,[ii] umožňujú používateľom tvorbu na cestách úplne novým spôsobom. V posledných troch rokoch síce došlo k 47 % rastu v oblasti tenkých a ľahkých konfigurácií, ale väčšina zariadení stále nie je navrhovaná pre náročné pracovné procesy pri používaní profesionálnych aplikácií, grafiky a zachovania presnosti farieb. Najnovšie prírastky v portfóliu Z by HP sú špeciálne navrhnuté a úplne prepracované tak, aby vyhovovali potrebám tých najkreatívnejších aplikácií a pracovných procesov a aby nielen dnes, ale aj do budúcnosti zabezpečovali optimálne zážitky.

V roku 2015 udelila Akadémia filmových umení a vied za vývoj displeja HP LP2480zx Professional DreamColor cenu za vedu a techniku.[iii] Notebooky ZBook Studio a ZBook Create prinášajú tvorcom vizuálnych trikov, animátorom a koloristom na celom svete prvý displej DreamColor s celodennou výdržou batérie v dĺžke 17,5 hod.2 Vstavaný kolorimeter umožňuje automatickú kalibráciu, presnosť zaisťujú 100 % sRGB a Adobe RGB a viac ako miliarda farieb[iv] poskytuje možnosť plynulejšieho tieňovania a trvácnejších farebných prechodov. To všetko dáva tvorcom možnosť odkiaľkoľvek presne prezentovať obsah na monitoroch.

HP ZBook Studio a HP ZBook Create:

  • Výkon:
    • Kreatívni pracovníci môžu navrhovať, upravovať, renderovať a streamovať obsah odkiaľkoľvek, nehľadiac na zložitosť pracovného postupu. Majú na výber grafické karty Quadro® alebo GeForce® a procesory daľšej generácie Intel® Core™ a Intel® Xeon®.
    • Profesionálni kreatívci sa v súčasnej dobe chcú venovať niekoľkým úlohám naraz, zatiaľ čo im projekty bežia na pozadí bez toho, aby spomaľovali ostatné aplikácie. Zariadenie ZBook Studio je najvýkonnejšia mobilná pracovná stanica pre rendering v prepočte na centimeter kubický.7
    • Funkcia Z Power Slider umožňuje používateľovi mať úplnú kontrolu nad typom výkonu a akustikou jednotlivých pracovných procesov. Prediktívny algoritmus inteligentne ovládajúci ventilátor zároveň reguluje jeho funkciu na základe typu práce a aplikácií, ktoré tvorcovia aktuálne používajú.
    • S novou výparníkovou komorou a chladičom hernej triedy z polyméru z tekutých kryštálov je všetko navrhnuté tak, aby používatelia mohli dosiahnuť maximálny výkon podľa potreby. Na mieru aplikovaný pokročilý systém chladenia, založený na titáne, odvádza vzduch od CPU a GPU v dvojrozmerných prúdoch, čo umožňuje využiť až 2,8 krát vyšší merný výkon – to všetko v laptope, ktorý je až o 22 % menší.
  • Design:
    • ZBook Studio, celosvetovo najvýkonnejšia mobilná pracovná stanica na centimeter kubický,[v] a ZBook Create ponúkajú obrazovku takmer bez rámčeka – s 22 % znížením objemu oproti predchádzajúcej generácii – spolu s až 17,5 hodinovou výdržou batérie2 v odľahčenom hliníkovom šasi, vďaka čomu kreatívni pracovníci získajú notebook s farebnou presnosťou a celodennou výdržou batérie.
    • Z Command Keyboard je určená konkrétne pre kreatívnych pracovníkov a umožňuje im plynulý prechod z iných zariadení s obdobným rozvrhnutím klávesových skratiek na klávesnici a využiť ultratiché klávesy pri bezchybnom kreatívnom procese bez prerušovania.
    • Celosvetovo najlepší zážitok z počutia tohto 15,6” notebooku,[vi] určeného pre kreatívnu prácu aj hry, poskytuje bohatý zvuk sa 150 Hz basovým filtrom a reproduktory vyladené od Bang&Olufsen, vďaka ktorým budú používatelia obklopení bohatou škálou zvukov. Tieto reproduktory patria k najvýkonnejším a majú najvyššiu úroveň basov zo všetkých notebookov HP.
  • Udržateľnosť:
    • K výrobe tejto mobilnej pracovnej stanice boli celosvetovo prvýkrát použité plasty, ktoré by inak skončili v oceáne.1 Jej vysoko recyklovateľné hliníkové šasi zaisťuje päťkrát lepšiu odolnosť proti poškriabaniu než šasi z farbených uhlíkových vlákien a navyše spĺňa požiadavky testovania podľa normy MIL-STD-810G.[vii]

HP ENVY: Výkon pre realizáciu vašich nápadov

HP ENVY 15

  • Design:
    • Minimalistický prístup je hlavným prvkom tohto pútavého zariadenia so sofistikovaným hliníkovým šasi a brilantným dizajnom, pričom ide o prvé zariadenie ENVY so sklenenou vrstvou na touchpade, zaisťujúcou hladké ovládanie.
    • Všetky nové zariadenia HP ENVY predstavené tento rok sú vybavené univerzálnou klávesnicou, ktorá obsahuje ľahko dostupné tlačidlá napájania, uzávierky fotoaparátu, stlmenia mikrofónu, čítačky odtlačkov prstov a príkazového centra HP.
  • Create:
    • Kreatívni pracovníci vyžadujú zariadenia s ohromujúcim zobrazením a vysokým výkonom – a toto všetko im spolu s dlhou výdržou batérie a konektivitou nový ENVY 15 ponúka.
    • Vďaka obrazovke OLED s rozlíšením 4K s certifikáciou VESA DisplayHDR™ True Black dosahujú digitálne výtvory novú úroveň detailu a realizmu. Má 100 % DCI-P3 široký farebný gamut a kontrastný pomer 100 000:1 s jasom 400 nitov.[viii] Každá obrazovka s rozlíšením 4K je farebne kalibrovaná, aby spĺňala štandard Delta E <2 a zaisťovala vďaka tomu konzistentné a presné farby. Dotyková obrazovka posúva efektivitu práce na novú úroveň a prináša rýchlu odozvu a pohodlné ovládanie.
    • HP QuickDrop – exkluzívne k dispozícii na novom ENVY 15 – hladko prenáša digitálne výtvory, dokumenty, poznámky, webové stránky, adresy a pod. medzi rôznymi zariadeniami – PC, iPhone, Android či tablet.
  • Výkon:
    • Rýchle, bezproblémové prehrávanie a plynulý multitasking je hračkou vďaka procesoru Intel® Core™ i9 (série H) až 10. generácie,[ix] grafickej karte až NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s dizajnom Max-Q[x] a až 32 GB pamäti DDR4.
    • ENVY 15 je prvé zariadenie radu HP ENVY, ktoré ponúka chladiaci systém hernej triedy – výparníkovú komoru a dva 12 V ventilátory. V porovnaní s tradičným dizajnom tepelnej trubice (heat pipe) ponúka riešenie výparníkovej komory HP pri intenzívnom zaťažení o 33 % väčší výkon procesora.
    • Zariadenie tiež obsahuje funkciu HP Dynamic Power, pomocou ktorej dochádza k inteligentnej alokácii výkonu medzi CPU a GPU, a IR teplotný senzor, ktorý podporuje Performance Control k úplnému využitiu teplotnej kapacity.
    • Bleskovo rýchle ukladanie a konektivita s až 2 TB PCIe SSD a RAID 0 (2xSSD),[xi] trikrát rýchlejšia konektivita pri prenose súborov cez Wi-Fi 6 v porovnaní s Wi-Fi 5[xii] a Bluetooth 5.
    • Tvorte kedykoľvek a kdekoľvek máte náladu s až 16,5 hodinovou výdržou batérie2 – a zariadenie opäť rýchlo nabíjajte pomocou HP Fast Charge ponúkajúceho 50 % nabitie za 45 minút.[xiii]

Portfólio HP ENVY:

HP ENVY je k dispozícii ako súčasť najnovšieho portfólia určeného kreatívnym pracovníkom, vyžadujúcim všestrannosť a mobilitu. Patrí sem:

  • HP ENVY 13: S 88 % pomerom obrazovky k telu,3 procesorom Intel® Core™ až 10. generácie a voliteľnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX350, s až 19,5 hodinovou výdržou batérie,2 displejom UHD s rozlíšením až 4K[xiv] a rýchlou konektivitou cez Wi-Fi 615 ide o výkonné zariadenie pre kreatívnych pracovníkov s 13 palcovým displejom uloženým v tele o veľkosti predchádzajúcich 11 palcových modelov.
  • HP ENVY x360 13: Tento nádherný konvertibilný počítač má vynikajúci vzhľad aj funkčnosť a ponúka 88 % pomer obrazovky k telu,3 mobilné procesory série AMD Ryzen™ 4000, grafickú kartu Radeon™, až 17,5 hodinovú výdrž batérie[xv], rýchlu konektivitu cez Wi-Fi 5[xvi] a Bluetooth 5.0.
  • HP ENVY x360 15: S až 88 % pomerom obrazovky k telu,3 procesormi Intel® Core™ až 10. generácie, voliteľnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX330 či mobilnými procesormi série AMD Ryzen™ 4000, s grafickou kartou Radeon™ Graphics, s až 18,5 hodinovou výdržou batérie,2 voliteľným displejem AMOLED s rozlíšením 4K,17 rýchlou konektivitou cez Wi-Fi 615 a Bluetooth 5.0.
  • HP ENVY 17: S 86 % pomerom obrazovky k telu,3 procesorom Intel® Core™ až 10. generácie, grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX330, s až 11 hodinovou výdržou batérie,2 voliteľným displejom UHD s rozlíšením 4K,17 rýchlou konektivitou cez Wi-Fi 615 a Bluetooth 5.0. Zariadenie má hrúbku iba 19,9 mm a bude dostupné aj vo variante s dotykovým FHD displejom.

Dostupnosť:

  • Mobilná pracovná stanica HP ZBook Studio a HP ZBook Create budú na Slovensku v predaji od septembra. Ceny budú ohlásené neskôr.
  • HP ENVY 15 bude na Slovensku v predaji od 16. júna. Ceny budú ohlásené neskôr.
  • HP ENVY 13 bude na Slovensku v predaji od 15. mája za ceny od 915 Eur.
  • HP ENVY 17 bude na Slovensku v predaji od 15. mája za ceny od 915 Eur.
  • HP ENVY x360 13 bude na Slovensku v predaji od 15. mája za ceny od 805 Eur.
  • HP ENVY x360 15 bude na Slovensku v predaji od 20. mája za ceny od 842 Eur.

[i] Na základe internej analýzy spoločnosti HP zameranej na navrhnutý tepelný výkon na cm3 u konkurenčných neherných mobilných pracovných staniciach s min. certifikáciou 3 ISV, konfigurovateľným profesionálnym grafickým riešením a u dedikovanej pracovnej stanice s maximálnym grafickým riešením, maximálnym procesorovým riešením a maximálnym príkonom na CPU a GPU k aprílu 2020.

[ii] Na základe celkového objemu dotykových 15,6 „laptopov s grafickou kartou NVIDIA® GeForce® RTX2060, 2070 alebo 2080 a certifikáciou NVIDIA® Studio k aprílu 2020.

[iii] Cena bola udelená vývojárom spoločnosti HP Johnovi Frederickovi, Bobovi Myersovi, Karlovi Raschemu a Tomu Lianzovi.

[iv] Počet farieb prostredníctvom technológie A-FRC.

[v] Na základe internej analýzy spoločnosti HP zameranej na navrhnutý tepelný výkon na cm3 u konkurenčných neherných mobilných pracovných staniciach s min. certifikáciou 3 ISV, konfigurovateľným profesionálnym grafickým riešením a u dedikovanej pracovnej stanice s maximálnym grafickým riešením, maximálnym procesorovým riešením a maximálnym príkonom na CPU a GPU k aprílu 2020.

[vi] Na základe internej analýzy spoločnosti HP. Najlepší zážitok z počúvania vychádzajúci zo 150Hz basov.

[vii] Testovanie podľa normy MIL-STD-810G nie je určené na preukázanie vhodnosti pre zákazky Ministerstva obrany USA alebo na vojenské účely. Výsledky týchto testov nie sú zárukou budúceho výkonu v rovnakých testovacích podmienkach v budúcnosti. Náhodné poškodenie vyžaduje voliteľnú službu HP Care Pack s ochranou pred náhodným poškodením.

[viii] Všetky špecifikácie výkonnosti predstavujú typické špecifikácie, ktoré poskytujú výrobcovia komponentov spoločnosti HP. Skutočný výkon však môže byť o niečo vyšší alebo nižší.

[ix] Viacjadrová technológia bola vyvinutá za účelom zvýšenia výkonu niektorých softvérových produktov. Výhody plynúce z používania tejto technológie nie sú zaručené pre všetkých zákazníkov alebo softvérové aplikácie. Výkon a taktovacia frekvencia sa líši v závislosti od pracovného zaťaženia aplikácií a na konfiguráciu hardvéru a softvéru. Číselné hodnoty pri modeloch, značkách alebo názvoch produktov Intel nemusia zodpovedať výkonu.

[x] Design NVIDIA® Max-Q pomáha znižovať zahrievanie a hlučnosť systému u tenších počítačov. Tvar prevedenia a hrúbka systému sa líšia. Celkový grafický výkon môže byť nižší ako pri alternatívnych grafických riešeniach, ktoré nepoužívajú dizajn Max-Qn.

[xi] V prípade pevných diskov: 1 TB = 1 bilión bajtov. Skutočná formátovaná kapacita je nižšia. Až 30 GB miesta na disku je vyhradených pre softvér na obnovu systému.

[xii] Údaje vychádzajú z minimálnych požiadaviek na Wi-Fi 5 v pásme 80 MHz a Wi-Fi 6 v pásme 160 MHz pri prenose súborov medzi dvoma zariadeniami, pripojenými k tomu istému routeru. Vyžaduje bezdrôtový router podporujúci štandard 802.11ax (Wi-Fi 6), ktorý sa predáva samostatne. K dispozícii iba v krajinách s podporou 802.11ax.

[xiii] Nabije batériu až na 50 % kapacity za 45 minút, keď je systém vypnutý (pomocou príkazu „vypnúť“). Odporúčame používať s adaptérom HP, ktorý je súčasťou balenia notebooku. Neodporúčame nabíjačky batérií s menšou kapacitou. Akonáhle je batéria nabitá na 50% svojej kapacity, rýchlosť nabíjania sa vráti do normálu. Doba nabíjania sa môže líšiť o +/- 10 % vzhľadom k odchýlkam medzi systémami. K dispozícii pre vybrané modely. Kompletný zoznam špecifikácií výrobku nájdete na adrese http://store.hp.com.

[xiv] Na zobrazenie v plnom rozlíšení 4K je nutné použiť obsah v rozlíšení 4K.

[xv] Výdrž batérie so systémom Windows 10 MM14 sa líši v závislosti od rôznych faktorov vrátane konkrétneho modelu, konfigurácie, spustených aplikácií, funkcií, miery využitia, bezdrôtového pripojenia a nastavenia riadenia spotreby. Maximálna kapacita batérie vplyvom dlhodobého používania prirodzene klesá. Podrobnosti nájdete na adrese www.bapco.com.

[xvi] Predpokladá existenciu bezdrôtového prístupového bodu a pripojenie k internetu, ktoré sú poskytované samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 5 (802.11ac) je spätne kompatibilná s predchádzajúcimi špecifikáciami Wi-Fi 5.

Značky: