Okolo titulu Cyberpunk 2077 bolo dlhé roky veľké haló. A tento efekt si hra zachovala aj po jej vydaní koncom roka 2020.

Po viacerých odkladoch prišla na trh, zlomila prakticky všetky rekordy predajnosti a potom to začalo – chyby, žaloby a liatie popola na hlavy vývojárov. Je to škoda, pretože Cyberpunk 2077 má veľký potenciál.

Cyberpunk 2077 je dostupný pre konzoly PlayStation a Xbox novej aj predchádzajúcej generácie. Rovnako je k dispozícii pre počítače a aj cez cloudové hranie Google Stadia. Zážitok z hrania je do veľkej miery ovplyvnený tým, na ktorej platforme si hru zahráte.

Konzoly predchádzajúcej generácie a dokonca aj PlayStation 5 neponúkajú príliš dobrý zážitok kvôli zlej optimalizácii. Google Stadia, Xbox Series X a moderný herný počítač však odporúčame ako platformy, na ktorých má zmysel hru hrať. A aj napriek všetkému zlému, čo sa o Cyberpunku napísalo na internete, má zmysel mať túto hru v zozname titulov, ktoré by ste si mali zahrať. Avšak, nemusíte tak spraviť hneď – ďalší polrok tejto hre určite prospeje a medzičasom aj zlacnie.

Cyberpunk má veľký potenciál, avšak vývojári musia najskôr opraviť chyby

Cyberpunk 2077 sme testovali cez cloudové hranie Google Stadia a s kvalitou herného zážitku sme boli nad očakávania spokojní. Optimalizácia pre túto platformu bola výborná a hra bežala kontinuálne plynulo. Cez Stadiu sme hrali na televíznej obrazovke v 4K rozlíšení a zážitok bol do veľkej miery porovnateľný s tým, čo by nám ponúkol Xbox Series X.

Veľkou výhodou je, že cez Stadiu si hru užijete aj bez nutnosti vlastniť špecializovaný herný hardvér – stačí si iba kúpiť samotnú hru a mať kvalitné a stabilné pripojenie do internetu. O cloudovom hraní píšeme detailne v samostatnom článku v aktuálnom vydaní magazínu TOUCHIT, takže ak vás zaujímajú detaily, nájdete ich tam.

Cyberpunk 2077 je hra, ktorá v dobe svojho vydania obsahovala viacero menších a väčších chýb. Pri troche šťastia ste sa s nimi počas hrania nestretli alebo sa s nimi nestretnete, keď sa k hre dostanete v budúcnosti. Avšak celkový stav hry smutne a trefne zosumarizovala aktualizácia na verziu 1.1, ktorá prišla 1,5 mesiaca po vydaní a mala odstrániť viacero chybičiek. Namiesto toho však veľkému množstvu hráčov znemožnila (dočasne) pokračovať v hraní. Bohužiaľ, aj o tomto je Cyberpunk 2077 a nemožno to ignorovať vo výslednom hodnotení.

Na druhej strane, Cyberpunk 2077 má potenciál. Štúdio CD PROJEKT RED sa síce príbehom neprekonalo, avšak patrí k tomu lepšiemu, s čím sme sa v hrách stretli. Niekto môže vývojárom vyčítať nevyváženú náročnosť alebo zbrane, avšak to, čím nás Cyberpunk 2077 neskutočne bavil, bol herný svet.

Bavilo nás vracať sa do Night City a spoznávať jeho obyvateľov, príbehy a nasávať atmosféru. V momentoch, keď Cyberpunk 2077 neiritoval nedostatkami, patrila hra k tomu najlepšiemu v segmente RPG hier z pohľadu prvej osoby. Dvojnásobne, ak máte radi cyberpunk, technológie a futuristický svet.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Zábavná hrateľnosť
  • Atmosféra herného sveta
  • Atraktívne rozhovory a niektoré questy

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Niektoré úlohy sú len vatou na vyplnenie času
  • Nevyvážená náročnosť a zbrane
  • Chyby a zlá optimalizácia pre viaceré platformy

Hodnotenie: 3/5, 60 %, po aktualizáciách a opravách 4/5

Cena: 59,99 €

Hru poskytol na test Google

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit