Táto hra sa nevydarila, ale vývojári sľubujú zlepšenie.

Hoci je svet Pána prsteňov a celý ekosystém produktov okolo neho medzi fanúšikmi obľúbený, najnovšia hra Pán prsteňov: Glum si ich priazeň nezískala. Mnohí tvrdia, že je plná chýb, ‚bugov‘ a celkovo nie príliš zábavná. A to aj v dnešnej dobe, keď je vydávanie „nedovarených“ hier bežné – spomeňme si napríklad na Cyberpunk 2077.

Veľkú vlnu kritiky nemohli ignorovať ani vývojári zo spoločnosti Daedalic Entertainment a vydali vyhlásenie, v ktorom sa za tento nepodarený titul ospravedlnili. Ako tvrdia, ľutujú, že hra nesplnila očakávania, ktoré si stanovili a ktoré požaduje aj hráčska komunita.

Zároveň sa zaviazali, že hru zlepšia a poďakovali hráčom za ich kritiku. Vývojársky tím už údajne usilovne pracuje na riešení chýb a technických problémov, s ktorými sa mnohí hráči stretli. Ďalšie informácie sľubujú neskôr.

Otázne je, či sa im hru skutočne podarí opraviť a zlepšiť tak, aby si udobrili rozhnevanú komunitu. Sú príklady, keď sa to dá, napríklad vesmírny simulátor No Man’s Sky. Ten tiež pri vydaní nesplnil očakávania hráčov, avšak vývojári na hre pilne pracovali, pridávali aj nový obsah a napokon sa im titul podarilo dostať na úplne inú úroveň ako pri vydaní.

Pán prsteňov: Glum sa v súčasnosti predáva za v službe Steam za 49,99 eura. Hodnotenia hráčov sú prevažne negatívne.

Zdroj: TechRadar.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.