Riešenie HP Workforce Solutions zvyšuje spokojnosť zamestnancov, zvyšuje produktivitu a uľahčuje život IT oddeleniam vo firme.

Pred tromi rokmi, počas globálnej pandémie, prakticky všetky veľké firmy výrazne rozšírili možnosti tzv. hybridnej práce. Množstvo z nich sa však aj teraz potýka s problémami pri poskytovaní vhodných zariadení alebo nástrojov, aby zamestnanci mohli rovnako efektívne pracovať aj doma či kdekoľvek inde. Spoločnosť HP dôsledne počúva všetkých IT riaditeľov a manažérov IT tímov v jednotlivých firmách, aby im s touto výzvou pomohla.

Riešením sú tzv. „Workforce Solutions“, ktoré spájajú zariadenia ako službu (DaaS), softvér ako službu (SaaS) a zákaznícku podporu do jednotného, flexibilného predplatného, ktoré je možné nastaviť na počet používateľov.

HP EliteBook 630 G10Zdroj: HP
HP EliteBook 630 G10

Každý zamestnanec pracuje na notebooku podľa svojich potrieb. Firme sa to oplatí

Takáto personalizovaná ponuka dokáže zefektívniť prevádzku a ušetrí finančné prostriedky, ktoré potom firma môže využiť inak, napríklad na vylepšenie používateľských skúseností zamestnancov.

Pre celý IT sektor sa dnes jedná o najväčšiu výzvu za celé desaťročia. Perfektným príkladom je prístup spoločnosti Ericsson. Globálny poskytovateľ bezdrôtových a 5G služieb sa nedávno rozhodol využiť inovatívne technológie a partnerstvo s HP, ktoré teraz spravuje viac než 90 % zariadení v švédskom gigantovi. Hovoríme teda o približne 130-tisíc zamestnancoch v 140 krajinách sveta.

Zamestnanci si môžu vyberať z rôznych modelov notebookov ideálnych pre ich typ práce. Tie sú následne plne pripravené, nastavené a zaslané k zamestnancom domov, alebo do kancelárie. Im stačí len zadať svoj e-mail, vyplniť viacfaktorové overenie a za 10 minút môžu začať pracovať. Nastavovanie operačného systému a inštalácia programov sa tak zrýchlila o závratných 400 %.

Riešenie Workforce Solution pritom dbá aj na bezpečnosť. Napríklad najnovší model HP EliteBook disponuje 5G pripojením a šifrovaním vojenskej úrovne. Zamestnanci tak majú kontrolu nad celým notebookom od aplikácií a Windowsu až po BIOS a hardvér. Vďaka kombinácii výkonu a cloudovým aplikáciám sa ich štart skrátil zo 120 sekúnd na 30 až 40 sekúnd. S 5G zas odpadá starosť o pripájanie na Wi-FI kvôli správe cloudu a aktualizáciám.

Firmy sú navyše chránené aj v prípade technických problémov. Zmluva Break/Fix s HP totiž zabezpečuje, že v prípade potreby je zariadenie jednoducho vymenené za nové, nastavené rovnako rýchlo. Je tak maximalizovaná práceschopnosť zamestnancov a zbytočne sa nečaká na riešenie. Spokojní a produktívni zamestnanci vedú k spokojným a výkonným firmám.

Zdroj: HP

Oddýchne si firemné IT aj verejné zákazky

Workforce Solutions kombinujú základné služby, nejde však o jedno univerzálne riešenie. Rôzne firmy totiž majú iné fázy vyspelosti svojho „digitálneho vývoja“ a schopností.  Workforce Solutions sú preto flexibilné (hore aj dole). Podniky môžu meniť zariadenia a softvér v reakcii na zmeny v raste a stratégii.

Fakturácia za služby je odstupňovaná podľa mesačného poplatku za zamestnanca, čo je neuveriteľný kontrast oproti administratívnej záťaži pre nákupné tímy, neprehľadným leasingovým zmluvám alebo zastaraným metódam hromadného vlastníctva.

IT oddelenie tiež ťaží z partnerstva, ktoré spracováva všetku telemetriu a dáta naprieč flotilou zariadení. Automatizuje sa tak rutinné monitorovanie alebo údržba, čo IT tímom dáva možnosť sústrediť sa na zásadnejšie ciele vo firme. HP TechPulse je napríklad cloudová platforma, ktorá agreguje kritické dáta zo zariadení a aplikácií a využíva prediktívnu analýzu a automatizáciu k proaktívnemu riešeniu problémov so zariadeniami. Workforce Solutions tak zákazníkom znižujú režijné náklady na správu.

Napĺňanie zelených cieľov firiem

Vďaka predĺženiu životnosti zariadení a ponuke komplexných programov zberu a recyklácie, predstavujú modely Workforce Solutions sľubnú cestu pre organizácie, ktoré sa snažia minimalizovať svoj vplyv na životné prostredie. Španielska nadnárodná spoločnosť BBVA, ktorá poskytuje finančné služby, uzavrela so spoločnosťou HP dohodu o dodávke viac ako 5 000 zariadení do svojho ústredia.

Partnerstvo zahŕňa služby konfigurácie, dodávky, údržby, podpory a výmeny, čo BBVA umožňuje znížiť spotrebu energie vozového parku o 32 %. Tieto investície sú pre BBVA kľúčové pre prechod od modelu zameraného na prácu v kanceláriách k viac hybridnému prístupu.

Zamestnanci získajú lepšie vybavenie, ktoré bez problémov funguje, čo zvyšuje produktivitu a angažovanosť. Riaditelia a IT tímy môžu uprednostniť svoje hlavné ciele. Partneri zas môžu získať výkonné nástroje a dáta pre budovanie silnejších a trvalejších vzťahov so zákazníkmi.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: