Dron DJI Mavic Mini sme testovali asi 10 dní. Jeho hlavnou výhodou je jednoduchosť použitia ale aj prenášania, ďalej stabilný let a pomerne nízka cena. Na strane nevýhod je to, že zabudovaná nepodporuje rozlíšenie 4K. Ako je to v praxi? Pozrite sa v našom videu,

DJI Mavic Mini stají aktuálne 399 eur, ešte pred Vianocami bola jeho cena 409 eur. V tejto dodávke dostanete samotného drona, batériu na (teoreticky) 30 minút letu, náhradné vrtule, prepojovacie káble pre smartfón (microUSB, USB-C a pripojenie iPhone) a jeden napájací kábel. Väčšie balenie Combo za 499 eur potom obsahuje 3 batérie, viac náhradných vrtúl, samostatnú nabíjačku pre batérie a prenosnú tašku.

Samotný dron sa skladá z vysielača a lietajúceho drona. Maximálna vzdialenosť medzi vysielačom a dronom je 4 km, takto veľkú vzdialenosť ale musíte povoliť v nastaveniach (defaultne vypnuté). K vysielaču sa pripája smartfón s Androidom alebo iOS s nainštalovanou aplikáciou DJI Fly. Aplikácia umožňuje podporu pre štarte a pristávaní, dokáže aj niektoré základné pohyby drona napr. so sledovaním pohybu vysielača, krúženie okolo cieľa a pod.

Nahrávať obraz je možné na zabudovanú pamäťovú kartu alebo do pamäti smartfónu. Nám sa viac oplatilo nahrávanie priamo na microSD kartu. Vysielač obsahuje aj odnímateľné kniple, keď dáte dole, do vrecka na bunde sa vám zmestí samotný dron aj vysielač. Na drone je sa dajú sklopiť ramená s vrtuľami.

Na našom videu potom vidíte zábery, ktoré sa nakrútili pre potreby niektorých recenzií automobilov. Ako je zrejmé pri porovnaní, 4K rozlíšenie to určite nie je, ale aj rozlíšenie 2,7K sa dá použiť. Fotografie z tohto drona majú rozlíšenie 12 MPx.

Celkovo je DJI Mavic Mini dron, ktorý umožňuje realizovať nevšedné rodinné fotografie a videá napr. na výlete.Ľahko sa s ním lieta, zvládnu to aj deti. Nie je to však hračka, dá sa seriózne použiť. Jeho letová hmotnosť aj batérie je 249 gramov, čo znamená, že v krajinách ako je USA alebo Kanada môžete lietať bez toho, aby ste si museli vybavovať zložitú registráciu.  Slovensku patrí tento dron do podkategórie C0 a keď ho používame výhradne na hobby účely (Kategória A), tak treba len dodržiavať všeobecné pravidlá pre UAV.

Viac o tomto drone

DJI pripravuje nový dron Mavic Mini. Bude patriť k tým najmenším

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.